Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
2. mar 2018
5.422
1.310
113
Naj policaji poskrbijo (beri = opravljajo svojo službo v skladu z zakoni ), da migrantov ne bo (beri= jih naj ne spuščajo čez mejo), pa bodo imeli letovišče samo zase.
Eh. To je mimo. Ker ste levičarji podpisali marakeški sporazum in zdaj lahko ilegalni đihadisti neovirano brez dokumentov prehajajo državno mejo.
 
Všečki: Denis
25. avg 2007
14.181
341
83
Prebežnike stlačil v prtljažnik

Nevio Gržin iz Bosne, ki ima začasno prebivališče v Zagrebu, je hrvaško državo ravno zaprosil za stalno prebivališče, a zdaj bo začasno dobil v Sloveniji. Zaradi prepovedanega prehajanja meje je bil obsojen na eno leto in tri mesece zapora. Čeprav je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde in višini kazni, v katero je zajeta tudi denarna kazen tisoč evrov, bi bil vesel, če bi sodišče kazen nekoliko skrčilo.
 
2. mar 2018
5.422
1.310
113
Stavko zaposlenih v Policiji, MNZ in IRSNZ je Policijski sindikat Slovenije napovedal že 21.12.2017. Skladno z zakonom in sodno prakso, se v času stavke in pogajanj ne more dodajati novih stavkovnih zahtev. Skladno s predpisi smo morali najprej razrešiti aktualne stavkovne zahteve. Vlada Mira Cerarja je dne 6.7.2018 enostransko, brez predhodnega socialnega dialoga, z reprezentativnim sindikatom, izvedla prenos upravljavskih pravic na Urad Vlade za oskrbo in integracijo migrantov. Torej vse v času trajanja pretekle stavke.
Kljub vsemu, pa je Policijski sindikat Slovenije dejansko v oktobru javno napovedal, da bo uporabil vsa pravna sredstva in druge oblike pritiskov za vrnitev počitniških kapacitet zaposlenim, ki so leta in leta vlagali svoja sredstva od plač in regresov v njihov izgradnjo in to tudi še vedno počne.
Policijski sindikat je na Vlado R. Slovenije že naslovil zahtevo za vrnitev počitniških kapacitet zaposlenim, in tudi prejel odgovor, ki ga je Vlada predala v preučitev Ministru za notranje zadeve.
Skladno s tem nam, je Minister za notranje zadeve pisno zagotovil, da bodo storili vse za preklic Sklepa Vlade in počitniške kapacitete, ob finančnih možnostih, vrnili na razpolago policistom in drugim zaposlenim v MNZ.
Pogajanja in pogovori o tem še potekajo. Odvisno od ravnanja Vlade je, ali bomo primorani uporabiti pravne postopke oz. celo nove sindikalne akcije, ki so legitimne šele po tem, ko smo pisne zahtev naslovili. Še vedno vztrajamo na tem, da je Debeli rtič zgrajen in financiran tako s strani občine Koper, ki je zemljišča pred mnogimi leti pogodbeno podarila izključno za namen počitniške dejavnosti, zaposlenih v Policiji in MNZ, kot tudi s strani zaposlenih, ki so se leta odrekali regresu in celo delu plače za gradnjo in urejanje objektov. Nenazadnje, pa je bil projekt financiran tudi iz proračuna Policije in MNZ, ki je skladno z namenom financiral to dejavnost.
 
4. jun 2014
2.734
251
83
No ja, saj ko bo prišel čas, da bodo migrante naselili na debelem rtiču, jih bodo tja pripeljali nihče drug kot policaji sami :)
In potem, ko se bodo pritoževali zakaj so tam, jim bodo rekli, da so jih sami tja pripeljali, - no še prej pa spustili v državo (brez potrebnih dokumentov) .
 
18. avg 2007
17.010
224
63
Ne vem, ne spremljam.
Sem pa ene 12345%, da je razmerje pri hujskanju, grožnjah, zavajanju, rasizmu, itd. tko vsaj ene 1:20 v prid desnih piscev. Se lepo vidi pri avtorjih na tem forumu, ter umotvorih, ki se limajo nanj.
 
18. avg 2007
17.010
224
63
Ja tko čez palc po mojem občutku. Če imaš ti drugačnega, imaš vso pravico, da ga sam predstaviš.

Ja Matey, če je po tvoje 1:50 tudi prav:valjamse: Samo verjetno res vidiš samo to, kar želiš videti
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.