Novo pri Telekom Slovenije III.

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
80
3
8
Če morda kdo še ni vedel naj tole izkoristi ker akcija velja samo še jutri v Aleji na Celovški cesti v Ljubljani!!!!!! ;) Sem preizkusil že vse mobilne operaterje in jaz sem tole Telekomovo akcijo ta teden izkoristil in se vrnil nazaj k njim in mislim da od Telekoma ne grem več drugam. Signal je vedno top potem omogočajo storitev VoLTE in VoWiFi pa še povsod je hitrost prenosa podatkov res najbolša pa tudi zvok med pogovorom je res top da pa sploh ne izgubljam besed kako dober je zvok pri storitvi VoLTE ker to je pa res poezija in če kdo še ni tega preizkusil ne ve kaj zamuja.

o.jpg


t.jpg
 
  • Všeč mi je
Reactions: Eden and urby20

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.256
35
48
36
Malo tu,malo tam :)
Uporabnike obveščamo, da bomo s 30. 6. 2020 zaradi uvedbe novejše in uporabnikom prijaznejše rešitve ukinili storitev Varen dom. To pomeni, da bo s tem datumom v delu, ki se nanaša na storitev Varen dom, prenehala veljati obstoječa naročniška pogodba, medtem ko pogodba ostane še naprej veljavna in brez sprememb v delu, ki se nanaša na vse ostale storitve, ki jih uporabnik uporablja.
Za nadaljnjo uporabo storitev za varnost doma in poslovnih prostorov uporabnikom priporočamo storitev NEO Pametni dom (za zasebne uporabnike) oz. Pametna pisarna (za poslovne uporabnike). V obeh primerih je storitev že vključena v mesečno naročnino paketov, tako da za njeno uporabo ni dodatnega doplačila. Vse, kar uporabniki potrebujejo za uporabo storitve, je ustrezna oprema (tj. NEO Smartbox ter pametne naprave in senzorji po izbiri uporabnika).
Storitvi NEO Pametni dom oz. Pametna pisarna sta preprosti za uporabo.
Več informacij o obeh storitvah je na voljo na spletnih straneh Telekoma Slovenije, in sicer:
Dodatne informacije so uporabnikom na voljo na brezplačni številki 080 8000 in e-naslovu info@telekom.si (za zasebne uporabnike) oz. na brezplačni številki 080 70 70 in e-naslovu poslovni@telekom.si (za poslovne uporabnike). Več informacij je na voljo tudi na prodajnih mestih in spletnem mestu Telekoma Slovenije.
 

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.256
35
48
36
Malo tu,malo tam :)
Obveščamo vas, da 1. 7. 2020 dodajamo novo mednarodno območje za mobilne in fiksne klice iz Slovenije v tujino, države sedanjega 3. mednarodnega območja pa prestavljamo v 4. mednarodno obomočje.

Spremembe so naslednje:

  • Sedanje 3. mednarodno območje se 1. 7. 2020 preimenuje v 4. mednarodno območje. Cenik klicev ostane nespremenjen.
  • V novem 3. mednarodnem območju bodo naslednje države: Alžirija, Ascension, Avstral. eks. terit, Cookovi otoki, Diego Garcia, Falklandski otoki, Kiribati, Maldivi, Niue, Norfolški otok, Papua Nova Gvineja, Salomonovi otoki, Sao Tome in Principe, Sv. Helena, Tokelau, Tonga, Tunizija, Tuvalu, Vanuatu in Zahodna Samoa.
  • Klici v novo 3. mednarodno območje se bodo od 1. 7. 2020 zaračunali 1,9 EUR z DDV na minuto. Cenik velja za vse uporabnike mobilnih in fiksnih naročniških razmerij ter uporabnike Mobi.
  • Cenik preostalih klicev za klice iz Slovenije v tujino ostane tako za mobilna kot fiksna razmerja nespremenjen. Prav tako se druga mednarodna območja ne spremenijo.
 

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.256
35
48
36
Malo tu,malo tam :)
Obveščamo vas, da zaradi tehnoloških sprememb ukinjamo obstoječi sistem klasičnega Infraneta, (prenos alarmnih sporočil prek sistema Infranet). Sistem klasičnega Infraneta bomo dokončno ukinili v roku 60 dni od tega obvestila, kar pomeni, da bodo s tem datumom tudi prenehale veljati obstoječe naročniške pogodbe o klasičnem Infranetu.

Varnost je v vsakdanjem življenju in pri poslovanju izjemnega pomena. Pri Telekomu Slovenije kot ponudniku storitve Infranet si nenehno prizadevamo, da vam zagotavljamo najnaprednejše in najsodobnejše storitve.

Ker je eden izmed temeljnih elementov varnosti tudi zanesljiv in varen sistem za prenos alarmnih sporočil, smo pri Telekomu Slovenije tudi na tem področju naredili korak naprej in pripravili novo rešitev – IP Infranet.

