Oddaja rabljenih otroških oblačil

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
584
112
43
širne planjave Dolenjske
Živjo, mogoče je komu znano, kam naj podarim otroška rabljena oblačila? Tega se je veliko nabralo, se bo še nabralo itd....
Zadeve pa popolnoma uporabne, "neznucane", oprane, skoraj nove itd...mi je pa škoda jih vreči v humana zabojnik.
Sem preveril na RK/Karitas, pravijo da sprejemajo samo sezonska oblačila.
Prav tako v Hišah za mlade mamice, Varne hiše ipd....

Kakšne imate izkušnje oddaje na FB? Bi oddal oglas, samo nimam pa volje potem še nekomu to voziti, pa razlagati velikosti itd....(kot se ponavadi začne od teh "obiskovalcev" FB). Imam že negativne izkušnje s prodajo na FB, ker skoraj da bi poleg prodaje/oddaje še šenkal nekomu 10€, pa dostavil pa zmontiral.
Pač podarim, pridi, odpelji, vzemi vse skupaj.

Kakšna ideja, namig, možnost?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.927
1.326
113
Tega je toliko, da se niti proda ne več, razen, če imaš res firme (Desigual, GAP, Gucci, kajjazvem kaj).

Še največ učinka je, če preveriš pri komplet žlahti, vseh prijateljih, vseh sodelavcih in poslovnih partnerjih, ali kdo kaj rabi oz. bo rabil v roku 6-12 mesecev in podariš naprej, da kroži.

Druga opcija je, da pofotkaš oblačila, daš v škatlo in potem celo škatlo prodaš za zelo majhen denar ali podariš. Na FB so razne skupine mamic, kjer se take stvari objavljajo (če rabiš, ti dam svoje bookmarke iz časov praznjenja omar).

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.568
6.195
113
To je najbolje, če kroži v socialnem krogu. Vidim, da si mladi z družinami pri nas v službi marsikaj menjujejo in dajejo naprej.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.414
3.128
113
Odvisno v kateri občini si. Pri nas ima komunala izmenjevalnico in nesemo tja. Dobiš neke kupone in si lahko izbereš druge zadeve.

Pač kar ne vzame žlahta kot so že napisali zgoraj.

Vidim da na FB marketplacu je polno oglasov za to robo ampak ne vem če se kaj proda. Meni se ne da.

as21

Fizikalc
18. dec 2007
811
27
28
daj na FB market-sigurno se bo našel nekdo, ki potrebuje.
če pa dobiš občutek, da oseba, ki te kontaktira dejansko ne more priti po oblačila, jim pa še vedno lahko dostaviš-saj bi na RK/Karitas ipd. tudi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
46.000
6.182
113
Fb maš gor raznorazne skupine samo za to....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.250
1.693
113
Titograd
Predlog z patronažno je dober, ko sem bil študent sem tudi sam imel prakso na patronaži in bi lahko mirno razdelil cel avto otroških oblačil v 1 mesecu, samo na svojem rajonu. Pri ljudeh doma dejansko vidiš kaj in koliko imajo, zunanja fasada zna zelo varati. Uradno take stvari sicer ureja patronaža preko karitasa, vsaj včasih je.

Prodaja pa tudi gre, žena proda tudi čisti no-name za podoben denar kot je kupila, zelo malo oblačil ostaja. Fb market.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N