Novo pri Telekom Slovenije III.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.035
2.356
113
Verjami, da sem poskušal. Ne gre ravno po načrtih, ker kakor hitro vklopiš VPN se sesuje LAN povezava.
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.035
2.356
113
Že od osnovne šole sem se postransko ukvarjal z računalniki in omrežji, to mi je bilo eno tako dodatno veselje, drugače sem v štartu želel biti strojevodja, kar zaradi barvne slepote nisem mogel biti, kot tudi ne električar, pa sem si našel pač nek drug hobi in to samo zato, ker ko sem prvič sesul Windows na 200 mhz računalniku so mi na servisu ponastavljanje tako zaračunali, da sem rekel, nikoli več. Večinoma se s tem ukvarjam zvečer tam med deveto in polnočjo, nekaj malega pa tudi vmes čez dan, kolikor si uspem pomagat s telefonom, saj pač vmes med delom uspem tudi kaj prebrati in rešiti kako težavo. Pač me veseli reševanje takih težav, če na koncu dela, še toliko bolje.

Čas je povsem relativna stvar. Danes že od dopoldneva zgrabljam seno, da ne bo treba v sredo, ko se bo baliralo robiti vseh parcel in vleči sena izpod vsakega grma, kar vzame potem kar nekaj dodatnih ur.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.131
2.256
113
Nič slabega ni bilo mišljeno! Mi je bilo zgolj zanimivo da te kot kmeta zanimajo takšne zadeve. Si napisal v eni temi če se prav spomnim, v smislu da če kmetija propade da boš moral iti delat v fabriko v sosednji vasi. Mislim da ti ne bo potrebno, se boš znašel.
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.035
2.356
113
Nič slabega ni bilo mišljeno! Mi je bilo zgolj zanimivo da te kot kmeta zanimajo takšne zadeve. Si napisal v eni temi če se prav spomnim, v smislu da če kmetija propade da boš moral iti delat v fabriko v sosednji vasi. Mislim da ti ne bo potrebno, se boš znašel.
Saj razumem. No ja, programiranje in te zadeve mi ne ležijo ravno, samo od reševanja takih težav, pa bi drugače težko prišel čez mesec.

Ena s terena pravkar:
 

Priponke

  • 20220613_171755.jpg
    20220613_171755.jpg
    805,5 KB · Ogledi: 178

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.035
2.356
113
Je že skorajda kuhan. Tako ali tako pričakujem, da bo namočilo, zato tudi baliranje komaj v sredo. Firma pod nebom, pa pač pride do takih situacij. Je pa vsaj vročina malo popustila.
 
Nazadnje urejeno:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.465
857
113
Sem tudi sam dobil SMS glede višje cene komunikatorja. Vidim pa, da se dražijo tudi mobilni paketi.
Fajn, pa ravno čez vikend sem se vrgel v številke (ker se mi tako pri širokopasovnih storitvah kot mobilnem paketu skoraj istočasno izteka vezava), da vidim kje se splača biti naslednji 2 leti.....
 

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
488
63
28
širne planjave Dolenjske
Pri mobiju imaš na voljo kar nekaj stvari, ki so dokaj uporabne. Če rabiš samo sim kartico za dosegljivost, potem aktiviraš kartico, naložiš gor dobroimetje npr 20 evrov in aktiviraš samodejno podaljševanje. To vzame 1,52 eur vsake tri mesece, dokler je na računu denar.

Če kličeš oziroma uporabljaš za podatke, potem pa takole:

1. aktiviraš mini mobi za 4evre na mesec s samodejnim podaljševanjem
2. aktiviraš čvekaj mobi za 7,95 eur na mesec s samodejnim podajševanjem

V obeh primerih se vsakih 30 dni na novo naloži ustrezno število enot (400MB + 400 minut klicev ali SMS/MMS pri cenejšem in ustrezno več pri dražjem, pa pri zadnjem je še akcija in dobiš še več).


Poleg tega lahko podatke vsakega prvega tudi podariš iz ustrezne mobitel naročnine (recimo 20GB) in potem najprej kuri podatke iz tega, šele potem tiste zakupljene

Ko zmanjka enih enot, druge še vedno delujejo. Če ti po poteku 30 dni na telefonu še ostanejo enote in ti uspešno reaktivira nov mini mobi, se enote prenesejo in prištejejo k novim. Če ti tako ostane 300 enot za klice in sporočila, imaš potem 700 enot za naslednje dni in tako naprej. Če pa enkrat fališ in ne more obnovitti, potem si pač spet na nuli...

