Kater ebay sniper uporabljate?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
justsnipe.com
zmaga.gif

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Jaz sedaj preizkušam slednja

- Buyertools Reminder 1.8

- JBidwatcher

Jih kdo uporablja?

Jako je z justsnipe.com, do 5 bidovna teden je zastonj? Zadeva deluje kot mora? Jed možno poganjati v mozzili, nekje sem zasledil da ne?

Išem nekaj preglednega, ki bi poleg somedenjega višanja pred koncem, še upozarjal na iztek avkcije.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Mah, kdo te potrebuje sniperja pa te zadeve na ebayu. Postaviš zadnjo ceno,ki si jo pripravljen plačat in je to to...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
918
97
28
Pa še kako prav pridejo... sem prevečkrat postavil "zadnjo" ceno, potem pa ti jo nekdo drug dvigne za 1.11 €. Nazadnje sem postavil 180€ (na 150 izklicne), ampak se je našel nekdo ki je začel dvigovati ceno v zadnji uri. Če bi jaz dvignil na 200, bi on povečal na 201 in tako naprej skoraj do cene v trgovini. Sem ga pustil na miru pri 181,77 in nastavil sniperja na 200€ 6 sekund pred koncem....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje...

Kaj pa ko nisi pri računalniku? Uporabiš justsnipe vpišeš max kar si pripravljen dat in ti odda ponudbo....simpl pa ceneje prideš skoz. Čudno da je zastonj 5 snipe-ov jaz bi bil pripravljen tudi plačvat za to.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
918
97
28
Uporabljam baygenie. Samostojni programček, ki v free verziji dovoljuje eno avkcijo naenkrat. To je pa tudi vse kar potrebujem.

btw : zgoraj omenjeni artikel sem na račun sniperja dobil po 182.77

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
To je vse samo v vaših glavah, sniper ne pomaga cisto nic razen pri tebi daje obcutek da si nekaj dobil ceneje. Na ebayu sem ze mnogo let in nikoli nisem uporabljal sniperja pa dobim stvari neverjetno poceni, na zadnje ročni nogomet za 18 € (pod 250 nikoli ne pridejo), ledomat za 90, hladilnik za 80,

Jaz nastavim zadnjo ceno in to je to, pa ce me premaga nekdo za 1€ al pa 15 centov mi je vseeno ker nisem pripravljen dat več.

Sicer pa vsakemu svoja tehnika in način, če vam ustreza hvala bogu :D

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
aja če mogoče ne veste, ko nastaviš na ebayu zadnjo ceno, je le ta ne da na najvišjo vrednost ampak samo 1 stopnjo nad prejšnjo ponudbo...če je recimo avkcija 1€ in ti nastaviš na 200€ ne bo dalo kar te vrednosti ampak bo moral nekdo drug nastaviti ceno 199 da bo tebi dalo na 200, ebay avtomatsko po 1 stopnjo zvišuje dokler ne doseže tvoje najvišje ponudbe.... to je odgovor @ Malecky kaj nardit ce te ni doma, ebay sistem deluje enako....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.491
11.507
113
kod Džej-Zija
Jaz ponavadi dražbam tako, da počakam na zadnjo minuto, oz. na zadnje sekudne zadnje minute in takrat vpišem maksimalno ceno, do katere sem pripravljen it. To naredim zato, da tisti, ki bi imel ceno namen naknadno višati, nima časa za vpis nove ponudbe. Dosedaj mi je ta metoda super funkcionirala, zato snyperjev ne potrebujem. Res pa je, da kupujem robo samo občasno, nikoli mi hkrati ne teče vzporedno več avkcij.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Jaz ponavadi dražbam tako, da počakam na zadnjo minuto, oz. na zadnje sekudne zadnje minute in takrat vpišem maksimalno ceno, do katere sem pripravljen it. To naredim zato, da tisti, ki bi imel ceno namen naknadno višati, nima časa za vpis nove ponudbe. Dosedaj mi je ta metoda super funkcionirala, zato snyperjev ne potrebujem. Res pa je, da kupujem robo samo občasno, nikoli mi hkrati ne teče vzporedno več avkcij.

problemi se začnejo, ko se avkcije končajo ob 3 ali 4ih zjutraj, kar je še kar pogosto pri čezoceanskih

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Če uporabljaš programček, more biti računalnik prižgan v času ko se izteče avkcija? Verjetno se zato uporablja spletne aplikacije (justsnipe.com) ali se motim?

