Mercedes-Benz Citan

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Aha. Ali je to izpeljava iz starega 1.2 16V motorja ali popolnoma nova konstrukcija?

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.067
11.851
113
v AB je primerjava, in je citan zmagal pred kangujem..kje je točno bil zmagoviti preobrat ne vem,lahko pogledam.

jello

Guru
22. sep 2008
10.521
4.027
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
...je citan zmagal pred kangujem....

Prevedeno: Citan je bil predzadnji, a še vedno pred kangoojem.
grin1.gif
Seveda pa sta oba za VW caddyjem, ki je bil spet oh in sploh naj naj (tudi kar se cene tiče). Mercedes je bil pred kanglo predvsem zaradi podvozja in malenkost bolj poskočnega motorja.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vse renojevo ... http://www.avto-magazin.si/novice/mercedes-citan-najmanjsi-in-najmlajsi/
Sedeži so čisto novi, zvočna izolacija je boljša kot v Kangooju, ostalo se pa vidi s slik ...

Vem, da ne kupujem zvezde, zanimajo me zgolj razlike. Ne vem, verjetno imam še vedno v glavi samo eno predstavo, da izdeluje MB malce bolj kakovostne avtomobile. Imel sem aktualnega Kangooja, ampak ga kmalu prodal. Ravno zaradi stvari, ki so jih v MB baje izboljšali. Tempomata, dvopodročne avtomatske klime in vsega napol narejenega pa ne rabim.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citan ni mišljen za zasebne kuupce kot si ti. Mišljen je za velike uporabnike, ki že imajo floto mercedesovih gospodarskih vozil in potrebujejo tudi nekaj manjšega. Kupuje se seveda s popusti na količino in servisnimi paketi. To je absolutno edini razlog za njegov obstoj.

Tako, da je debata kaj je boljše kot pri kangooju brezveze. Citan je zaradi previsoke cene še bolj kot kangoo brezvezen za zasebne kupce.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Tole prvič slišim. Vse skupaj sem si predstavljal kot en navaden badge engineering in ne ena zasebna politična nota kupcem VW in MB gospodarskih vozil. Kaj pravi glavni avtomagazinovec glede tega?
confused-1.gif

Cene niti ne bom komentiral, ker meni čisto ustreza.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.893
600
113
42
povsod malo
Jest se tudi strinjam s tem MB ima od težkih tovornjakov (Actros, Antos, Axor) in potem do lažjih ala Atego, Acelo, Vivano, Sprinter...
manjkalo jim je nekaj za "ejga pel tale 300 kilsk paket Franclnu v zgornjo dolino...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.601
1.314
113
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Tole prvič slišim. Vse skupaj sem si predstavljal kot en navaden badge engineering in ne ena zasebna politična nota kupcem VW in MB gospodarskih vozil. Kaj pravi glavni avtomagazinovec glede tega?
confused-1.gif

Se strinja. Itak tudi sami prvijo, da bodo 80% ali več Citanov prodali firmam, ki so že njihove strabke. V to so šli le tato, da zapolnijo spodnji del ponudbe, ker je bilo bedasto, da imajo kamione, dostavnike, potem pa firma ne more v paketu vzet še tamalega dostavnika, pa posebej kupi recimo Caddyja ... Zdaj so to s Citanom uredili.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
a mercedes je začel delati nekakovostne avte.....ok, so izboljšali kanglco, ampak vseeno dobi mercedes slab prizvok če ti nekdo reče da delajo avte iz kangooja.....slaba reklama za MB!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.758
437
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
a mercedes je začel delati nekakovostne avte.....ok, so izboljšali kanglco, ampak vseeno dobi mercedes slab prizvok če ti nekdo reče da delajo avte iz kangooja.....slaba reklama za MB!

Sej Mercedes gospodarska vozila niso nikoli bila na kakovostnem nivoju osebnih vozil ...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Lahko rečem, da v masterju tak radio zadovoljivo opravlja svoje delo, ima modri zob, kar je pohvalno, povezljivost je tudi uredu, tako da dobi +