Klima

igi

Guru
13. okt 2007
5.359
984
113
Celje
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aha, recimo tako, če 3,5 kilovatna klima piha 24ur koliko € toka porabi v povprečju? Ok ne mi zdi govorit da odvisno kje imaš tok ter na koliko stopinj piha 24 ur
smile-1.gif
govorim v povprečju? Ja, to sem opazil da imajo klime z boljšim izkoristikom tudi boljše funkcije...

V stanovanjih ljudje porabijo za vroče mesece tam nekje 10-15€.

Če pa daš klimo v "dvorano" in jo na polno laufaš 24 ur in cel mesec bo pa skurila hitro 100€.
 
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Kakšno je mnenje o tej klimi (cena, funkcionalnosti itd...) LG Artcool AM12BP , je dober/pameten nakup?

Hvala.

fajn bi blo vedet energijske razrede, kam se uvršča,m porabo el energije, jakost , ter malo bolj detaljno zvedeti kaj vse ponuja. za ta denar imaš sedaj v mercatirju greeja, ki je a+++, aktivna filtracija (plazma + elektrofilter), po moči hlajenja, gretja pa primerljiv s tole LGjevko. Sam mam aermeca sk 360 ta je malce močnejši kot gree ki ga omenjam (pazi klimi sta identični, samo na eni piše aermec na eni gree, no p amoči sta malce različni, to je pa tud vse) in sem hudo zadovoljen z nakupom. mene je moja stala 1080 € vključno z wifijem in vsemimi popusti. Moja ma ogrevaqno zunajo enoto, predvidevam da jo mora meti tudi gree (preglej, če greje do pri -20. MIslim da bi moral)
 
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Kakšno je mnenje o tej klimi (cena, funkcionalnosti itd...) LG Artcool AM12BP , je dober/pameten nakup?

Hvala.

fajn bi blo vedet energijske razrede, kam se uvršča,m porabo el energije, jakost , ter malo bolj detaljno zvedeti kaj vse ponuja. za ta denar imaš sedaj v mercatirju greeja, ki je a+++, aktivna filtracija (plazma + elektrofilter), po moči hlajenja, gretja pa primerljiv s tole LGjevko. Sam mam aermeca sk 360 ta je malce močnejši kot gree ki ga omenjam (pazi klimi sta identični, samo na eni piše aermec na eni gree, no p amoči sta malce različni, to je pa tud vse) in sem hudo zadovoljen z nakupom. mene je moja stala 1080 € vključno z wifijem in vsemimi popusti. Moja ma ogrevano zunanjo enoto, predvidevam da jo mora meti tudi gree (preglej, če greje do pri -20. MIslim da bi moral)
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.202
5.584
113
Tech info:
http://www.panteh.si/lg-klima-naprava-artcool-am12bp-am12bp-nsj-ua3

Gree ponudba
http://www.klima.si/klimatske-naprave/gree-lomo-35-inverterska-klimatska-naprava/#more-2859

Gretje ima LG za dober kW slabše, dvomim da je to samo rebrandan Gree.

Za dobrega jurja sto/dvesto dobiš micko fh z montažo, če se ti gre za gretje.
http://www.prava-klima.si/klimatske-naprave/mitsubishi-electric/msz-fh-deluxe/


Drugače je tudi najcenejši gree/midea dovolj dober (za 2-3 mesece poletnega hlajenja).
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.049
1.457
113
39
Mojstri...
Mansarda, dokaj dobro izolirana. Instalacije so ze pripravljene, klima se bo namestila na sredi hodnika, da dobi vsaka soba nekaj... Skupaj ke 60m2.
Ogrevanje ze obstaja, mogoce bi grel v vmesnih obdobjih, ko ponoci pride temp tam do nule...

Kaj nabaviti, da je cim tisje, mogoce z wifi modulom, kaksna filtracija?

Montaza zunanje enote je na vrhu 3 nadstropnega blokca na jasek od dvigala... Igi, mas dvizno kosaro? 😁😁
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Par nasvetov:
redface-1.gif


- če imaš vstop skupaj iz spodnjega stanovanja, razmisli o vgradnji rolo ali drsnih vrat, da ti hladen zrak ne bo bežal iz stanovanja in topel zrak se dvigoval poleti iz spodnjega stanovanja!
- če imaš na hodniku strop v obliki / \ , se ti bo zgoraj nabiral topli zrak (nad vrati v prostore je dobro imeti snemljivo okno/režo, da ti iz prostorov se topli zrak nabira zgoraj v hodniku.
- če imaš "strop" pod streho na hodniku viseči (raven, skrito sleme/tramovi), bi mogoče bilo pametno razmisliti o zamreženih stropnih odprtinah in klimo za stropno montažo notranjega dela (kot v trgovinah-hladen zrak pada in obratno!)
- upam, da imaš pod streho izolacijo in ev. strešna okna na senčni strani ali možnost zunanje žaluzije/prekrivanja za poleti.

-notranjo talno površino zmnoži z višino v m na najvišjem delu in pomnoži s cca. 0,7 , da boš vedel koliko m3 zraka boš moral hladit!
- pri npr. 100 m3 zraka, rabiš minimum klimo s kompresorjem 1kW = cca. klima s hlajenjem: 3,5kW MINIMALNO ! Pač je treba biti pripravljen na ev.hudo vročino (ko se zidovi enkrat segrejejo, je hudič, vsaj tu pri meni v bloku). Pa tudi z leti klimi pada izkoristek (se znuca!) in po par letih ne deluje tako, kot je na začetku (kljub vzdrževanju) ...

