Obvoznica, meritve z nadvoza

17. avg 2007
3.115
139
63
37
okolica Maribora
V petek sem se spet vračal mimo Graza in na istem mestu na enak način (vrivanje in bremzanje na polno) je ponovno počilo. Sam sem skušal (že zaradi strahu) vzdrževat varnostno razdaljo, ampak to je "mission imposible..." Vrivanje kar naprej in na koncu sem imel več kritičnih situacij, kot če bi sam nekomu vozil za ritjo... Sem se odločil, da se bom začel tam mimo vozit po regionalki. Škoda živec in pleha...
 
15. dec 2009
7.892
179
63
še v SLO - ampak komaj
Gargy Po kateri regionalki? Puntigam - Feldkirchen - Kalsdorf ... ? Tam je ob petkih tudi kaos.

Si mi pa predprejšnji petek "zrihtal" ogled Graza - sem namrel prišel na "super idejo" iti skozi Graz, ko so Plabutsch zaprli. Bi blo dosti bolje - in hitreje, da sem ostal stati in čaprkal po alterju na telefonu.
 
17. avg 2007
3.115
139
63
37
okolica Maribora
Ne vem še, nekje pač.... Ker ta AC je postala rodeo... Včeraj na poti gor proti Grazu, omejitev 100, 100, 100, nato naenkrat tabla 60 in potem spet 100... govorim o AC. Ni treba poudarjat, da je se je Jodlarom ob pogledu na tablo 60 stemnilo pred očmi in na pune po bremzi... Zakaj je bla tabla 60, mi ni jasno (nikjer nič, niti ostankov na cesti, da bi nakazovali na kakšno nesrečo pred tem). In pol pride do fantomskih stop&go kolon, kjer poka kot za stavo.

Se mi zdi da je ta Plabutsch, mimo Seiersberga in dalje proti SLO posala katastrofa v zadnjem letu. Prej sem vedno, ko sem prišel mimo Gleinthal tunela imel prosto pot in tekoč promet nazaj, zdaj pa se veselica komaj pričenja... Že Gleinthala sem se začel izogibat, zgleda, da se bo treba še Plabutsch-a in pa 3/4 A9 od Graza proti meji...
Da pa vlečejo IG-L skoraj do meje, je pa tudi svinjarija :)
 
15. dec 2009
7.892
179
63
še v SLO - ampak komaj
Gleinalm ...

Hebi ga - to pa je cena SLO Auswanderunga in nizke breposlenosti "doma" - jaz poskušam planirati tako, da svoje "gor" oddelam PO-SR - in potem še nekako gre. Ta teden imam pa spet SR-PE - in tihi plan, da spizdim najkasneje ob 12:30 ("malco" pojem in gasa) ...

Aja - pa verjemi mi - žal je AC še vedno najboljša varianta - vsi obvozi so ali po kozjih stezicah ali itak polni - najboljši "obvoz" je časovni obvoz - zgodaj zjutraj ali pozno zvečer* ali "točno" opoldne - v štoscajtih se pač jajcaš.
* samo qrc, ko mi vožnje ob takih norih urah nihče ne "plača" - torej ostane "opoldanski vlak", gre vsaj v Arbeitszeit (dokler še bodo tolerirali)
 
27. jul 2007
33.362
256
83
pri taščici
Ko je gneča, boš pri kontroliranju nadvozov na koncu končal onemu spredaj v riti. Ko pa gneča ni prehuda, pa se varnostna razdalja da vzdrževati in dobro jo je imeti zaradi lastnega zdravja.
Prav gotovo pa meritev ni najbolj fer (je pa po zakonu), ker zabeleži en trenutek. Morala bi dve situaciji, če zadnje vozilo še zmeraj ni vzpostavilo varnostne razdalje.
Ah daj nehi, sposobni smo buljit v navigacijo, radio, telefon, djevojke v ljetnima haljima, joške zraven na sedežu, piti, jesti, se iti kozmetičarko, brivca.... nisi pa sposoben ošvrkniti nadvozov vsakih nekaj minut? Samo v navado ti/mi mora priti
 

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
986
27
28
Gargy Po kateri regionalki? Puntigam - Feldkirchen - Kalsdorf ... ? Tam je ob petkih tudi kaos.

