Kolosej prodan Boscarolu

mistique

Guru
16. jun 2009
15.376
2.905
113
Jaz sploh ne poznam primera. Zato sem se počutil enakega med drugačnimi.
Vidim pa flame war, ki bi se lahko prenehal točno tam, kjer si omenil. Največje zbližanje mnenj je bilo, ko je Apollo8 rekel, da ne mara Ivota :evil:

Pa na splošno so debate o tem, kakšen je kdo lastnik in razmere v podjetju nekaj, zaradi česar sem prenehal hoditi na malice s sodelavci. Jaz sem običajno potrkal na vrata pisarne, kjer piše "direktor(ica)/lastnik", ko sem imel problem in za vrati so različni ljudje...včasih je bilo zame ok, da sem to naredil, drugič spet ne, ampak se mi zdi to edino pravilno.

Ko nekdo reče, bolje išta nego ništa, je treba preveriti kaj sta ti dve količini v resnici. Ne vem točno kdo v temi je na ta način utemeljeval...Podarjenemu konju je vedno treba pogledati v zobe.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.192
12.769
113
kod Džej-Zija
No, to.

P.s. Kolega je dolga leta hodil iz Gorenjske v Ajdovščino vsak dan delat k Pipistrelu. Ni se pritoževal nad razmerami, očitno se mu je splačalo. Več pa ne vem.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.376
2.905
113
No, to.

P.s. Kolega je dolga leta hodil iz Gorenjske v Ajdovščino vsak dan delat k Pipistrelu. Ni se pritoževal nad razmerami, očitno se mu je splačalo. Več pa ne vem.
Verjamem. To (tako kot ni čistilk ali pa ful so slabe razmere) so vseeno subjektivni pogledi in marsikdo počne stvari za katere misli, da se splačajo ali pa da drugače ne gre (in velikokrat tudi zares ne gre) in reče, da je super.

Sem imel sodelavce, ki niso porajtali, da obstajajo boljše rešitve, kot da se, na primer iz MB vsak dan vozijo v LJ in nazaj. Ti fantje so dodatno poskušali zaslužiti s prevozi.org in so pogosto kakšno uro, dve "počakali v LJ", da lahko odpeljejo tistega, ki so ga pripeljali...vse ok, ampak so se pritoževali nad plačo, regresom, pogoji...karkoli že.

No, ja...nuff said.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.284
10.356
113
MB
Ok, da ne bomo samo jamrali.
Povej kakšno priložnost je imel Boscarol več, kot katerikoli Wajdowc tistega letnika. Je imel bogatega očeta? Se je prilizoval politikom, da so ga porinili naprej? Mu je padlo zlato jabolko na glavo?
Verjamem pa, da je imel nekaj sreče pri tem.
Zanimivo je da kljub temu da nihce uspesen nima problema priznati da je sreca bila prisotna ne v tujini ne pri nas, je pa samo pri nas to tretirano kot negativno.

al pa recimo bil zadnjic na enem startup meetu, pa seveda tujec z najvecjim navdusenjem pove da mu je v startu pomagala druzina, celo babica.
Da to rece kak uspesen slovenec je drugi dan na tnalu.

skratka pri nas je kultura taka da smo pac pripravljeni naredit vse, samo da ne bi blo treba kaj naredit pa it ven iz cone udobja.
Zato pa tud edino kar cveti je javni sektor.

sad

Guru
24. avg 2007
22.608
11.413
113
KSZ
Samo to
občina ni dobila 25 mil. ampak občina je dobila 25 milj. za točno določene zadeva, kar je malce drugače. Nekaj so jih že porabili, nekaj jih pa verjetno še bojo.
Preden bo še en pizdun/lažnivec (kot je že nekje zgoraj to en naredil) ponovil, da si je Pipistrel z donacijo postavil muzej.
Evo, prava svinja je ta Pipistrel, ki je namenil 20 mio eur za zdravstvo, 1 mio eur za ozelenitev in 4 mio eur za muzej letalstva.
Svinja res, je namenil zdravstvu, namesto da bi zadeva enostavno poniknila v politikanstvu in proračunu občine. Nategovalec svetovnega merila.
Aja, pa itak bi lahko doniral vsaj 200 milj. Če že ne 299 milj. Svojat izkoriščevalska.

