Odstop Cerarja.

Demz

Guru
15. avg 2010
11.389
1.963
113
Čeferin je pri pameti in se ne bo šel mazat v politiko.
Politika je za brezdelneže.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
11.102
1.030
113
36
MB
nikol nisem razumel tega, da se dela primerjava z najslabšim možnim.

te si pol zmagal? al zgubil? al kdo je zgubil? :D
 

Demz

Guru
15. avg 2010
11.389
1.963
113
Če je količkaj pri pameti - bolje da ne.

Ne, ne grem se stavit. Itak.

Bi pa izrekel takole : če se bo že pojavil v slovenski greznici, naj pride s kpl. svojo ekipo. Če bo prišel noter s samo eno smetjo (ala moderndorfer, erjavc ... razne zvezde repatice), bo ves trud zaman.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
21.271
2.913
113
Möderndorfer je že zamenjal stranko?
Evo, danes.
Pravijo, da ko se ladja začne potapljati so podgane prve, ki jo zapustijo.
Najprej Jani Möderndorfer, zdaj Gregor židan.

Gregor Židan, bivši poslanec SMC in zdaj novi poslanec SDja je baje najprej razlagal, da je prestopil zaradi sanjske ponudbe SDja, ki je ne more zavrniti, zdaj pa bluzi, da ni prejel nobenih sredstev, niti kakšnih obljub ampak da mu je prestop narekovala njegova vest :valjamse: Njegova veeest :valjamse::valjamse:

Želja opozicije, da bi zrušila to vlado, je očitna, meni Janja Sluga iz SMC. Ponudbe, ki jih še vedno dobivajo nekateri poslanci SMC, pa so po njenem mnenju "presegle vse meje dobrega okusa". Gregor Židan ob prestopu v SD ni navedel političnih razlogov za to odločitev, temveč "sanjsko ponudbo, ki je pač ne more zavrniti", je še dejala.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
5.207
1.062
113
Ljubljana
hmpg.net
1. Kaj reče fuzbaler ko prestopi?
2. Bolj se mi zdi, da so kot stranka prestopili, sedaj se pa eni, ki so ugotovili, da so s tem potopili stranko, vračajo nekam levo.
 
  • Haha
Reactions: Matey

cappy

Guru
8. apr 2010
3.793
1.232
113
s tem potopili? lol?
stranka je zaključila že zdavnaj, najbrž takoj ob vstopu v koalicijo s komedijantom. to je bil je poskus reševanja stranke kateri pa mislim da ne bo uspel. sedaj pa si ti ljudje rešujejo politične kariere. če se milo izrazim, sanjske ponudbe pa to.
to da je takšen nastop nekaj normalnega in ga "nevtralni" mediji ne "raztrgajo" je bizarno. ampak ej, zdej je nš.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.642
1.337
113
Kako razmišlja politik:

1. lepo je biti poslanec
2. kaj moram narediti, a bom še poslanec
3. če ne bom mogel biti poslanec, kakšno službo si lahko uredim

Ostalo (delo, zakoni, ideologija itd...) ni pomembno.

Zakaj se podkupujejo samo poslanci SMC? Zato, ker stranki tako slabo kaže za naslednje volitve. In kazalo jim je že prej, zato imamo sedaj vlado JJ, da lahko v miru "končajo mandat" (beri: delajo na točkah 2 in 3). Zakaj jim je kazalo slabo? Zato, ker so njihovi volilci popolnoma enak profil ljudi, kot volilci LMŠ in SAB (bivši volilci LDS), kateri glasovi se delijo po načelu LMŠ+SMC+SAB= 25-30%. Bratuškova je lahko vsaj ciljala na "žensko" noto, poleg tega je vseeno delovala bolj prepričljivo kot "cagavi" Cerar in "bikovski" Počivalšek. In ko so šli po volitvah odstotki LMŠ gor, so šli pri SMC pač dol. Prestopi med temi strankami sicer niso težki, ker gre, kot sem že napisal, za ideološko podobne stranke. Edini problem so zamere med člani teh strank, ki so nastale v zadnjih treh mandatih, ko so bili eni "malo bolj pri koritu" kot drugi. Precej ljudi zameri LMŠ predvsem Črnčeca in način, kako se je vohunilo za njimi.

Zakaj torej ne prestopijo vsi v LMŠ? Poleg neodobravanja Črnčeca in Šarčevega vehemetnenga odnosa je tukaj še bolj pomembna stvar: kandidiranje v izvoljivem okraju. Te pozicije so omejene in v strankah se precej grebejo za to, tako da prestopniki težko pridejo zraven. Poslanci SMC torej kolebajo med dvojim: ali zadržijo mandat še dobri dve leti, ali pa se gre na volitve, tam izgubijo (stranka morda ne, oni osebno pa ja).

Židanu so torej obljubili "dober" volilni okraj, ker pa nič "zagarantiranega", so mu še preko Odlazka pokrili dolgove njegove zapufane firme (to ponavadi ni v kešu, pač pa se zrihta "donacija", morda odkupi kakšne terjatve itd...) in obljubili službo.

Desus je druga zgodba. Največji "problem" tam so poslanci, ki so praktično vsi pred penzijo (ne bodo več kandidirali), gre pa se jim da končajo še ta mandat. Njim osebno torej volitve ne odgovarjajo in tudi še se stranka odloči drugače, jih ne morejo prisiliti, da glasujejo za nove volitve. Itak pri Desus obstanek v parlamentu trenutno ni ogrožen, ker imajo pač dovolj tistih "zvestih" volilcev, ki bodo VEDNO volili upokojenso stranko. Vedeti je treba tudi, da je za Desus "življenje" v desni vladi lepše in lažje, kot v desni, (razen medijskih napadov), saj so lahko izsilili dosti več kot od Šarca, ki jih praktično ni "šljivil".