Kobal plagiator ...kam se je potuhnil?

jonny77

Guru
16. sep 2007
7.442
1.013
113
Pomurje
Wtf.?
Prav nič (več) mu ni treba narediti.
Naj bo v penziji in lovi ribe ali gobe nabira...
Neha naj nas posiljevati s svojim "avtorskim" "humorjem" plačanim na državne stroške - saj menda ne mislite, da je bil pri Zvezdani zastonj...
.
Kar se pa tiče Slovencev in njihove hijenske mentalitete, ter uničevanja človeka... ...pa malo pomisli, kaj (tudi javni) mediji še 25+ let delajo s trenutnim PV....
...aja, sam un je na drugi strani kot Kobaušna... ..pol pa uredu:nigladek:
Hhahahah za crknit, res šijete Kobala! Vsaka čast desnica!
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
9.579
2.465
113
Meni Kobal ni bil nikoli smešem (niti v času Poper TV ali kaj je že bilo tisto). Enostavno mi ne sede tak tip humorja. Ampak ok, to je stvar mojega okusa.

Potem je tukaj satira. Ki je načeloma ok, a neke meje so. Recimo da pred nekim "uglednim" občinstvom rešeš, da je koalicija nekih strank "pička". To zame ni satira. Ni ne smešno, ne zabavno, ne nič, je samo žaljivo. In Kobal je imel tega še in še. Pa ok, zaradi ga ni nihče preganjal (sodno).

Ne, preganjali so ga zato, ker je plagiator. Enako kot preganjajo poslance, ministre in vse ostale. Ok, je bil obsojen in je "odslužil" dobil je pogojno kar je toliko kot nič. Kar se tiče zakona, je svoje odslužil. Moralno je pa še vedno sporen. In res ne vidim pomena v neki rehabilitaciji skozi množico intervjujev. Samo zato, ker je politično "pravi" in ker pozna veliko novinarjev. A je kdo ponudil tako priložnost ostalim, ki si jih dobili pri prepisovanju? Pa je recimo njegov prekršek dosti hujši, kot od recimo kakega ministra, ki je prepisal magisterij. Kobalovo dejanje je imelo namreč finančne posledice, tako za njega kot za avtorja.

Pa, ok, še enkrat, je odslužil dodeljeno kazen. Ima pogoje za penzijo, naj se spravi vanjo, mediji pa naj ga pustijo pri miru.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
6.089
2.848
113
higienično bi bilo da se ga, sploh na nacionalko, ne vabi več. ni nobene potrebe, ni nek super igralc/humorist/režiser watevr.

je mlajših dovolj ki bi naredili vse za takšno možnost promocije kot se jo daje temu plagiatorju.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
13.321
1.762
113
kod Džej-Zija
Malo sem poslušal njegov intervju z Zvezdano. Pa je bilo jamranja gor in dol o storjeni "napaki", in da je zadevo zdaj odplačal. To, kar je on storil, ni bila nikakršna napaka, ampak premišljeno namerno kaznivo dejanje. Ne moreš par mesecev pomotoma prevajati tujega dela in se pretvarjati, da je tvoje.

In potem jamranje, kako je razočaral najprej najbolj sebe. Naj ne serje, točno je vedel, kaj dela, razočaran je samo zato, ker so ga dobili.

Škoda, ki jo je s tem povzročil, tudi ni bila ravno majhna. Če zanemarimo prihodke iz naslova avtorskih pravic, za katere je bil prikrajšan originalni avtor, dodajmo še ogromen strošek gledališča, kjer so predstavo postavljali več mesecev, pa so jo morali praktično po premieri zavreči. Kdo bo pa njim pokril oportunitetne stroške? Tako je škoda sigurno na nivoju stroška enega ali parih avtomobilov.

Zdaj naj mi pa nekdo pojasni, kdaj je nazadnje avtomobilski tat dobil pogojno kazen. Smešno, res. Če je pred zakonom svoje odplačal, je še vedno moralno skrajno sporna oseba in kot tak nima na nacionalki kaj početi. Sicer pa dajmo še Kordežu, Šrotu, Bavčarju oddajo Nasveti za podjetnike.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi in cappy

zakon

Guru
16. maj 2008
6.840
819
113
toti Maribor
Če bi dobro poslušal kot si rekel, potem bi dobro slišal, da je to delal zavestno iz obupa in je tudi pričakoval, da bo slej kot prej prišlo na dan. Nikjer ni jamral o neki napaki. Razočaran je, pa nad kvazi prijatelji, ki niso imeli toliko jajc, da bi ga vsaj poklicali in poslali v tri p...Kolikor vem ti pravi prijatelj stoji ob strani v dobrem in slabem, ne samo za šankom oz., ko kaj rabi. O tem je govoril.
 