Si mi pa predprejšnji petek "zrihtal" ogled Graza - sem namrel prišel na "super idejo" iti skozi Graz, ko so Plabutsch zaprli. Bi blo dosti bolje - in hitreje, da sem ostal stati in čaprkal po alterju na telefonu.
...hm, če boš trofo pravo uro se boš od Göstinga pa vsaj do Puntigama jajcal, dobesedno, celo uro. Been there, done that, more than once. Sploh popoldan, ob delavnikih zna biti zelo zanimivo, zdaj ko so dopusti mimo. In po Kärtner Str. tudi ni nič bolje. Graz je je.beno prevoziti ob konicah, ker ni pametnega obvoza brez omejitev , radarjev in podobnega...
 
Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
9.873
156
63
Marlbor
Prav gotovo pa meritev ni najbolj fer (je pa po zakonu), ker zabeleži en trenutek. Morala bi dve situaciji, če zadnje vozilo še zmeraj ni vzpostavilo varnostne razdalje.
Saj ne gre za neko avtomatizirano merjenje. Policaj stoji na nadvozu in opazuje promet. Že na 300m vidi, da en ne upošteva varnostne razdalje in se odloči za meritev osebe ... tudi te razne menjave pasu, ko se ti kdo vslini v varnostno razdaljo, je po moje precej verjetno, da se bo policist prej odločil, da malo premeri tistega, ki se vriva, kot pa onega kateremu se je vrinil.
 
15. dec 2009
7.892
179
63
še v SLO - ampak komaj
Pbutec klikenzi - drugače imaš pa prav - tako bi moralo biti

Ostaja pa še vedno riziko, da imaš malo premalo varnostno (1,5 sek npr) in se "oni spredaj" vstraši "polcaja na nadvozi" - pribremza, ti uletiš pod 1 sek - in te zmerijo ...

Je pa tako, kot sem že n-krat omenil, da je kaznovanje za premajhno varnostno pod 2 sek (torej recimo 1,5 sek) precej "nefer# - kaznovanje pod 1 sek pa več kot dobrodošlo (seveda pod pogojem, da se meri "pošteno" - torej tiste, ki evidentno kršijo).
 
Všečki: Hanzi
19. avg 2007
5.603
127
63
Isto jaz sem parkrat probal imeti varnostno in so se tako vrivali, da enostavno ne moreš vzdrževati varnostne. SJTV in Apollo, dajta to malo omenit višjim, če bo prišla priložnost. Aja, pa ko so kaka gradbišča na avtocesti in omejitev 60km/h, na koncu seveda radar, sem imel že parkrat primer, ko mi je tovornjak zadaj blendal, ko prase in se mi toliko približal, da sem mu videl ventilatorje od hladilnika v špeglu. :bonk:
 

krko

Fizikalc
5. sep 2010
1.599
68
48
Danes bil s frendom na kavi. Pravi, da je bil slikan z nadvoza pri Izoli.
https://www.google.si/maps/@45.5279...xe1WwNtvg!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl&authuser=0

Omejitev 90km/h, on namerjenih 133. Je mislil, da je tam že hitra cesta (ja vem prehitro tudi za hitro cesto). Dejansko je na tem 2km odseku "cesta določena za motorna vozila" ("stari" znak za hitro cesto) in je omejitev 90km/h.

https://www.google.si/maps/dir/45.5...8m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?hl=sl&authuser=0


Iz smeri Lj

Zajeta slika.PNG


Ter v kontra smer, začetek hitre ceste

Zajeta slika 1.PNG
Glede na to, da je Ljubljančan se je "ujel v past".

Se je kateri od Primorcev tukaj gor ujel v "past" :p ?
 

Spajky

Pripravnik
7. jun 2017
630
8
18
Obala
Danes bil s frendom na kavi. Pravi, da je bil slikan z nadvoza pri Izoli.....Se je kateri od Primorcev tukaj gor ujel v "past" :p ?
Jest še ne po novem, ponavadi se vključujem/izključujem na desnem delu na slikah (v/iz smeri Izola), redko grem skozi tunel ... pa ponavadi "pičim", saj imam namestu zadnjega badgea FIAT na Puntiču nalepko "TOSHIBA" ... "nek se vidi raskoš" :valjamse: ... ma kaj ni omejitev po novem 110 tu na slikah ? :zardelalter: ...