Pa nastaviš si limit prenosa podatkov na 1EUR (manj ne gre), tako da tudi če ti prekuri podatke, vzame iz tvojega (predvidevam da z vsaj 20 evri naloženega) računa zgolj 1EUR in ne pokuri vsega!

Pa paket lahko obnoviš tudi pred pretekom 30 dni!

Za polnjenje pa počakaš na akcijo Špar in potem kupiš recimo 2 vrednotnici po 10 EUR in ko ju naložiš na telefon, imaš 40 evrov dobroimetja.

Aha, če imaš mobi kartico zgolj za podatke, je lahko račun tudi pretečen (do 3 mesece) in še vedno dela na podarjene podatke. Tako da tukaj teoretično lahko naložiš 2 evra vsake 6 mesecev :).

To je pa to.

Jernej
Varianta za nakup vrednostnice v Sparu je top, najceneje.

Če pa nimaš časa/se ti ne da/si poln €€, pa uporabiš še storitev žepnina, če si naročnik TS pa plačaš preko računa za mobitel. Odlična rešitev, tamale oz. kogarkoli, ki mu plačuješ mobitel opremiš z Mobijem in vse plača en uporabnik.
 

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.465
857
113
O konkretnih številkah ne bi (se vrtijo nekje pri 70-80€), lahko pa navedem nekaj ugotovitev.

Trenutno imam širokopasovne storitve pri Telekomu (dodatni Neo box in standard shema + HBO) in mobilno pri A1.
* Po iztečenih vezavah bi, če pustim pri miru, za oboje plačeval skoraj 20€ več
* Če še mobilno selim k Telekomu, bi z vezavo na obeh plačeval cca. 5€ več mesečno kot do sedaj
* Za praktično isto ceno, kot plačujem še trenutno oboje, bi dobil pri T-2 Oranžni Diamant, ampak me mobilni del preveč odbija (še zdaj se mi kolca po ponudbi, kjer so 2 leti ponujali paket po znižani ceni).
* Telemach s svojo ponudbo (Neo Premium) precej izstopa - v pozitivno smer (v grobem tam 30-40% cenejši - z ali brez mobilne). Nimam pa z njimi nič izkušenj.
* A1 pa zaradi veliko negativnih mnenj na račun TV -ja niti gledal nisem, mogoče zbolj mobilni paket zamenjam za drugega
 
  • Všeč mi je
Reactions: kajn

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.131
2.256
113
Pa ti jaz povem, bil do decembra na Telemachu. Ker sem bil še pri njih vezan sem izkoristil še 4 mesece in ga prenesel na novo lokacijo, sem pa gostoval na Telekomovi optiki namreč pri nas je tukaj zgolj to. Trenutno sem na Telekomu, NEO C če se prav spomnim. Preko znanca sem dobil eno komercialno ponudbo ki je enostavno nisem mogel zavrniti. Že prej sem imel Telekomovo naročniško, sedaj pa sem zraven priključil še Telemachovo naročniško od partnerke (prenos v Telekom).

Torej... prvo je šok, NEO ima butast in počasen sistem. Videoteka je revščina proti Telemachovi. Samo previjanje kanalov, preskoki in prehodi so poooočasni v primerjavi s Telemachom. Pri Telemachu to vse kar sem naštel deluje praktično realtime. Minus je tudi da na polni NEO TV shemi nimaš enih pametnih porničev. Na Telemachu imaš tega da ne veš kaj bi gledal. No Telekom ti želi vse to prodati. Sedaj je po novem na Telemachu na polnih shemah gratis še Voyo.

Plusi Telekomovega NEO-ta? Imaš Arene in s tem pokrite vse nogometne lige. Kot naročnik gsm storitve imaš možnost komunikatorja, mislim da Telemach to nima. Ko si na kakšni Tajski, Mehiki, Baliju zna to biti kar drago če moraš biti dosegljiv, pri Telekomu pa to rešiš za nekaj €. In vsak, prav vsak ki si je to izkusil mu je jasno da Telemachovo omrežje ni na nivoju Telekomovega. Meni to odtehta ogromno.

Torej kaj je zmagovalna rešitev? EON Premium + Telekom naročniška v kolikor ne rabiš Aren.
 
  • Všeč mi je
Reactions: JackSparrow

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.396
482
83
::1/128
Ja odvisno kaj je mišljeno s preurejanjem kanalov. Pri EONu se liste kanalov sharejao med vsemi napravami, tako da če je nardiš na spletnem EONu (eon.tv) bodo enake tudi na mobilnem appu in EON box, ter obratno. Kolikor vem, se pa ne da recimo zamenjat številke kanalov, ampak to se tudi na samo napravi ne da.