Uporabnikom sistema Infranet omogočamo brezplačni prehod na sodobnejši sistem Infranet (3. generacija), ki je pridobil certifikat o ustreznosti prenosa sporočil po najvišjih evropskih standardih in smo ga prejeli s strani Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja. Največja prednost novega sistema je, da zagotavlja prenos alarmnih sporočil po dveh prenosnih poteh – fiksni in mobilni povezavi, česar stari sistem ni omogočal.

S prehodom na nov sistem prenosa alarmnih sporočil želimo zagotoviti še višjo stopnjo varnosti in zanesljivosti.
 

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.256
35
48
36
Malo tu,malo tam :)
Telekom Slovenije v največjem optičnem omrežju Slovenije testira 10 Gb/s povezave

Ljubljana, 9. junij 2020 -Telekom Slovenije, ki možnost priklopa na optično omrežje omogoča že preko 345.000 slovenskim gospodinjstvom, v teh dneh testira napredno tehnološko rešitev, ki uporabnikom na optičnem omrežju omogoča simetrične gigabitne povezave s hitrostjo do 10 Gb/s. Gre za osemkrat višje prenosne hitrosti v smeri od uporabnika, kot jih sicer omogoča trenutno najbolj razširjena GPON-tehnologija.
Po tem, ko so strokovnjaki Telekoma Slovenije zaključili s testiranji v laboratorijskem okolju, bodo junija opravili tudi pilotno testiranje novosti v optičnem omrežju, in sicer z nekaj deset naročniki v Ljubljani, Celju in Grosuplju. Pri uporabniku bo Telekom Slovenije za uporabo gigabitnih hitrosti do 10 Gb/s zamenjal modem, ob tem pa bo nadgradil tudi zmogljivosti v omrežju.
Mag. Matjaž Beričič, član uprave Telekoma Slovenije, odgovoren za tehnologijo, je ob tem poudaril, da bo "optično omrežje Telekoma Slovenije v prihodnje še zmogljivejše. Nova tehnologija bo omogočala še več, tudi spremljanje video vsebine z ločljivostjo, ki bo večja od trenutno najpopularnejšega formata Full HD - proti 4K in 8K ter tudi 16K. Poleg tega bo nova tehnologija omogočala prenos navidezne in obogatene resničnosti, vedno več povezanih naprav ter uporabo video nadzora."
Telekom Slovenije upravlja največje dostopovno optično omrežje v Sloveniji, ki ga nenehno nadgrajuje, s čimer postavlja infrastrukturne temelje za prihodnje telekomunikacijske dejavnosti. V letu 2019 je Telekom Slovenije priklop na optično infrastrukturo dodatno omogočil več kot 44.000 gospodinjstvom, skupno pa priklop na optično omrežje omogoča že več kot 345.000 slovenskim gospodinjstvom.
Kako pomembna je zmogljivost domačega širokopasovnega priključka, se je še posebej pokazalo med razglašeno epidemijo, ki je prinesla delo in šolanje na daljavo. Z večjo uporabo videokonferenc, videa na zahtevo, iger in interneta je veliko uporabnikov svoje priključke nadgradilo, saj doslej zadostne povezave v tem obdobju niso več zadoščale. Takšen trend v Telekomu Slovenije pričakujejo tudi v prihodnje, saj količina prenesenih podatkov nenehno narašča, prav tako se povečujejo potrebe po visokih hitrostih podatkovnega prenosa.
 

WPT78

Fizikalc
6. maj 2015
378
25
28
Ima še kdo probleme sedaj cca 1 uro z mobilnimi podatki 4G (volte ) - Medvode ? Napiše ni storitve, avtomatsko gre na 2G - GSM ali 3G - UMTS, ponovni zagon narejen, sprobano tudi v drugem telefonu. Na Telekom supportu pravijo, da je pri njih vse ok
 

WPT78

Fizikalc
6. maj 2015
378
25
28
Malo pred 14 uro sporočeno iz supporta Telekoma da je urejeno , in seveda ponovni zagon telefona, leti, dela net in tudi 4G prikazuje , volte. Hvala Telekom.
 

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
205
3
18
Mobi za 3,95 plus iz službenega sheranih GB je zakon.
Podvojene količine Mini Mobi in Čvekaj Mobi
V promocijskem obdobju od 1. 4. do 30. 9. 2020 vključuje zakup Mini Mobi kar 800 enot za klice in sporočila ter 800 MB za prenos podatkov in Čvekaj Mobi vključuje kar 6.000 enot za sporočila in klice v druga slovenska omrežja ali znotraj območja držav z EU-tarifo ter 6 GB za prenos podatkov.
Mesečni zakupKje se lahko koristi?Klici in sporočilaKoličina podatkovCenaKljučna beseda na 1917
Mini Mobiv Sloveniji ali v območju EU-tarife400
800
400 MB
800 MB
3,95 €mesečni zakup: NONSTOP MINI MOBI
enkratni zakup: MINI MOBI
Čvekaj Mobiznotraj mobilnega omrežja Telekom Slovenijeneomejeno3 GB
6GB
7,95 €CVEKAJ MOBI
v Sloveniji ali v območju EU-tarife3000
6000