Kornhauserjeva

  • Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ups.


Umrla nam je še ena legenda.

1589902026434.png
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem. Meni je bila vrhunska strokovnjakinja, odraščal sem takrat ko je ravno ona peljala kemijo v Sloveniji. In to je bil vrhunec strokovnosti, kar se Slovenije tiče. Če se je pa kasneje prodala v politiko - kot kaže, se prej ali slej vsak. Jaz ko sem bil star npr. 30 let, niti slišati nisem hotel za politiko.

Ženska je, kar se naravoslovnega izobraževanja tiče, bila prava maskota pri nas.
 
  • Všeč mi je
Reactions: boc

shift

Guru
20. jul 2007
9.717
2.010
113
za šankom
Političarka

Zanimivo, kako so pri nas strokovnjaki in legende vsi ki so greli stolčke v raznoraznih ustanovah... potem pa pogledaš malo bolj pa vidiš celih 10 znanstvenih člankov v 45-letih znanstvene kariere:

In še legendarni dosežek za novo tisočletje...

stari ti nisi ne političar , ne legenda, kaj šele strokovnjak, pa sodiš o drugih, lej doseži 5% kar je ona pa ti bomo postavili spominsko ploščo
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
6.885
3.146
113
stari ti nisi ne političar , ne legenda, kaj šele strokovnjak, pa sodiš o drugih, lej doseži 5% kar je ona pa ti bomo postavili spominsko ploščo
Če si edini, ki ga spustijo zraven ker is na liniji, med drugim imaš defakto 40 let monopola nad pisanjem učbenikov, res ni težko biti maskota in "najboljši" in oh in sploh vrhunec strokovnosti. Kot rečejo "prvi na vasi" (ja, delala je veliko v tujini, kot odposlanka Jugoslavije na področju kemije, kar spet nima direktne povezave s strokovnostjo - kot npr. pri veleposlanikih)

V politiko se je pa prvič podala konec petdesetih ko je slabo desetletje kandidirala na vse mogoče položaje ... tako da ni bilo "potem".
To da ji je "spominsko ploščo" postavil hudo vprašljiv politiki, ki ga je zadnjih 10 let ves čas nekritično javno promovirala in izpostavljala kot nekaj najboljšega po maslu na kruhu je ravno slogu njene kariere na splošno.

“Zato težko razumemo in še manj sprejemamo stalne napade na župana Jankovića, na njegovo delo in načrte. Čedalje več je podtikanj in nasprotovanj vsemu, česar se župan loti s svojo izjemno ekipo,
Podpisani: ..... dr. Aleksandra Kornhauser Frazer, Milan Kučan, Svetlana Makarovič ...
 
Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.208
113
Če te okolica prizna za strokovnjaka, te časti kot strokovnjaka.
In obratno. To ni odvisno od tebe :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi