katero podjetje - lesena hiša

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.309
5.340
113
Koliko je prevodnost 2 slojne šipe? 1,1? v tem primeru gre 0,4 gor. Imam pa 70m2 oken. Razlika v ceni med 2slojno in 3slojno šipo je bila drobiž čez 200€ v ponudbi. Kdor se v tem primeru odloči po vsej sili za 2slojne šipe, se ne zaradi denarja, ampak zaradi inata.

Kar se tiče pa prezračevanja, mi boš moral pa ti podati po koliko se računa brez prezračevalne naprave. Kaki je standard zračenja na roke? Jaz ga ne poznam. V praksi pa baje (tako znalci), če zračiš 2x/dan po 5-10min vsa okna na stežaj, kar se "uči", da je ustrezno zračenje, je poraba nižja od rekuperacije, ki dela 24/7. Tega ti ne znam torej izračunati, ker ne vem kaki so ustrezni vstopni podatki. Sem dala dol URSO zdajle zaradi tebe in po defaultu ima tudi ta rekuperacijo z izmenjavo zraka 0,5 volumna na uro in 80% učinkovitostjo (torej rekuperacija). Sem šla brskati v fascikle, kaj mi je projektantka v gradbeni fiziki upoštevala. Isto. Očitno je to defaultna nastavitev, ki je nihče ne pipa, razen če jo hoče izboljšati. Mi je pa upoštevala dvoslojne šipe. Pač tok, da gre gradbena fizika skozi :zavijazocmi:

Govoriš pa točno to, kar jaz skos trajbam. Vsak naj zase pogleda, pa ne pusti odgnati kar tako. Moj primer je pa samo primer, kako je lahko hiša vsa narobe, pa lahko brez nekih hudih pretresov zadostiš zahtevam, ki so v urbanem mitu v iber drage. Zgolj za motivacijo, da se splača malo preveriti. Torej pavšalno trdim, da se splača preveriti, ne da bo vsaka z drobižem to dosegla.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

A danes pod temeljno ploščo še prakticirajo penjeno steklo?
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.309
5.340
113
Uf, penjeno steklo. Najbrž, če je želja, še, ampak že dolgo nisem nič okoli njega slišala. Verjetno ga dajejo tisti, ki veliko dajo na bio eko zadeve in nočejo striropora in plastike nikjer. Je pač (najbrž tudi zaradi tega) dražji.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj pa vem ... meni je to potencialno daleč najboljši material. Pa je surovina zanj čista reciklaža. Od kje sem ga že takrat dobil ... nekje iz Švice? Torej se zadeva pri nas ni prijela?