Krediti po 1.11.2019

netko

Guru
25. jul 2007
6.735
2.101
113
ma marsikaj se lahko, samo pokrivat vse stroške in zidat hišo in v paru imet eno povprečno plačo pa pač ne pije vode... no saj je potem to stvar dopolnil ampak še vedno ne pove kje se gibljejo cifre
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Bolj lepo kot je Valhalla razložil, ni še nobeden na tem forumu. Pa - kakšni tepci mladoletni ste to, da na tak način komentirate in demantirate .. bi rekel, "normalno življenje"?
Tako to gre. Če bi država bila malce manj požrešna, bi bilo (tapridnim) lažje, lenuhom pa verjetno še lažje. :mad: Zdaj pa bodi pameten!

V tem trenutku je Banka Slovenije zategnila kreditne pogoje. Zadeva me izjemno spominja na vse gospodarske krize, kar sem jih doživel. Nekdo je zategnil uzde in ustavil pretok denarja. Pa se še od prejšnje nismo pobrali!

Hijene so nenasitne :mad:
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Mi je včeraj povedal frend, da je slišal po radiju, da sta se prejšnji teden sklenila mislim da samo 2 stanovanjska kredita v celi SLO in da bodo sedaj znova premislili, ker da so preuranjeno dali ven te pogoje za stanovanjske kredite. Ma nemoj! :valjamse:
 
  • Haha
Reactions: pep in Matey

netko

Guru
25. jul 2007
6.735
2.101
113
Bolj lepo kot je Valhalla razložil, ni še nobeden na tem forumu. Pa - kakšni tepci mladoletni ste to, da na tak način komentirate in demantirate .. bi rekel, "normalno življenje"?
Tako to gre. Če bi država bila malce manj požrešna, bi bilo (tapridnim) lažje, lenuhom pa verjetno še lažje. :mad: Zdaj pa bodi pameten!

V tem trenutku je Banka Slovenije zategnila kreditne pogoje. Zadeva me izjemno spominja na vse gospodarske krize, kar sem jih doživel. Nekdo je zategnil uzde in ustavil pretok denarja. Pa se še od prejšnje nismo pobrali!

Hijene so nenasitne :mad:
Tepec se je oglasil kot pricakovano.... kaj pa je razlozil? Od kdaj se pa zivi od place? Zivi se od prihodkov katerih del pa je lahko tudi placa. Pri nekaterih je ta delez 100% pri drugih manj in pri nekaterih to niti ni 50%. Ocitno je on eden tistih pri katerih je tako in da se oglasas in pametujes ti kot volilec kleptokomunjar, ki drugega kot pobirati, krasti itd... niti ne znajo je perverznost brez primere. Da je drzava prepozresna si spoznal ocitno danes ob tej objavi medtem ko del foruma oznacen s klerokatolibani, fasisti, jansisti to trobi ze veliko let. Da stranke, ki se predstavljajo kot ultra demokratske oz leve v resnici pa samo naslednice vsega tistega slabega iz prejsnjega sistema te zagate, ki si jo ravnokar spoznal niso zmozne resiti vemo tudi vsi, ki nismo na njihovih placilnih listah tako in drugace. Izjeme so se butalci kot si ti, ki ne morejo pozabit na privilegije, ki jim jih je tisti sistem dajal....
 
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in 8888

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.301
5.830
113
pri taščici
Tukaj je čudno da nima socialnega neprofitnega fleta, sploh če ima otrok odločbo. Neki mi smrdi.
Je pa žalostno se strinjam. Ne razumem pa teh ljudi, da kljub revščini še imajo otroke, po navadi pa še z različnimi partnerji.
Dobiva neko hudo subvencijo ( rekla kazala). Koliko ima občina neprofitnih stanovanj pa.....
Familija živi v mansardi, mož/sin naredi samomor, žena z otroci pobegne, pa več kot en mesec živi (svstirimi otroki) pri prijateljici (tudi sama otroke) ker občina nima ene luknje kamor bi jih lahko dala. Toliko o naši sociali.
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.067
789
113
netko sem se že preveč izpostavil. Kdo pa si ti, da ti bom neke točne številke serviral, že tako sem jih preveč. Povprečnine v katerih sem se gibal so javne in je nalašč tako zapisano. V cente pa ve FURS. No, sem se pa ven metal, ko sem napisal, da se da. Vzpodbudno. Kar dol jih zabite, to sistem rabi. Ne da se. Kupi Adidas superge, zadnji Huawei, če si jack zadnji iPhone, pojdi na ekstra kavo in čik z uvoženim BMW, troši DDV saj imaš.

