Petrolova Visa

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.017
51
48
Imam Viso od Petrola ter aplikacijo Petrol Go. Do sedaj še nikoli nisem prejel obvestila o transakciji. A je to (lack of) feature ali sem kaj zgrešil (vklopljena imam vsa ne-reklamna obveščanja)? Ima kdo njihovo kartico in app, pa mu pošilja sporočila ob nakupih?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.636
862
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Slaba lastnost Petrolove Vise v primerjavi s prejšnjo kartico je ta, da sedaj ne morem več plačevati samo z aplikacijo... razen direktno na črpalki preko QR kode z apliakcijo "Petrol Go"... Pri blagajni pa je treba imeti fizično kartico, ker v aplikaciji ni več kode, ki bi jo lahko poskeniral na blagajni ... To se mi zdi kar konkreten korak nazaj ... Če bi vsaj omogočili, da se kartico da dodat v Apple Pay ... Tako pa pač odkar imam to Petrolovo Viso, jo imam samo še za tankanje in uporabo avtopralnice... Na blagajni pa plačujem z Apple watch ali telefonom... in lahko uporabim samo katerokoli drugo kartico ... Tako, da verjetno jo bom ukinil... ker v apliakciji Petrol Go lahko dodam tudi katerokoli drugo kartico ...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.017
51
48
A da tako elementarne funkcionalnosti kot je obvestilo o transakciji niso dali v letu 2025... :sprasujemse:

Kodo (QR) meni kaže. Ko grem na "Moja Petrol kartica", je prvi zavihek "Petrol klub", kjer je čez pol ekrana koda in številka pa gumb "plačilo na blagajni", drugi zavihek pa je "Petrol Pay", kjer so transakcije in ostalo na temo Vise. Kot razumem, je tako, da če plačam z njihovo kartico, avtomatsko poknjiži točke, če pa s kakšno drugo, moram potem to kodo poskenirati (kot prej).

• Všeč mi je
Reactions: Jest

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.636
862
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kodo (QR) meni kaže. Ko grem na "Moja Petrol kartica", je prvi zavihek "Petrol klub", kjer je čez pol ekrana koda in številka pa gumb "plačilo na blagajni", drugi zavihek pa je "Petrol Pay", kjer so transakcije in ostalo na temo Vise. Kot razumem, je tako, da če plačam z njihovo kartico, avtomatsko poknjiži točke, če pa s kakšno drugo, moram potem to kodo poskenirati (kot prej).

To je pa izgleda novo... Na začetku vem, da se ni dalo... in sem s QR kodo lahko samo zbiral točke, plačati sem pa moral z drugo kartico, ker fizične kartice nisem imel s seboj ... Bom ob priliki probal, če to sedaj res deluje :D ...Vidim, da sej res generira drugo kodo, ko izberem gumb "Plačilo na blagajni" ... Kot rečeno, tega gumba na začetku ni bilo ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.636
862
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vidim, da so to dodali pred kakšnim mesecem s posodobitvijo aplikacije ...

Screenshot_2025-11-30_at_11_20_58.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.636
862
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem torej ne dela ... :D ... Izgleda odkrivajo toplo vodo... Še vedno mi ni jasno, zakaj imajo kar tri aplikacije, ko bi lahko vso funkcionalnost združili v eni ... Moj Petrol, Petrol Go in Petrol OneCharge ...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.017
51
48
A potem je bilo nekaj s komolcem podrto... kakšno leto sem bil brez tega, ampak prej je koda z displaya vedno delovala na blagajnah.

Po drugi strani pa tista QR koda na fizični kartici zadaj mislim, da ni koda za "klub"... ‍♂️

Trenutno pa še iščem, kje sta tista 20+20 EUR dobropisa dobrodošlice... :sprasujemse:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.636
862
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Meni je koda s tastaro kartico v aplikaciji vedno delovala brezhibno...

Glede dobropisa dobrodošlice... To velja samo, če si nov uporabnik Petrolove kartice... Če si prešatal iz stare Petrolove na novo Petrolovo Viso... tega bombončka ni ... :(

Plačilna_kartica_Petrol_Pay_Loyalty___Petrol.png