- pazi, da boš dal montirat zunanji del nekam v senco - vsaj popoldne (poletje, ker maš ogrevanje že urejeno za pozimi) ...

- ne šparaj preveč pri kvaliteti klime (ne najbolj čip šit); malo si se pozno spomnil, so monterji že full zasedeni !

Kuhate? Imate šmensi-fensi napo brez odvoda/ventilatorja za ven iz stanovanja? Bo treba malce močnejša klima!

.... in poteg ugotoviš, da ni vse tako poceni in da spije štroma zadeva več kot ti navajajo (malce zavajajo!) ... Za poletje niti ni nujna inverter zadeva; ta je priporočljiva/nujna za ogrevanje pozimi...

Zdaj pa dalje razmišljaj sam .... ne morem opisat svojih izkušenj s klimami ... predolgo ...
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.049
1.457
113
39
Hvala!

Stropi so ravni, samo po straneh se streha spusca...
Vsa stresna okna imajo zunanjo sencenje, napa ima odvod zraka
smile-1.gif

Zunanja enota bo naceloma v senci, mogoce bo po 17 uri malo posijalo po njej...
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.049
1.457
113
39
Šele zdaj bom nabavil :)

Vaše mnenje?

Daikin

Mitsubishi

Se splača dati več za Daikin, ki ima senzor, da usmerja pihanje vstran od oseb?

Kaj drugega v tem rangu?
 

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Eno vprašanje oz. nasvet bi prosil.

Ker lastnik stanovanja ne dovoli montaže klimatske naprave, z razlogom da je potem ko bo prišel drug najemnik ne želi vzdrževati, in se v tak odgovor niti ne mislim z njim spuščati v pogovor ker je čisto mimo, bi za ta čas ko bomo še koristili stanovanje pač kupili prenosno klimo, vem da je ta rešitev bolj kot ne slaba ampak nekaj za silo bi rad uredil.

kvadrature komplet bivalne je sicer 74m2 vendar nam je najbolj pomembno ohladiti dnevno - kuhinjski prostor, kjer je popoldansko sonce, imamo sicer rolete da se zapre popolnoma komplet ampak tudi glede na očitno dobro izolacijo pridemo v najbolj vročih dneh na 26-28 stopinj.

Moja ideja je da se nabavi klimatsko napravo, cev speljemo v sobo ki se ne uporablja, pač vrata se pripre kolikot bo mogoče, v tisti sobi se odpre okno, še kak predlog? Mogoče bi lahko speljal tudi v cev od nape, če se dobi kak razdelilec...?

In še ravno veliko denarja nebi dajal za tako mašino ker jo bom čez kako leto verjetno moral kar podariti, koliko moči za teh 40m2 +-?

Hvala za nasvete :)
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Iz enakih razlogov sem imel tudi jaz v najemniškem stanovanju prenosno klimo. Cev sem imel speljano skozi priprto okno, vodo, ki je odtekala po drugi cevki, sem pa imel speljano v plastično kanto. Če sem dobro spomnim, je imela klima 6000 BTU in mi je lepo hladila sicer majhno stanovanje. Na glasnost se pač moraš privaditi in kot vsak enakomeren hrup, ga čez čas niti ne zaznavaš.
Čez nekaj let sem to klimo kar lepo prodal preko Bolhe.
 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.744
586
113
Midva imava enako rešitev. Prenosno klimo, ki ima svoj rezervoarček za kondenz, odvodna cev je pa speljana v zračnik, ki je na srečo v veži.
 
22. jul 2007
12.793
1.311
113
123
Btw, če je kdo spregledal to informacijo klik, se bo cena plina zelo podražila, tako da pohitite če imate bolj prazno;)
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.034
78
48
Lani sem nabavil tole klimo.Z njo sem več kot zadovoljen.Stanovanje mi ohladi brez problema.Ko je zunaj blo 35 in več.Sem imel v stanovanju 24-25c :)
Cev imam izpeljano skozi okno,smo nardil lukno v okno,cev enostavno vtaknili noter.In zadeva deluje brez problemov.Je tudi tiha.Ponoč k spim dam na Super Silent.Res odlična in učinkovita.Sem bil fuul v dvomih...Ampak zaman.


https://www.ideo.si/klimatske_napra...klimatska_naprava_PAC_AN_112_SILENT_DE_LONGHI
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.764
2.645
113
A Igi se ne ukvarja več s klimami?
Išem nekoga, ki bi mi svetoval in ugodno in kvalitetno prodal ter montiral klimo v Ljubljanski regiji.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.359
984
113
Celje
Obišči stran
A Igi se ne ukvarja več s klimami?
Išem nekoga, ki bi mi svetoval in ugodno in kvalitetno prodal ter montiral klimo v Ljubljanski regiji.

Sicer zaenkrat v “penziji” ampak nasvet lahko vedno dobiš. Tudi prodam in montiram občasno še kaj. Je pa res, da se ne trudim biti več najcenejši, ker enostavno potem moraš začeti nekje razliko loviti in ne zelim, da trpi kvaliteta in zadovoljstvo. Še vedno pa ugodno in korektno.

Edit:
Ne vem zakaj, ampak odkar je nova stran, sem preceeeeejjjj manj tu gor. Pa ni slaba, samo se enostavno ne morem navaditi.