Jaz medtem otroke vozim v naše toplice in na grško morje v šotor, ker nimam za novembrski turški AI in se pri tem blazno slabo počutim. Sploh zaradi klerofašistov in komunajzarjev. Ne moreš verjet no. Pa nič..
 

netko

Guru
25. jul 2007
6.735
2.101
113
Ne razumem kaj tumbas, o dol zabijanju pa o slabem pocutju...
Obesil sem se le na to, da bluzis o neki povprecni placi s katero si financiral sebe in punco in se hiso zgradil. Kaj celas popoldan in koliko s tem zasluzis me ne zanima in ce tega ne zelis mesat potem bodi vsaj toliko korekten, da ne zavajas.
Vsem je kristalno jasno kaksne so razmere v tej nasi drzavi in da drgace kot da se moras znajti ne gre. No so tudi taki, ki racunajo, da jim bo drzava resila njihove tezave. Ocitno nisi del njih bi se pa ravno zaradi tega moral tvoj prispevek zaceti s trditvijo, da se z eno povprecno placo ne da.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 8888

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
434
137
43
A je kdo dejansko opazil, da se pod "neto dohodek kreditojemalca" ne šteje zgolj neto plača, temveč "vsi prejemki iz vseh dohodkovnih virov, kot jih opredeljuje zakon o dohodnini, ki niso izvzeti iz izvršbe, z izjemo enkratnih in občasnih prejemkov (npr. jubilejne oziroma izredne nagrade). Torej štejejo tudi malica, prevoz, regres..
Kar se pa tiče minimuma, ki mora ostati po plačilu obroka kredita - to so uskladili z Zakonom o izvršbi in zavarovanju, kar je meni logično.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.155
4.482
113
kar se mene tiče te ne "zabijam", kvečjemu občudujem predanost projektu ker sam ne vem če bi bil tega sposoben. mene je samo zmotila "reklama" oz kako je bilo predstavljeno in jaz sem se na to obesil.
se pa da, seveda. kot si sam opisal, ni easy, ravno obratno. in ta kako je easy kot je bilo sprva predstalvjeno me je zmotil.

res čestitke drugače, na gorenjskem bajta, brez krede pa predvidevam da še nisi ali pa si ravno 40. life is good.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Valhalla, ne napadam, ampak po drugi strani pa moramo biti tudi nekako hvalezni zapravljivcem, ker od njih se drzava futra. Predstavljaj si, da bi vsi bili Valhalla...kje bi bila drzava? Nobeden ne bi zapravljal, vsi bi sparali...
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.067
789
113
Saj sem jaz tudi vse čez DDV zapeljal, mogoče ne vsega dovoljkrat, za kar me ne peče vest. Štartat pa povedi ne moreš kar cel roman napisat pa v vsak detajl.
 
  • Všeč mi je
Reactions: cappy

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.525
8.882
113
Pr nas samo z tamalo jahanje pride 250 na mesec. potem še hodjo vsi trije na kickbox okol 100 za vse tri, tavelka ma še tenis cca 150 + oprema, tamal pa poleg boxa hodi na lokostrestvo in na programerski tečaj k je cca 70 na mesec + openlab k je zastonj.

šole je tudi nekej kosilo pa skoz nekam hodjo cca 150 na mesec. Sej sploh nism dost reku. Če majo pa kašne izlete pa še več. (dva šoloobvezna in ena srednja šola).
Pa ti zmečeš keša skoz okno za eno lep kredit za bajto.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.525
8.882
113
Kar se pa te zmešnjave od BS tiče. V osnovi imajo prav, plače so v SLO prenizke, samo da posežeš s tako drastičnimi ukrepi v nek prostor in potem na tiskovki izjaviš, da so to naredili zato, da ne bo kot v Ameriki, to je pa samo direkt za knjižico in baj baj.