Največ, 20 milijonov evrov, bo šlo za gradnjo novega zdravstvenega objekta, z vso potrebno infrastrukturo. Ajdovščina bo tako dobila nov sodoben zdravstveni dom, tudi z možnostjo helikopterskih parkirišč. Na novi točki bodo združene vse zdravstvene enote, od nujne pomoči, lekarne, ambulant. Ajdovščina bo s temi sredstvi dobila tudi lasten helikopter za nujne primere, tudi za potrebe gašenja in reševanja Prostor se bo našel tudi za večnamenski centra za reševalno službo, vključno z bazenom z vodo za gašenje. Po prvih načrtih naj bi bil projekt zgrajen v dveh do treh letih.

Drugi del donacije bo šel za gradnjo sodobnega muzeja letalstva, saj je naše območje pomembno v svetovnem merilu in zato bo domača kulturna dediščina na področju letalstva dobila prostor, kot si ga zasluži. Muzej z vso sodobno infrastrukturo bo namenjen turizmu in bo z vsemi spremljevalnimi dogodki zagotovo privabljal ljudi od blizu in od daleč.

Tretji del donacije, cca milijon evrov, pa bo šel ozelenitvi in hortikulturni ureditvi ajdovske občine. S tem bo Občina nadaljevala zagotavljanje zelenega in zdravju prijaznega življenskega okolja. Nadomestilo se bo tudi podrta drevesa in zelenice, ki so bile v zadnjih letih odstranjene zaradi novih gradenj.

• Všeč mi je
Reactions: tony

jest5

Guru
Izključen uporabnik
18. avg 2007
26.867
-9.377
113
al pa recimo bil zadnjic na enem startup meetu, pa seveda tujec z najvecjim navdusenjem pove da mu je v startu pomagala druzina, celo babica.
Da to rece kak uspesen slovenec je drugi dan na tnalu
Ja sej, pol se pa pošluša, da mu je ata komunist vse zrihtal ane.

tony

Guru
23. jul 2007
10.696
1.815
113
Sorry, post ni prijel:

tony, s kverulantom si kar dobro mimo vsekal.
Sitnež in prepirljivec je tisti, ki debatira z namenom sogovornika uničiti. Tako da sogovorniku razloži, da je neumen; da je z njim nekaj narobe, resno; da je zagrenjen; da nima pojma.

Zelo preprosto je to, desničarji pač držite skupaj.

"Bi ti dal zdajle meni kar tako 1 % letnih dohodkov, ker ti je dolgčas?"

Que? Kaj ima pa to veze s čimerkoli? Saj ni potalal 1% kupnine klošarjem s ceste, darilo so dobili zaposleni v njegovi firmi, ki so leta in leta delali, da so uresničili njegovo vizijo. Halo?

Če je nekdo prodal firmo, ima pravico, da ne da delavcem ničesar. To sem že 3x povedal. Če pa hoče, da bomo v njem videli sv. Nikolaja, bi moral pa presneto bolj odpreti tošl. Jaz dam precej večji del mojega dnevnega dohodka za parking. 1% je drobiž, pa če se vsi forumski miljonarji in velekapitalisti na glavo postavite.

tony

Guru
23. jul 2007
10.696
1.815
113
Sem šel prav v SSKJ pogledat od kje si kverulanta potegnil, ker je to sicer tudi oznaka za maničnega pravdarja oz. osebo zasvojeno s tožbarjenjem.
Pravne definicije ne poznam, kaj je kverulant sem moral iti pogledal v SSKJ v četrtem razredu, ker je o tem pisal Jadran Krt. SSKJ pravi: sitnež in prepirljivec.

Vseeno pa: Ti si se spravil na osebni nivo in skušal norčevati pa si se pri norčevanju zmotil. KAj zdaj pricakujes? Da ti recem, ne sej sem tri mature delal, oprosti, vem se bolj smesno in neumno? Zakaj? Da nekoga ki stalno blebeta o nekih "netiketah" in osebnih napadih zadovoljim ko on pocne isto? JA pac ne bom ane.
Zelo uspešno sem se norčeval :). To da se obešaš na 3 namesto na 2 je spet - prepirljivo.

