Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Romsko naselje Pušča pri Murski Soboti velja za enega najuspešnejših primerov vključevanja romske skupnosti v Sloveniji. V zadnjem času ga številni osrednji mediji predstavljajo kot dokaz, da je sobivanje med Romi in večinskim prebivalstvom mogoče, če obstaja volja na obeh straneh.
Kakšno voljo naj bi recimo jaz moral imeti? Samo pusti me pri miru, ne delaj problemov, ne kradi, hodi v službo in pošteno služi denar... Če tega ne zmoreš oziroma nočeš ni to moja krivda in ni na meni, da se zdaj jaz ukvarjam z njimi. Kaj zdaj je na nas navadnem delavskemu razredu, da rešujemo in pomagamo kriminalcem? Pa kakšne idiotske izjave so to? Imam zakone in plačujem davke, da država uredi te svinjarije. Ampak žal ni volje, ker se ne splača. Je lažje vso krivdo na ljudstvo preložit in nas ob vsaki priliki denarno kaznovat za vsak banalni prekršek. Se bolj splača, ker imamo redne dohodke in kazni lahko plačujemo.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.