Mal bo treba FURS opice preusmerit iz zijanja domačih gradbišč in talanja kazni za sosedsko pomoč na tista prava gradbišča in pogledat, če imajo vsi mehoti delovna dovoljenja, to bi bil štart, potem pa dalje.
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.641
3.881
113
Pa ti zmečeš keša skoz okno za eno lep kredit za bajto.
Jest to ne gledam tako, ampak vlaganje v otroke. In to je najboljša investicija za vnaprej, poleg kripta hehe....
malo heca....

Sej pravim primer Valhalle je dost populističen.

33k parcela 5k komunalc ... vse sam naredu.

98K približno preden je bager prišel na parcelo to je realnost Kranja (parcela, z načrtom in gradbenim dovoljenjem (seveda vključuje komunalni prispevek)
Se mi pa ne splača pregovarjat.

Zato sem dal bajte v Kranjski vukojebini like Bašelj iz nepremičnin... Pr nas so kmetijska zemljišče do 18 eur na kvadrat. Pri vanhali očitno komunalno urejena.
Sej pravim Vanhala se res dobro bere...

Sej potem je dodajal, tašča, starši, fušanje, oneman band, znanci itd.....
to je potem šlo od ene slabe plače...

tko da mislim, da je močno poslplošeno vse skupaj predvsem zavajajoče. In tudi ne verjamem da je pol ure od periferije. Bašelj je recimo 15 do največ 20 minut od Kranja še prej ima do avtoceste Naklo polica...

Razen če govorimo Ptuj, Ormož in tiste vukojebine, tam pa res bajto kupiš za 80k....
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.525
8.882
113
Ja, ni vsak človek handyman. Eni pač smo taki. Kar se pa stroškov za dejavnosti tiče....če imaš lahko daš, če ne, pač ne, bodo otroc enako gor zrasli.
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.067
789
113
To ni populizem, je pa vukojebina, spodnja gorenjska. Sem imel v svojem obdobju 2014-2018 kar nekaj sotrpinov. Kakšen je res imel še kakšnega sponzorja, drugače smo si pa predvsem delili nasvete, sploh na koncu pri pridobivanju HŠ, mešalci so potovali levo desno, nekateri so šli v fasade sami, kar jaz nisem upal, hiše vseh sort, zidane, ytong, skeletna, čudne, lepe, normalne, velike, majhne, ravne strehe, panoramske stene, navadna okna, pač kolikor se je kdo lahko stegnil ali je iz foha ali pa se je priučil. Vsi smo pa imeli nadzor vezave železa (še ta lesen v plati). Pri nas sva z ženo vezala železo, potem ko so naju navadili, za kar sem plačal in imel kontrole nadzornega. Zvezali smo med 5 in 6t železa. Danes bi znal z zavezanimi očmi. Kakšna pa je to znanost lepo te prosim. 2 minuti in nekaj vaje, pa znaš. Še najbolj me je zahebavalo deževno leto 2014.
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.641
3.881
113
To ni populizem, je pa vukojebina, spodnja gorenjska. Sem imel v svojem obdobju 2014-2018 kar nekaj sotrpinov. Kakšen je res imel še kakšnega sponzorja, drugače smo si pa predvsem delili nasvete, sploh na koncu pri pridobivanju HŠ, mešalci so potovali levo desno, nekateri so šli v fasade sami, kar jaz nisem upal, hiše vseh sort, zidane, ytong, skeletna, čudne, lepe, normalne, velike, majhne, ravne strehe, panoramske stene, navadna okna, pač kolikor se je kdo lahko stegnil ali je iz foha ali pa se je priučil. Vsi smo pa imeli nadzor vezave železa (še ta lesen v plati). Pri nas sva z ženo vezala železo, potem ko so naju navadili, za kar sem plačal in imel kontrole nadzornega. Zvezali smo med 5 in 6t železa. Danes bi znal z zavezanimi očmi. Kakšna pa je to znanost lepo te prosim. 2 minuti in nekaj vaje, pa znaš. Še najbolj me je zahebavalo deževno leto 2014.