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni ti (vam) jasno kako sploh ebay funkcionira....približno že sam ne pa v celoti.

Delaj kokr češ...hepan.
tongue-1.gif

peroo

Fizikalc
29. sep 2007
113
30
28
ljubljana
čisto teoretično vprašanje. kaj pa če dva uporabljata takšen program za isti artikel? en drugemu začneta nabijat znesek do max?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hahah meni je popolnoma jasno kako deluje ebay, bodi brez skrbi in tocno tako deluje kot sem ti napisal.

Kakorkoli ze, vsi mislite da ste popusli na drazbi za minimalno razliko, ampak vedno je tako, da te nekdo premaga za cisto malo,ampak pozabljate da bi tisti ki vas je premagal, da bi sel verjetno se dalje in nebi nikoli dobili tiste stvari...

kakorkoli ze vsak si najde sistem v akterega verjame :D

pa veselo nakupovanje :D

lp

cat

Fizikalc
3. sep 2007
918
97
28
V mojem primeru sem prepričan da bi konkurent šel še naprej - če bi mu jaz seveda "odgovarjal" z zviševanjem cene. Stvari, ki jih kupujem na ebay-u ponavadi niso v široki potrošnji in nikoli ne kupujem kar tako, ker je poceni. In sniper sem si omislil iz preprostega razloga - ker se mi je že zgodilo da so me zhebali v zadnjih sekundah avkcije. Ali so uporabljali sniper ali ne nimam pojma, sem pa že the hard way v zadnjih 5 sekundah (ko sem bil prepričan da sem zmagovalec) panično klikal in višal ceno, da sem prišel do željenega. In ta cena je bila btw še vedno 20% nižja kot "buy now". Meni se je splačalo, tebi pa kakor odgovarja.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
918
97
28
Potem je vse vprašanje najvišjega ponujenega zneska. Vmesne korake po 1€ ti pa tako nabija ebay sam.

Brez skrbi, se dobro zavedam da je sniper možnost dobitka samo v primeru, da je moj najvišji ponujeni znesek višji kot njegov. Ampak se vsaj izognem ping-pongu zviševanja cen.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
hahah

Pa kok si ti str.
hysterical-1.gif

Ko snipaš vpišeš max znesek. Snipe vpiše ta max znesek nekaj sekund pred koncem in tako se drugi interesenti ne morejo odzvati na morebitno spremembo cene.

Če ročno vpisuješ max znesek, ne moreš oddat tik pred koncem, kot pišeš ti ponudbo oddaš že prej in tako omogočaš da vsak, katerega artikel zanima lahko postopoma lepo "preverja" kolk je cena in pač mu ponudbo zavrne ampak se lahko odzove, to pa pri snipanju v zadnjih sekundah ne more.

Zadnji, kateri odda ponudbo je vedno v prednosti. Snipanje ma sicer to "slabost", da vedno oddajaš svojo max ponudbo (sicer ni nujno da do te pride če drug ni pripravljen dat več oz. se nima časa odzvati v zadnjih sekundah).

Snipanje je tudi nujno za takrat ko te ni doma in seveda tudi za izboritev nižje cene. Vseh "tekmecev" se ne da stem znebit, da se pa znebit zabitih hepanov.
grin1.gif

Ja dve snipe ponudbi se oddata in si ena drugi dvigneta ceno ampak to je normalno, saj je še en osebek bil pripravljen ponuditi neko vsoto za ta artikel pač je tudi uporabil snipe.

Ne vem kaj vam še ni jasno pri tem, sicer ma pa justsnipe.com sigurno kak FAQ za prebrat, da vam pojasne delovanje če vam še SKOZ ni jasno.