Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.774
8.120
113
Malo sem out... Ali ima N26 analogijo Revolut Pro. Torej nek zastonj račun za poslovne namene. In če da, kake so omejitve?

blazko

Guru
21. sep 2007
7.610
514
113
Ne uporabljam in ne poznam revoluta, ampak njihov pro je pomojem ekvivalent n26 business acc. Oba sta namenjena freelancerjem (in ne pravnim osebam) in v osnovnem tieru brezplacna.

Omejitev se ne spomnim, oz. mi njihov paket pokrije vse potrebe. Mogoce bi lahko imeli podporo za google pay, ampak v resnici lahko zivim tudi brez tega.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.610
514
113
Kako da ne?

"trajnik" je v resnici recurring payment s fiksnim zneskom, na dolocen racun, npr 1x mesecno. To seveda deluje.

Prav tako deluje SEPA direct debit, to furam ze leta in leta.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.774
8.120
113
N26 business ne morem imeti, ker imam osebnega. Kot vem, tega niso spremenili... Naceloma se pa res lahko osebnemu odpovem...

Se odpirajo? Vmes je bila kar cakalna. In ali je se vedno free? Revolut ni

blazko

Guru
21. sep 2007
7.610
514
113
O cakalnih vrstah ne vem nicesar, jaz sem ga odprl ze dolgo tega.

Business je v osnovnem tieru se vedno free.

Kot vem so res dovolili "premik" iz osebnega na business. Vcasih tudi to ni bilo mogoce, kljub zaprtju prvega.

Freelancer paketa na poznam, ampak bi bil zelo zacuden, ce res ne omogoca trajnikov / direct debita, kot pises zgoraj? Po mojem razumevanju je z izjemo spaces enakovreden business racunu in je namenjen ravno tebi podobnim podjetnikom, ki ze imajo osebni racun pri n26?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.288
426
83
Goriska
N26 business ne morem imeti, ker imam osebnega. Kot vem, tega niso spremenili... Naceloma se pa res lahko osebnemu odpovem...

Se odpirajo? Vmes je bila kar cakalna. In ali je se vedno free? Revolut ni
Jaz sem kar pustil n26 business, ceprav sem zaprl s.p., oz. naredil prenos na d.o.o.

Tako, da kar naprej uporabljam n26 business za osebni racun. Zaenkrat se se noben ni utaknil.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.610
514
113
Tako, da kar naprej uporabljam n26 business za osebni racun. Zaenkrat se se noben ni utaknil.
To je sicer obraten primer. Pomojem se nimas cesa bati, business ima sirso dovoljeno uporabo, nikjer ne pise, da ga ne smes uporabljati za zasebne namene. Obratno pa temu ni tako.

Kolega ima ze od zacetka business acc, pa ni nikoli imel s.p. ali cesa podobnega. In ga se vedno veselo uporablja brez tezav.

amacar

Guru
29. apr 2010
4.241
505
113
Ni čisto res, primarno se mora uporabljati za business. Verjetno pa ne preverjajo. Da ne bo kdo kdaj jokal, da so mu ga brez razloga zaprli.

iz https://n26.com/en-eu/business-bank-account
N26 Business Smart is the online business bank account designed for freelancers, therefore you’re expected to use it mainly for business purposes. However, you can also use it for private purposes, as long as these are a minority compared to your business spending. You may also use it to receive payments from customers, and for spendings related to your business activity, such as traveling or to pay the rent.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.356
2.340
113
In kako vejo kaj so izdatki za firmo in kaj privat? Še ko v trgovini fasengo kupujejo, dajo vsi na davčno. Če še Furs ne ve, kako bo banka.

• Všeč mi je
Reactions: urby20