Mallorca med krompirjevimi počitnicami

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
4 dni samo v Palmi je prevec....
Koliko dni pa priporočata z ranersom za Palmo?
Razmišljam takole: prvi dan priletiva zgodaj popoldan dol, zvečer na voden tapas tour. Naslednji dan par-urni bike tour, pa gor na grad. Tretji dan pa akvarij, tržnica in nekam se it namočit.

Je bil že kdo na Ibizi? Koliko dni se splača bit tam? Razmišljal sem o dveh nočitvah v enem od hotelov na Playa d'en Bossa, toliko da greva pogledat v kakšnega od teh znanih klubov, pa en dan malo v mestu in na plaži.

Katero mesto pa priporočata za preostanek dopusta? Port de Pollenca, Can Picafort ali Cala Milor? Ali kaj drugega?
Za drugi del dopusta bi vzela še rent-a-car in šla malo okrog po otoku in na kakšno drugo plažo.
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
Evo, bila z ženo v prvi polovici septembra na Palma de Mallorci in Ibizi, na kratko nekaj vtisov, če se komu da brat :).

Prvo sva šla za 3 noči v center Palme, izbrala sva hotel, ki je bil v središču mesta, za vogalom njihove najbolj znane shopping ulice (Passeig del Born).
Priletela sva zgodaj popoldan, šla na kosilo in potem na ogled palače in katedrale in še malo po mestu.
Drugi dan sva šla dopoldan na E-bike tour, ki nama je bil top, v dobrih dveh urah smo naredili nekih 13 km, na hitro pogledali vse znamenitosti, tudi kakšno malo bolj skrito, pa tudi grad Castell de Belver. Po tapasih sva šla popoldan še sama podrobneje pogledat arabske toplice in nekaj drugih znamenitosti. Zvečer pa na večerjo in malo po mestu.
Tretji dan sva šla z busom v akvarij (karta je 1,5 € na osebo v eno smer), sabo sva imela brisači in kopalke in sva popoldan preživela na plaži blizu akvarija.

Četrti dan sva sredi dneva letela z Iberio na Ibizo, tam sva preživela 3 noči, hotel je bil v osrčju Platja d'en Bossa, kjer so najbolj znani klubi/open air dogodki z najbolj znanimi DJi. Prvo noč sva šla v enega od klubov, drugi in tretji večer pa sva preživela na dogodkih v Ushuaia Ibiza Beach hotel, kjer je bil prvi večer Robin Schulz, sledil mu je David Guetta. Drugi večer je bil najprej Lost Frequencies in nato dvojica Dimitri Vegas + Like Mike.
Na Ibizi sva imela ves čas rentan avto, čez dan sva si ogledala še mesti Eivissa (res lepo mesto, povzpela sva se tudi gor na obzidje) in Sant Antoni.

Po treh nočeh Ibize sva z Iberio letela nazaj na Mallorco, na sever sva šla za 5 noči v hotel v mestu Port d'Alcudia. Top mesto, hotel sva vzela ob plaži, presenetila me je izredno svetla mivka in odlično morje. Drugi del dopusta je bil namenjen počitku, vmes sva rentala avto in se odpeljala še v Marineland ZOO, pogledala Alcudio, Port de Polenco, Can Picafort, Magaluf, Portals Nous (luksuzna marina), Port d' Soller in Soller (fajn izkušnja je turistični tramvaj iz pristanišča do Sollerja), povzpela sva se tudi do svetilnika Far des Cap Gros (super razgled).

Dnevne temperature so bile konstantno med 24 in 30 stopinjami, voda po občutku nekje 24-25 stopinj. Od vseh dni je bilo enkrat pol dneva oblačno z dežjem v presledkih, pa enkrat se je na Ibizi ponoči ulilo za eno uro. Ostalo pa sonce, predvsem ne Mallorci je kakšen dan tudi kar pihalo.
September je sezona še v polnem razmahu, hoteli praviloma kar polno zasedeni, zvečer tudi vsi lokali polni tako da je potrebno za kakšno večerjo prej obvezno rezervirat.

Počitniška destinacija meni osebno top, sigurno se še vrneva, naslednjič z otroci, ker je res veliko stvari za videt.
Če ima pa kdo kakšno vprašanje, pa z veseljem odgovorim.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in gas

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
kolk so kej vstopnine na ibizi, pa pivo v lokalih?
Vstopnina za klub je bila 20 €, za David Guetta + Robin Schulz 55 €, za Lost Frequencies + Dimitri Vegas in Like Mike pa 30 € (za slednjega early-bird ticket), vse po osebi. S tem, da sva karte kupila že predhodno on-line. Tam po mestu pa so praviloma nekih 5 € dražje. Za pivo ti ne znam povedat, je pa bila Coca ali Fanta v klubu 8 ali 9 €, na prizorišču hotela Ushuaia pa po 10 €. Voda pa tudi v marsikaterem marketu (trgovini!) 0,5 litra po 2 evra, enako kot Coca-cola.