In kot sem ti že pojasnil, na grd, oseben nivo - česar ne maram - sem šel zato, ker si ti v temo o Boscarolu z namenom diskreditacije sogovornik privlekel moje kritiziranje trga nepremičnin. Te nimajo z B.jem nič zraven, kot tvoja matura ne.
ZAbelezi si tole lastno izjavo - tebi je to neverjetno, argument pa je ker nikogar ne poznas. Cudno da verjames v okroglo zemljo ker verjetno ne poznas nikogar, ki bi zemljo osebno videl iz vesolja. Ne vem v kakem kontekstu je bilo govora o maturah ampak tu ni nekih skrivnosti ali posebnih zgodb, srednjo solo sem zakljucil s poklicno maturo. Ker sem zelel na fakulteto, ki je posebaj tockovala naravoslovni predmet (biologija, kemija ali fizika) sem moral it opravljat splosno maturo. Ko sem koncal solo za policista sem za uspesen zakljucek moral opraviti poklicno maturo po srednjesolskem programu policist.
Zelo sem vesel, da je šlo za nekaj smiselnega. Zato sem tudi omenil vprašanje če takrat poklicne mature še ni bilo. Ker, da ne bo zamere, iti maturo 3x pisati "da se dokažem" (tako si pisal, kar implicira vse na istem programu) je kolosalna izguba časa.

Če bi to nekdo počel z namenom višanja točk, bi ti to odsvetoval, ker se skoraj nikoli ne izpača. Greš pač delat faks v MB ali na UP...

V žlahti imam človeka, ki je v zrelih letih naredil VSŠ študij, nato pa šel dokončat še VŠ študij iz povsem druge stroke, ki ga v mladosti kot absolvent UNI študija ni končal. Od tega (razen strokovnega naziva, ki ga ne pozabi v nobenem podpisu) nima nobene koristi, ker je VI. stopnja pač manj kot VII.

Ali pa kup kolegov, ki je isto počelo v obupu med krizo, ko so še en VŠ študij naredili, so vmes našli službo že v čisto tretjem fohu.
a) sploh ne komentiram takih neumnosti ker ne verjamem da bi nek solan tehnicen kader hodil v sluzbo kjer ne bi imeli cistilk. Ceprav jaz sem vzgojen da umazan skret za seboj spucam sam in ne cistilka. Tudi pri nas cistilka pride 1x tedensko pa niso vsi skreti posrani do njenega prihoda tko da ne vem v kakih okoljih to eni delate.
b) TI lahko se 200x ponovis da je Boscarol zame narodni heroj pa bo se vedno laz. Kot ze receno - tip mi tudi slucajno ni vsec, to pa ne pomeni da bom zato neosnovano sral po njemu.
Res je, kritiziral si ga, znaš ga tudi kritično presojati. My bad.
Disclaimer: ne zelim te zalit ali pa karkoli.
Ampak ce je tvoje dojemanje startup sveta tako pol ni cudno da ti s tvojim ni uspelo.
Startup živi in ima zaposlenih več ljudi, naredi nekaj mio letnega prometa. Mene ni več zraven, ker je bilo dela preveč, denarja pa za burnout premalo. Seveda nismo dobili angelskega investitorja (tega je pri nas zelo zelo malo).

Lej kakšna je pa alternativa nadrkanega bivšega moža od sorodnice kako se dela posel: za zagonski kapital si sposodiš življenjske prihranke vse žlahte, ki jih nato vračaš 10 let; dobavitelje plačuješ z enoletno zamudo. Oboje je nelegitimno in nategatrosko, le da je drugo neuspešno.
Pa saj ne gre za podporo. Gre za to, da je brezveze debatirat ce pol not vlecemo neke nezakonite prakse.
Hja, tvoja pravica je tako razmišljati. Evo, če gledaš poklic, v bistvu dolžnost. Okej.

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.281
2.464
113
Da se te spominjajo kot oderuha in - negativni - pridevnik!
Tam ob nekje bo omenjeno donacija zdravstvu. Z dodatkom: drugi so pa vse pokradli.