jello

Guru
22. sep 2008
7.445
1.973
113
Ok, hvala za obnovo, to je povedal takrat ko so ga dobili vsakič ko ga je kdo vprašal, se pravi najmanj ene tisočkrat. In zakaj bi ta čreva zdaj spet nategoval čez plot? Ker je tako fajn brcat crknjeno kljuse? Ker bralci/gledalci to hočejo? A hvala spyzdi ne zna nihče več rečt?
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
13.321
1.762
113
kod Džej-Zija
Če bi dobro poslušal kot si rekel, potem bi dobro slišal, da je to delal zavestno iz obupa in je tudi pričakoval, da bo slej kot prej prišlo na dan. Nikjer ni jamral o neki napaki. Razočaran je, pa nad kvazi prijatelji, ki niso imeli toliko jajc, da bi ga vsaj poklicali in poslali v tri p...Kolikor vem ti pravi prijatelj stoji ob strani v dobrem in slabem, ne samo za šankom oz., ko kaj rabi. O tem je govoril.
Slabo si poslušal. On in Zvezdana sta govorila o napaki in še o tem, da si vsak zasluži še eno priložnost. Pa da je razočaral najprej in najbolj sebe. Jaz ne vem, kaj si ti gledal, ampak tole je definitivno naložil. Tisto o prijateljih sem slišal, ja, ampak po tistem o razočaranju sebe.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.390
3.303
113
Dobrova pri LJ.
Malo je smešno brat.
Še nisem slišal koga, ki so ga dobili s prstom v marmeladi, da bi rekel: "sorči, sem pač pokvarjen, rad kradem in se kitim s tujim perjem. Tako so me učili pri verouku in pri domovinski vzgoji. Veste, mama je zelo verna, oče pa je (bil) komunist, tako da sem bil že v otroštvu deležen širokega pogleda na svet."
 
  • Všeč mi je
Reactions: mr_ in McGiver

sandra

Guru
10. dec 2007
2.708
530
113
Če bi se rad pokesal naj gre k spovedi. Pravijo da so se tanajvečji tardeči na smrtni postelji spovedal grehov.

To s prijatli ... Vsaj ve koga ima ,če ima ob strani.

Spet kaj bi eni dali da so v penziji in bi lahko šli k sosedom na morje...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

McGiver

Guru
14. avg 2009
13.366
3.654
113
Kot prvo naj povem, da če nebi tukaj prebral, sploh nebi vedel, da se poskuša samo-rehabilitirat. Nikjer nisem nič od njega zasledil, pa tudi prej ko je bil najbolj "in" sem se z lahkoto izogibal njegovemu "gostilniško-kvantaškemu humorju".

Če pa se prav spomnim, je takrat ob razkritju plagiata (po njegovem pričevanju) dobil (kupil?) dovoljenje dedičev originalnega avtorja za prevod in priredbo, celjskemu gledališču je vrnil ves honorar - za odškodnino so rekli, da ga bodo tožili; zaradi vsega naštetega je dobil tudi pogojno obsodbo.
 

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
2.450
2.140
113
Wtf.?
Prav nič (več) mu ni treba narediti.
Naj gre v penzijo in hodi v hribe.
Neha naj nas posiljevati s svojim "zgrenjenim desničarskim mišljenjem" plačanim na državne stroške - saj menda ne mislite, da je v vladi zastonj...
Je samo ena "malenkost"...
...dotičnega, oz. stranko ki jo vodi, je na zadnjih volitvah volilo 25% tistih, ki so prišli na volišča.
.
Kdo je pa volil Kobala?
.
Opaziš razliko?
.
P. S.
JJ-jevo "desničarsko mišljenje" je pa itak produkt naših medijev pod taktirko tistih, ki trenutno niso pri koritu.
Glede na to, kako ta vlada razmetava z državnim denarjem za "korona pomoč"... ...je to vse prej kot kakšna desna vlada...
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
19.172
2.058
113
kobala pa je rado poslušalo ostalih 70% ki niso za janšata volil. zdej je itak že malo star za trenutno sceno, tko da mi sploh ni jasno, čemu vsa ta gonja proti njemu.

ja lej, z tujim kurcem po koprivah je enostavno. Ko bo vsega konec, bo rekel da je bil denar namenjen reševanju vseh. to je malo drugače, kot pa če se država pufa zase - za orožje, plače, itn...

naj ukine dodatke, če si upa...
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
13.321
1.762
113
kod Džej-Zija
Kakšna gonja? Danes je že iz Radia 1 ven skakal. So mi FB pokazali. Driska naj se spoka v penzijo in neha jamrat, ostali ga bomo z veseljem pri miru pustili.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
19.172
2.058
113
no, neki pa jih ze ina, ce je do sem prilezel.

airtime ima zdele, da se povsod izprica, kot sem ze rekel, ce pol leta ga ne bos vec videl.
 
  • Haha
Reactions: cappy

zakon

Guru
16. maj 2008
6.840
819
113
toti Maribor
Kolikor je meni znano ima v načrtu zgolj eno predstavo na netu in to je to. Tako je rekel. Vi, pa že v naprej veste, da temu ni tako.:nigladek: