Nova KPK

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.290
0
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

KPK kot organ je popolnoma nepotreben. V državah z bistveno manj (ali več) korupcije, ga nimajo. Če bi organi pregona in pravosodje opravljali svoje delo, KPK-ja ne bi potrebovali (saj ne, da ga potrebujemo sedaj).
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

KPK kot organ je popolnoma nepotreben. V državah z bistveno manj (ali več) korupcije, ga nimajo. Če bi organi pregona in pravosodje opravljali svoje delo, KPK-ja ne bi potrebovali (saj ne, da ga potrebujemo sedaj).
Včasih tudi tale iz zasebnega krožka kaj pametnega napiše
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
23.787
877
113
blizu močvirne prestolnice
Drugič prilimaj cel članek, ker je naslednji dan plačljiv.


Štefanec, novi šef KPK, priznal Pahorju, da je dan prej zapustil stranko PS
Bojan Požar, Ljubljana, Murska Sobota, 08.03.2014 07:00

Objavljeno: Politika

Komentarji: 3


Ocena:Galerija slik: 2

Popolnoma neznani odvetnik iz Murske Sobote brez pravega posla namesto Gorana Klemenčiča. Zdi se, da je izbirna komisija na čelu z Melito Župevc takšne kandidate predsedniku države - podtaknila

Boris Štefanec, pravkar novi predsednik komisije za preprečevanje korucpcije, ne samo, da ne premore prav nobene "karizme", kaj šele karizme Gorana Klemenčiča, njegovo imenovanje se zdi celo "joke", kot nekakšna šala.
Tudi če ne dvomimo v njegovo "osebno integriteto", je dosedanja kariera šestdesetletnega odvetnika iz Murske Sobote takšna, da lahko res upravičeno podvomimo v njegovo uspešno vodenje boja proti korupciji v državi.
NI ZA SODNIKA, NI ZA NOTARJA, JE PA LAHKO ŠEF KPK
Boris Štefanec se je že potegoval za mesto sodnika v Kopru, pa mu ni uspelo. Potem je hotel postati notar v Lendavi, pa mu spet ni uspelo. Nekateri njegovi kolegi odvetniki pravijo, da nima veliko dela, zato je iskal državno službo. In zdaj jo je tudi dobil.
Na pogovoru pri predsedniku države Borutu Pahorju je Boris Štefanec "priznal", da je bil "še do včeraj" član Pozitivne Slovenije, izstopil pa je kakor tik pred imenovanjem za predsednika komisije.
TIK PRED ZDAJCI UŠEL IZ PS
Mimogrede, njegovo članstvo, oziroma "trenutni status" Borisa Štefaneca v stranki Pozitivna Slovenija, smo želeli preveriti tudi pri generalnemu sekretarju PS Vasji Butini, vendar nam je Butina sporočil, da je v tujini, registra članstva pa nima pri sebi, zato bomo to storili šele v ponedeljek.
Nam je pa članstvo odvetnika Štefaneca v Pozitivni Sloveniji potrdilo tudi več različnih virov iz Murske Sobote. Ja, in prav nenavadno je, da novinarji, ki so bili prisotni na včerajšnji tiskovni konferenci predsednika Pahorja ter novega vodstva komisije za preprečevanje korupcije (poleg Štefaneca sta imenovana še dva namestnika predsednika, Darko Stare in Jurij Ferme, ki sta se oba sicer prijavila tudi za predsedniško funkcijo), niso teh vprašanj postavili samemu - Borisu Štefanecu?!
KAJ PA SLUŽBENI AVTO IN STANOVANJE?
Na že omenjem kadrovskem pogovoru pri predsedniku Pahorju je odvetnika Borisa Štefaneca tudi hudo zanimalo, ali bo v prestolnici dobil kakšno službeno stanovanje in službeni avto za vožnje iz Murske Sobote v Ljubljano ter nazaj ...
PREDSEDNIK PAHOR IN KOMISIJA MELITE ŽUPEVC
Da z aktom imenovanja novega senata komisije za preprečevanje korupcije ni nezadovoljen niti predsednik Borut Pahor, je tako rekoč "sam priznal" tudi sicer pregovorno vljudni in diplomatski Pahor.
"Če bi mi postopek omogočal večjo vlogo, bi se morda odločil drugače ..." je na tiskovni konferenci zbranim novinarjem, pa tudi novoimenovanim članom senata komisije dal vedeti predsednik Pahor. Povedano drugače, prevedeno v politični jezik, Borut Pahor se je od svojega imenovanja takšne sestave senata KPK distanciral, kolikor je le mogoče.
Sicer je bilo boljšim poznavalcem političnih razmer že vnaprej jasno, da končni rezultat posebne izbirne komisije pod vodstvom poslanske Pozitivne Slovenije Melite Župevc ni mogel biti drugačen. Pravzaprav se zdi, da so predsedniku Pahorju takšnega kandidata za "novega Klemenčiča" celo - podtaknili!
Kar naj bi ustrezalo večini članom izbirne komisije.
Tudi, denimo, Simoni Habič, predsednici društva Integriteta. Saj ... slabša kot bo nova komisija za preprečevanje korupcije ... "pomembnejše" bo njeno društvo. So pa člani izbirne komisije so med prijavljenimi kandidati brez prave obrazložitve izločili Dimitrija Rupla.
FIL ROUGE. KOMISIJO NE BO VODIL ŠTEFANEC, AMPAK STARE
Sicer pa bo novo komisijo za preprečevanje korupcije poslej dejansko vodil Darko Stare, ne pa Boris Štefanec. Stare, nekdanji kriminalist in bivši namestnik direktorja Sove, je namreč že doslej, kot visoki uradnik komisije, vodil preiskave vseh pomembnejših primerov komisije, od premoženja Janeza Janše do preiskave koruptivnega poskusa nakupa mariborskega časopisa Večer. Prijatelji mu pravijo "Dare", nekateri pa tudi "fil rouge", ker zelo pogosto zardeva.
In zanimivo, na srednji policijski šoli v Tacnu je bil Darko Stare "cimer" danes znanega odvetnika Francija Matoza ...
 

