Kranj - gradnja Leclerca?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.904
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
In kja te moti? Je šlo iz proračunskega denarja? To je komplet avstrijska zgodba in avstrijski zajeb. Strabag naj lepo zadevo podre in sanira zemljišče če noče oddati/prodati za normalen denar.
ELeclerc ima dovolj dobička. Toliko kot imajo oni konkurence na tistem kilometru nima nihče. V BTCju sta dva SPARa , daleč stran Mercator in Tuš ter Lidl. Na Rudniku so Mercator, Leclerc, Lidl, Hofer in Eurospin. Vse trgovine polne tako da mislim da se nimajo nič za bati.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo očitno ne dovolj da odpre še kakšno štacuno. Očitno je zračunal, da kjerkoli bo odprl, se bo to zajedlo v obstoječi trgovini. Očitno tudi ni vse kul, če je že ukinil storitev drive-in in dostavo... Mene osebno moti sistem, kjer ti reklamira neko znižano ceno, na blagajni pa plačaš drugačno, višjo ceno. Tudi pri konkurenci je nižja cena s kartico zvestobe, ampak ko jo pokažeš je takoj nižja cena ne pa nek porabat katerega lahko vnovčiš šele čez 24 ur... kar te prisili da se ponovno vrneš tja in zopet zapravljaš...
Sicer pa ne vidim razloga zakaj eni na vsak način hočejo nove in nove trgovine...
Pa citirano nima nobene veze z tvojim odgovorom ;)
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.142
5.753
113
pri taščici
Samo davek na prazne nepremičnine naj dvignejo (pa spustijo davek na zasedene), pa se bodo lastniki začel brigat za svoje nepremičnine. Res je vse skupaj čudno da se lastnik ne pobriga za zapolnitev baumaxa v Kranju.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
818
493
63
a morda kdo ve kaj se dogaja v bivšem Baumaxu?

Zadnje čase so tam redno ljudje, tovornjaki in druga vozila...
 

Priponke

  • IMG_4719.JPG
    IMG_4719.JPG
    529,5 KB · Ogledi: 284

jello

Guru
22. sep 2008
9.568
3.436
113
Cvetličarna zaprtega tipa. Za vzgojo jadotov in njemu sorodnih rastlin. Skratka investicija avstrijcev v prihodnost slovenskega naroda. Kot kontra mađarom.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Cvetličarna zaprtega tipa. Za vzgojo jadotov in njemu sorodnih rastlin. Skratka investicija avstrijcev v prihodnost slovenskega naroda. Kot kontra mađarom.

En moj prijateljski nasvet : Daj, prenehaj piti dvakrat prekuhan šnopc, ker si ledeno mrzel. In to že zadnja tri leta. Pregorel boš, kot star kotel. Žgano pijačo 100% stran in vzemi 2 dl Terana, ali Refoška. :cheer: Na dan. Prijateljski nasvet.
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.568
3.436
113
En moj prijateljski nasvet : Daj, prenehaj piti dvakrat prekuhan šnopc, ker si ledeno mrzel. In to že zadnja tri leta. Pregorel boš, kot star kotel. Žgano pijačo 100% stran in vzemi 2 dl Terana, ali Refoška. :cheer: Na dan. Prijateljski nasvet.

Vidim, da se kar spoznaš, ne pijem nič od naštetega, prijatelja pa tudi nisva, tako da prihrani nasvete za svoje pivske bratce. Jadota pa bom še naprej ob vsakem njegovem izpadu spomnil naj najprej pri sebi pospravi.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Vidim, da se kar spoznaš, ne pijem nič od naštetega, prijatelja pa tudi nisva, tako da prihrani nasvete za svoje pivske bratce. Jadota pa bom še naprej ob vsakem njegovem izpadu spomnil naj najprej pri sebi pospravi.

Zmenjeno.
Samo špičast bi smel biti malo manj in to je vse. Pa LP.:cheer:
 

MacGyver

Pripravnik
12. avg 2013
112
2
18
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.
percic-ales-iza-5852b0c5eab02-5852b0c5ecdba.jpg

ALEŠ PERČIČ


kuehne-nagel03-xx-5d2ee7d59f7d3.jpg.cut.s-5d2ee7d9085b7.jpg.720px.jpg

Foto: Aleš Perčič

V nadaljevanju:
Trgovsko-skladiščni objekt v Šenčurju pri Kranju, kjer je med letoma 2012 in 2015 deloval Baumax, je v prejšnji mesec dobil novega lastnika. V nadaljevanju boste izvedeli:
- kdo je kupec in katerih nepremičninskih podvigov se je že lotil,
- kakšni so njegovi načrti v Šenčurju pri Kranju,
- kdaj bo lokacija spet oživela.





https://www.finance.si/8950614/Kdo-je-novi-lastnik-sencurskega-Baumaxa-in-kaksni-so-njegovi-nacrti
 

