Kako levica razlaga desnico in obratno

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.020
0
36
se povsem strinjam. Levaki naj bibili izobraženi , razgledani, tu pa vsak dan dokazujejo kakšni runklni so. Eden bi izstopil iz € in iz unije , drugi ne zna pogledat posta, tretjega zanima kako preživeti tri dni s konzervo hrane ali s pakelcem piškotov......
hysterical-1.gif
 

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Ja zadeva je problematična ja...Biti manj ruknjen kot drugi še ne pomeni da nisi ruknjen. Ampak to je že druga tema a ne?
 

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se strinjam z dodaske, Cestnik zgolj manipulira - teme kot so pravice istosplonih, enakost med spoloma, splav itd - to niso politične teme, o teh zadevah se ne debatira, pač pa so za racionalno družbo samoumevne. Cestnik pa nastavi straw mana, češ, 'vsi politiki so isti, dajmo se srečat na sredini: mi bomo ženske spustili iz kuhinje, vi pa prenehajte težit s homoseksualci'.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
9.605
2.524
113
Falil si bistvo. Glavna poanta članka je ravno na kakšen način določena razlaga oziroma bolje rečeno demonizira nasprotno stran.
 

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Preberi še druge Cesntikove bloge: njegova ideja je, da naj obe strani popustita, in potem bomo srečni (če karikiram). Tule je odlomek iz njegovega zadnjega bloga:

Citat:
Cerkev naj prizna, kar je dobrega v spolni emancipaciji, revolucionarji naj vstavijo močne etične varovalke v svoj projekt. Z drugimi besedami, perspektiva za konec „vojne“ je v spolni svobodi, ki bo visoko etična.
Iz logičnega vidika je njegov zapis popolna bedarija, saj temelji na tem, da so vsi argumenti enakovredni (čeprav v resnici niso).
 

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
sry ampak ti si falil bistvo kar sem jaz napisal...
Dej mi razlož no(bolj po kmečk logike ne morem razložit), kako lahko Župnik govori objektivno o sebi in drugi strani s položaja kot da on ni del enega establišmenta? Ja lahko samo s tem trikom, ki ga je uporabil. Torej s tehniko pisanja. In ti tega ne dojameš!?
Za tiste bolj pametne: spremenil je (vsilil) je pogoje razpravljanja o tem članku njemu v prid. In tukaj ma DSF prav...ne pomaga niti biti manj ruknjen, da se ujameš na limance.
 

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
TNX...tale beseda mi je manjkala :"straw man"(puzabu
smile-1.gif
). Res je šokantno...koliko "levih" in "desnih" se ujame in sprejme vsiljene pogoje razprave.