ok mal bom sarkastičen
Načrt si google scratchu naredu in sam sebi poštemplal
plato (beton) ste z mešalcem delal
elektriko grobo in fino so te priučili in na koncu elaborad naredu
električno omarco si sam zvezal
ozemljitev si sam napeljal (na lopato) valjanec
vodovod si sam napeljal
ploščice si sam polagal
estrihe sta ženo naredila
talno tudi
fasado si nisi upal
tlakovce si sam polagal
okna si samvgradil

.....

lej nehej no....
pr nas kar smo sami naredili je štrom, ker smo iz foha

prbližen ti tolk verjamem kot iz prvega posta, k si imel polpovprečno eno plačo in 10 let šparal....

Še enkrat če sam sebi verjameš ne slepi drugih, ti nisi očitno nek handy man ampak vseznalac. Mojstri pa voljni učiti svoj foh.

zakva so sploh šole, če te na bajti v mescu vse naučijo..

bi reku Polde..

ps pa brez zamere
naj še softi kej komentira tole, nekam čudno tiho je....
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.067
789
113
Načrt si google scratchu naredu in sam sebi poštemplal - Corel Draw, 2 zime sva risala med varčevanjem, potem plačal 3k biroju, da mi je pretvoril želeno v statični izračun
plato (beton) ste z mešalcem delal - kupil 65m3 betona po 79€
elektriko grobo in fino so te priučili in na koncu elaborad naredu - štemal sam, rorčke vleku, pomoč štromarjev za h kar nisem znal, elaborat v mojem času še ni bil nujen
električno omarco si sam zvezal - isto zgoraj
ozemljitev si sam napeljal (na lopato) valjanec - sam, a je tebi ful težko? a je 50m kolut? mislim, da sem dva porabil, enega še do štange po zemlji pol
vodovod si sam napeljal - odtoke sam, kar nisem znal najel pomoč na h
ploščice si sam polagal - prevzel zidar za 13€ / h, tudi omete mimgrede, zmešal sam, grobi in fini omet 2 mešalca sem gonil hkrati, cca. 2 meseca, ujel slaba 2 jurja
estrihe sta ženo naredila - kupil, predtem veliko predpripravil sam (hidroizolacije, XPS in EPS izolacije, zaščite)
talno tudi - pomagal razviti, sistemske prej sam položil
fasado si nisi upal - ne znam, nimam v roki, nimam odra, fabjon barval sam
tlakovce si sam polagal - nimam
okna si samvgradil - kupil, pa vrata tudi, pa še notranja
izkop sem kupil z malim DDV
zidat sem pomagal, komplet malto sem namešal, nosil cegle
streho sem kupil, les za ostrešje sam nabral z načrtom in ga dal razžagati, plačal vse prevoze levo desno, nato sušiti (letvice vmes, pokrit)
kupil sem kurilnico
kupil sem kuhinjo in aparate
kopalniške elemente sem kupil in zmontiral, ene kopalnice še nisem zaključil, elemente imam kupljene
sobe pohištvo sem zmontiral


men se zdi to vse skupaj neko splošno znanje in ni nič posebnega, kar nisem bil siguren sem vprašal, ponavadi je bila stvar enega pira in nekaj nadaljnega plačanega dela, pa smo zrihtali, kupil sem workzone hofer orodje, nekaj mašin bauhausa in sem delal, 4 leta, popoldan po službi, do pozno zvečer

a veš to se v vukojebinah da

v tem času sem delal na objektu Vir pri Domžalah, tam je bil kvadrat zemlje 250€, se pravi je Kranj kaj? To je bilo leta 2016.

nimam se enega razloga lagat, sploh pa ne tako na dolgo, široko in izpostavljeno kot sem se že, kaj imam od tega? čas mi gre u 3 džubre, zdajle nekaj časa ne bom dodajal, me baše