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Komedija.

Mafijska posla.

Je že kje na netu prispevek Sveta o ljubljanski mafiji?
 

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Hahahaha...carsko! Zadnje čase prav uživam v tej butasti Sloveniji, ker je na nek način šolski primer Einsteinove izjave o brezmejnosti. Nategne pa te zabite slovenčke ravno vsakdo, ki ima 3 minute časa.
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.020
0
36
Če ti čist po pravici povem tudi jaz zadnje čase prav z užitkom gledam kako tonemo,vstajniki stiskajo zobe saj se vsaj nekateri že zavedajo kako so jih nategnili, zato so sedaj raje tiho da ne bodo izpadli preveliki bedaki.
Zato morajo do popolnega propada države ostati na oblasti trenutni vladajoči da bo janez kriv samo nepomoči pri propadu ker v nasprotnem bo kriv za propad
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
20.461
253
83
38
A je kdo pomislu da je ubistvu zdej bolje ker je tip bil iz stranke in je mogoče kej vedel in bo zdaj brez problema zatožil Jankoviča?
 

tony

Fizikalc
23. jul 2007
6.762
38
48
Dvomim.
Cankar bi rekel, da je so polovico ljudi, ki bi imeli toliko hrbtenice, med protireformacijo pobili, druga polovica pa je iz dežele pobegnila.

Boga mi, da niso prišli nazaj sem...
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
23.787
877
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
A je kdo pomislu da je ubistvu zdej bolje ker je tip bil iz stranke in je mogoče kej vedel in bo zdaj brez problema zatožil Jankoviča?
mogoče pa bo šefico poslal v arest?
 
Nazadnje urejeno:

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
A je kdo pomislu da je ubistvu zdej bolje ker je tip bil iz stranke in je mogoče kej vedel in bo zdaj brez problema zatožil Jankoviča?


ja ti, pomoje edini