Naša Zemlja ni planet v obliki krogle

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Ste se kdaj vprašali, kakšne oblike je svet, v katerem živimo? Verjetno ne, saj večina sprejema le informacije, ki so nam jih dali v šolskem sistemu. Torej.... Zemlja je planet, ki se vrti okoli Sonca skupaj z ostalimi planeti. Sonce je 150 milijonov kilometrov oddaljeno od nas in nas bo s svojo svetlobo in toploto ogrevalo še približno 5 milijard let. Ali niso te in še mnoge druge informacije o vesolju malce privlečene za lase? Delujejo tako.... znanstvenofantastično. Včasih lahko na nebu vidite luknjo med oblaki, skozi katero sije Sonce. Pogosto se vidijo žarki - običajno je to videti zjutraj. Ali ni zanimivo, da ti žarki na Zemljo padajo pod kotom levo in desno? Zgleda tako kot bi bilo Sonce nekaj tisoč kilometrov nad Zemljo kot nek reflektor. Ali morda ni res, da bi v primeru, da bi bil izvor svetlobe res 150 milijonov kilometrov stran, sončni žarki padali na Zemljo povsem navpično? Kakorkoli že, ogromno je dejstev, ki dokazujejo, da je naša Zemlja ravna, da Sonce in Luna krožita nad njo, da satelitov v resnici sploh ni in še bi lahko naštevali. Toliko zaenkrat, kmalu pa napišem še kaj več, če vas bo zanimalo. Pa lepe praznike želim vsem skupaj.
 
Nazadnje uredil moderator:

Demz

Guru
15. avg 2010
11.635
2.129
113
Zemlja ni niti krogla, niti ravna ni.
Zemlja je v obliki preste.
Vse zavozlano in zmešano. Dokaz za to so že naše ženske zjutraj, ko se mažejo in umetninijo pred ogledalom v kopalnici vsaj pol ure ... ko pa zineš kako pripombo, pa dobiš nazaj, da "bodi tiho, ko pa nič ne veš!"

Lp, demz
 

darkstar66

Fizikalc
1. apr 2013
544
70
28
Kakorkoli že, ogromno je dejstev, ki dokazujejo, da je naša Zemlja ravna ...

Absolutno! Pa zid je narejen naokoli, da voda "ven" ne stece, a ne?

Aja, dej mi razlozi, zakaj v MP3 sta lahko sonce in luna okrogla, zemlja je pa nujno hebeno ravna ?
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
36.768
1.286
113
pri taščici
O bila bila, shark1 ali nekaj takega je bil zagovornik kak mesec ali dva nazaj. Precej obiskana. Ocitno je odprl alternick, ali pa je dobil somisljenika.
 

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.200
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
O bila bila, shark1 ali nekaj takega je bil zagovornik kak mesec ali dva nazaj. Precej obiskana. Ocitno je odprl alternick, ali pa je dobil somisljenika.
Ta somišljenik se je priključil že takrat, potem pa izginil. Očitno v primerno ustanovo. No, zdaj je žal spet zunaj.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.282
30
48
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
običajno je to videti zjutraj. Ali ni zanimivo, da ti žarki na Zemljo padajo pod kotom levo in desno? Zgleda tako kot bi bilo Sonce nekaj tisoč kilometrov nad Zemljo kot nek reflektor. Ali morda ni res, da bi v primeru, da bi bil izvor svetlobe res 150 milijonov kilometrov stran, sončni žarki padali na Zemljo povsem navpično?
Seveda ni okrogla, tega nihče ne trdi. Zemlja je geoid, slabo si spremljal staro temo.

Glede teh žarkov znanost kot razlago ponudi naslednjo laž: https://en.wikipedia.org/wiki/Crepuscular_rays

Enako, kot se železniški tiri v daljavi dejansko stikajo in ne le navidezno.

 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.745
1.057
113
kzs

haha, pa sm se veckrat spomnil, da bi obudil tisto staro temo... ker je res zabavno brat njihove utemeljitve...
 

Steve

Majstr
13. avg 2007
8.572
361
83
Ok da se taki biseri pojavijo v virtualnem svetu in razgalijo svoje umotvore je se za razumet. Me pa zanima ce to razlagajo svojim kolegom v gostilni. Ker ce bi meni en to razlagal pri polni zavesti, bi takoj poklical temu namenjene ustanove