Odstanitev tapete vw polo

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Lp! Ve kdo mogoče kako snet tapeta na polotu letnik 98? Mogoče če zna kdo izbrskat kakšne slike,jaz nisem nič našel na netu
frown-1.gif

Voznikova vrata,se ne dajo več odpret ne od znotraj in ne od zunaj,mogoče bi mi uspelo odstranit tapeto pri zaprtih vratih.
Hvala

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.373
1.421
113
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Lp! Ve kdo mogoče kako snet tapeta na polotu letnik 98? Mogoče če zna kdo izbrskat kakšne slike,jaz nisem nič našel na netu
frown-1.gif

Voznikova vrata,se ne dajo več odpret ne od znotraj in ne od zunaj,mogoče bi mi uspelo odstranit tapeto pri zaprtih vratih.
Hvala

Pri zaprtih vratih ? Dvomim.

Drugače pa se na ročaju dol vzame plastika in sta spodaj 2 šraufa. Pa še gumb za odpiranje vrat moraš dol odvijačit.
No vsaj pri mojem je tako...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.952
7.474
113
pri taščici
poglej kako je na desni strani, najbrž je na levi zelo podobno samo zrcalno seveda....

Kako pa je do tega prišlo?- se ti je kaj snelo, ali se okvara dlje časa pripravljala,

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Ma ja moram rečt,da se je že nekaj časa pojavlja. Tako da sem za to malo sam kriv,ker nisem saniral takrat ko bi bilo lažje izvedljivo. Dogajalo pa se je samo pozimi ob nizkih temeperaturah,tako da so neki zvodi noter zmrznili in je bila mrtva kljuka in znotraj in zunaj,ampak kak je postalo malo bolj toplo je bilo spet ok. Zdaj pa je zgleda čist zaštekalo,ker ne pomaga niti zelo ogret prostor. Upam da mi bo kak majster lahko odprl vrata,brez večjih poškodb. Koliko sem pa bral na tujih foromih je to klasična napaka na polotih,ker naj ta mast noter nebi bila dobra in pomrzne in je treba vse dobro počistit in na novo namazat. Zdaj bo treba to naredit na vseh vratih,a najprej je treba nekako odpret šoferska vrata. Samo kako???????
redface-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.796
225
63
Citat:
Ma ja moram rečt,da se je že nekaj časa pojavlja. Tako da sem za to malo sam kriv,ker nisem saniral takrat ko bi bilo lažje izvedljivo. Dogajalo pa se je samo pozimi ob nizkih temeperaturah,tako da so neki zvodi noter zmrznili in je bila mrtva kljuka in znotraj in zunaj,ampak kak je postalo malo bolj toplo je bilo spet ok. Zdaj pa je zgleda čist zaštekalo,ker ne pomaga niti zelo ogret prostor. Upam da mi bo kak majster lahko odprl vrata,brez večjih poškodb. Koliko sem pa bral na tujih foromih je to klasična napaka na polotih,ker naj ta mast noter nebi bila dobra in pomrzne in je treba vse dobro počistit in na novo namazat. Zdaj bo treba to naredit na vseh vratih,a najprej je treba nekako odpret šoferska vrata. Samo kako???????
redface-1.gif

avta ne mores odkleniti ali avta ne mores odpreti?

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Odklep/zaklep dela brez problema. Težava je v tem da ne moram odpret avta. Kljuka tako notranja,kot zunanja ne odpreta vrat.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.796
225
63
Citat:
Odklep/zaklep dela brez problema. Težava je v tem da ne moram odpret avta. Kljuka tako notranja,kot zunanja ne odpreta vrat.

potem tudi ko bos snel tapeto ne bos dosti naredil. ker imas dostop samo do vzvodov, ki pa ti kot si ze ugotovil ne oddelajo. odklep/zaklep sigurno oddela? gre rocka za odpiranje v prazno ali ima kaksen odpor?

ko se je to zgodilo pri senicu (zadnje bocne kljucavnice itak .....) smo pocakali toplejse vreme in pocakali, da sta kljucavnici enkrat oddelali sami od sebe. potem pa takoj pol pobrat in zamenjat.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Mam iste probleme... ročka gre čist v prazno notri in zunaj. Odklep/zaklep pa tud normalno dela. Se pa sam še nisem poglabljal v te zadeve... ko se mal segreje se itak odpre, pol pa enkrat avto prezračit, da ni vlage notr, pa je ql.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.796
225
63
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Mam iste probleme... ročka gre čist v prazno notri in zunaj. Odklep/zaklep pa tud normalno dela. Se pa sam še nisem poglabljal v te zadeve... ko se mal segreje se itak odpre, pol pa enkrat avto prezračit, da ni vlage notr, pa je ql.

ce gre rocka v prazno, potem odklep-zaklep ne oddela ....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Odklep oddela svoje... jst pridem do avta, ga odklenem, brez problemov odprem vrata, se prepeljem 5km (vmes zamrzne al karkol se že nardi) in ne morem odpret vrat. Vmes nisem nič zaklepal vrat niti nimam avtomatskega zaklepanja med premikanjem. To se pravi mehanizem za odklepanje dela in se zatakne nekje med kljuko in zatičem. Edino če imaš ti kaj drugega v mislih z "oddela".

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.796
225
63
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Odklep oddela svoje... jst pridem do avta, ga odklenem, brez problemov odprem vrata, se prepeljem 5km (vmes zamrzne al karkol se že nardi) in ne morem odpret vrat. Vmes nisem nič zaklepal vrat niti nimam avtomatskega zaklepanja med premikanjem. To se pravi mehanizem za odklepanje dela in se zatakne nekje med kljuko in zatičem. Edino če imaš ti kaj drugega v mislih z "oddela".

tole se bere kot da ti vrata primrznejo v teh 5 km .....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Misliš guma? Ne... ker je občutek na kljuki, kot bi bil mehanizem dol z nje, pa vrata so še vedno "zakočena". Guma se tud odtaja, če jo s toplo vodo obliješ, tukaj pa nič ne pomaga razn par urc toplega vremena.

Težko je razložit to zadevo, če ne probaš
smile-1.gif
Bom enkrat dol snel tapeto, pa bom vidu kaj bi bilo lahko takega, da bi zajebaval...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
38
48
Na zunanji strani pod kljuko na robu vrat je potrebno vrata mocno pritisnit noter(seveda je potrebno biti pazljiv da ne zvijes vrat zato potisnit res na robu) in potes se slisi kako sklocne v mehanizmu.Potem se vrata dajo odpret normalno.To je tipicen primer pri VAG.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Popolnoma enako se je dogajalo meni,re je to težko nekomu razložit.
cool-1.gif
Dokler ni na vsem lepem dokončno crknilo.
Skratka vedno ko je bilo mrzlo,kak se je malo segrelo je delalo BP. No,vrata smo zdaj odprli (z malo strokovne pomoči),menjat pa je treba komplet mehanizem,tam je neka plastika katera se obrabi in zato zadeva šteka.
confused-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
to imajo vsi VAG
Točno tak vsi imajo iste težave. No zdaj je urejeno,vrata odprl en stručko (nevem kako).Mehanizem smo razdrli,noter so ena plastična vodila ki se obrabijo,druga kot original se ni dalo dobit. Kupil pač original mehanizem ki je drag tako da glava boli (120€),tako da vsi katerim to pomrzne bodite veseli,da se pol odtali
cool-1.gif

Vsaj zame!