MacGyver

Pripravnik
12. avg 2013
112
2
18
Trgovsko-skladiščni objekt v Šenčurju pri Kranju, kjer je med letoma 2012 in 2015 deloval Baumax, je prejšnji mesec dobil novega lastnika. Stavbo je od avstrijskega Strabaga oziroma njegovega slovenskega projektnega podjetja DRP kupila družba Gosenica v lasti Srečka Mrvarja, najbolj poznanega kot lastnika družbe Učila international, ki ima v lasti verigo knjigarn Felix.
Koliko je nakup stal, za zdaj ni znano, gre pa zagotovo enega največjih nepremičninskih poslov letos na Gorenjskem. Mrvar pravi, da vrednosti posla v dogovoru s prodajalcem ne sme razkrivati.
Baumax je v Šenčurju vztrajal le tri leta, potem pa so ga lastniki zaradi nerentabilnosti zaprli.
Kaj načrtuje novi kupec

Foto: Jure Makovec
Srečko Mrvar še preučuje scenarije, kakšen trgovski center bo postavil v Kranju.

Skupna površina zemljišč, ki jih je v Šenčurju kupil Mrvar, je okoli 37 tisoč kvadratnih metrov, od tega je v stavbi 13.500 kvadratnih metrov notranjih površin. Pri investiciji bo Mrvarju pomagala tudi BKS banka, ki ima na zemljiščih vpisano 5,8-milijonsko hipoteko.
Kot pravi Mrvar, občinski akti na tem območju predvidevajo trgovski center, česar ne nameravajo spreminjati. »Ključen vzgib, da smo se odločili za nakup, je bila vidnost objekta. Skladišča so lahko kjerkoli, za trgovce pa je pomembno, da so vidni,« pravi Mrvar.
Kakšen tip trgovskega centra bo dobil Šenčur, pa za zdaj še ni znano, saj proučujejo nekaj scenarijev. Možnosti je več: od tega, da naredijo velik outlet s 50 trgovci, do trgovskega centra z le nekaj trgovci ali pa trgovskega centra po zgledu ljubljanskega Emporiuma.
Razmišljajo tudi, da bi v centru dali prostore živilskemu trgovcu in ponudniku hrane. O vrednosti investicije Mrvar še ne želi govoriti, kot pravi, bo ta znana, ko bo določeno, kateri tip trgovskega centra bodo gradili.
Kdaj bo lokacija spet oživela

Foto: Aleš Perčič
Trgovsko-skladiščni kompleks je trenutno oddan v najem logističnemu podjetju Kühne+Nagel.

Trgovsko-skladiščni objekt je od letošnje spomladi oddan v najem logističnega velikana Kühne+Nagel, ki je svoja skladišča že zgradil, del pa jih še gradi, ob brniškem letališču. Kdaj bo zaživel nov trgovski center? »Ker gre za dolgoročen projekt, si je dobro vzeti več časa za razvoj ideje, računamo pa, da bo naša zgodba zaživela v letu dni,« pravi Mrvar.
To bo odvisno tudi od morebitnih postopkov za spremembo gradbenega dovoljenja. Če bo v objektu živilski trgovec, bo potrebna sprememba namembnosti, saj zdaj ni namenjen živilski dejavnosti.
Kdo je novi kupec


Baumaxov trgovski center v Šenčurju ni prva Mrvarjeva nepremičninska naložba. Mrvar, ki se z založništvom ukvarja že od začetka devetedsetih let, je znan tudi po tem, da se je leta 2014 potegoval za nakup Mladinske knjigeZaložbe, a si je na koncu premislil. Kako poslujejo Učila, si lahko ogledate v grafu. V nadaljevanju se je posvetil predvsem nepremičninam.
Leta 2016 je na dražbi ljubljanske občine kupil poslovno-stanovanjsko stavbo na Mestnem trgu, kar ga je stalo 1,3 milijona evrov. Lani je našel novega kupca – stavbo je za 2,5 milijona evrov prodal družbi The Hotel LJ, ki je v lasti Andreja Kremljaka.
Letos je od banke Unicredit odkupil tudi poslovno stolpnico na Verovškovi ulici, poznano pod imenom Mega center 1. Za osemnadstropno poslovno stolpnico naj bi po poročanju Siola odštel okoli devet milijonov evrov.
Poleg tega ima Mrvar v lasti še večje skladišče v Črnučah, ki ga oddaja družbi Mimovrste, pa tudi prodajalne na Miklošičevi, Čopovi in Bavarskem dvoru v Ljubljani.
»Nobena skrivnost ni, da knjižni posel upada, zato so številni primorani poiskati alternativne naložbe. Mi smo imeli to srečo, da se nam je ponudila priložnost vlaganja v nepremičnine,« še dodaja Mrvar.