Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
Zadnjic prvic videla V2L v akciji... Smo sli k enim na morje. Robinzonsko naselje recimo temu. Same neke kucice, mobilne hiske ipd... Ampak brez vode in elektrike. Za vodo imajo tiste kubicne čebre. Potem pa na strehi par panelov in neka baterija, ne vem koliko velika, in za rezervo avto. Model se odpelje na hitro polnilnico par km stran, nafila avto in priklopi na hiso. Najprej rabi seveda iz SE, dokler dela dovolj, potem pa odvisno - ali iz baterije najprej ali pa iz avta. S 50kw je kar nekaj casa hladilnika, skrinje, klime, luci, netflixa,...

• Všeč mi je
Reactions: Robert

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.906
1.181
113
Zadnjic prvic videla V2L v akciji... Smo sli k enim na morje. Robinzonsko naselje recimo temu. Same neke kucice, mobilne hiske ipd... Ampak brez vode in elektrike. Za vodo imajo tiste kubicne čebre. Potem pa na strehi par panelov in neka baterija, ne vem koliko velika, in za rezervo avto. Model se odpelje na hitro polnilnico par km stran, nafila avto in priklopi na hiso. Najprej rabi seveda iz SE, dokler dela dovolj, potem pa odvisno - ali iz baterije najprej ali pa iz avta. S 50kw je kar nekaj casa hladilnika, skrinje, klime, luci, netflixa,...
Izkoristek pretvorbe Iz omrežja v avto in iz avta v hišo pa iz hišne baterija v hišne porabnike... Dobri so, če dosegajo 60%... Bolj realno koli 50%....
Kaj bi rekli, če bi pri prelivanju bencina iz kante v kanto polil 1/2 vsebine????

• Haha
Reactions: fonza12

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
Jaz enako kot tu.
Na izbiro imaš:
1.) si brez.
2.) imas visje izgube od 0

3. raje ne napksem, ker je najbolj glupa od vseh v dani situaciji.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.648
7.269
113
Btw komot se vsak EV predela v konkretni v2l, ne rabi imet avto ze to vgrajeno.

zamislite si, da imas teslo s free polnjenjem, predelas da ti napaja bajto in si dejansko off grid in to for free ;)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.692
11.830
113
kod Džej-Zija
Po kakšnem ključu si off grid, če neusmiljeno sesaš teslo s free polnjenjem? A je to neka nova definicija off grida? Po katerem gridu pa štrom pride do tesle? A to palčki elektrone nosijo?

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
No, taka bajta je off-grid po katerikoli definiciji želiš...

Kar se tice free SuCa - samo ce je. Še tisto kar sme imela šenkanega, nisem porabila. Ker je totalno s poti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
Vukojebina brez elektirke in vode je cenejsa kot vukojebina z elektriko in vodo... Upostevajoc z DIY prpelano vodo in elektriko.

Zame sicer ne pride v upostev. Imam tudi jaz eno tako vokojebino, ki ostaja zarascena, dokler ne bodo pripeljali obojega.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.906
1.181
113
Vukojebina brez elektirke in vode je cenejsa kot vukojebina z elektriko in vodo... Upostevajoc z DIY prpelano vodo in elektriko.

Zame sicer ne pride v upostev. Imam tudi jaz eno tako vokojebino, ki ostaja zarascena, dokler ne bodo pripeljali obojega.
Za kraje brez elektrike so že pred davnimi časi izumili bencinske in diesel agregate....

Postaviš, povežeš. naliješ nafto/bencin in zalaufaš.... 100l nafte je za kakih 10-15 dni zmerne rabe (če nimaš uporovnih grelcev)

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
In nismo dolgo cakali na zgoraj omenjeno 3. moznost...

Cenovno neugodneje, smrdi, kompromisi in če-ji taki ali drugačni napram SE+ baterija+EV, ce ga že imaš - ampak samo, da ni to...

Agregate poznajo, ves. So Vrhničani, ki so morali cez zledolom priti. Presrecni za bolj komot in bolje delujoco alternativo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.906
1.181
113
In nismo dolgo cakali na zgoraj omenjeno 3. moznost...

Cenovno neugodneje, smrdi, kompromisi in če-ji taki ali drugačni napram SE+ baterija+EV, ce ga že imaš - ampak samo, da ni to...

Agregate poznajo, ves. So Vrhničani, ki so morali cez zledolom priti. Presrecni za bolj komot in bolje delujoco alternativo.
Ja Maš pa res bistre... Sredi žledoloma misliš, da bodo solarne celice + baterija + EV rešili zadevo....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
Ne spilaj kretena... Imeli so izkusnje z obojim, vedo kaj pomeni agregat laufat in so rekli: "ne hvala", sploh ce obstaja nekaj tok komot, ki jim se ceneje omogoci vec presiravanja... Moras biti resno ubrisan, da izberes agregat namesto tega sistema.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.906
1.181
113
Ne spilaj kretena... Imeli so izkusnje z obojim, vedo kaj pomeni agregat laufat in so rekli: "ne hvala", sploh ce obstaja nekaj tok komot, ki jim se ceneje omogoci vec presiravanja... Moras biti resno ubrisan, da izberes agregat namesto tega sistema.
Ne me hecat...

100kWh pozimi ni za 3 dni, Tudi, če imaš ogrevanje na Drva...

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.197
7.629
113
Saj te ne... Ampak eni se greste neko vojno, ne vem zakaj, iz gluposti, dolgcajta ali bilo cesa. Cim slisite SE ali EV ali kaj ste kot uni, k se jim rdeco ored ocmi pomaha.

Je pa res, da ko si brez stroma je gobcanje in teoretiziranje na suho v 2. planu.

Jabe. Eh, kupil sem ga po žledolomu, ko dolgo ni bilo elektrike. Hofer Work Zone za 250 Eur.
Škoda ker nisem takrat ravnal pametno, in kupil Teslo.

Jaz imam Teslo. Ne on... On ima pac nek EV, ki ga je kupil, naus verjel, iz cisto drugih razlogov, a lej ga zlomka, še tu prav kdaj pride. Dodaten strosek 0 in kwh cenejsi kot tvoj.

Pac lahko se na glavo postavite, mozakar si je zrihtal strom na najboljši, najbolj komot in najbolj optimalen nacin. Jebiga pac, ce je zdaj to nekaj, na kar ste eni alergični...