Kaj folku dogaja????

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
30 km/h sredi dneva, sredi mesta (15 metrov široka cesta, res blagi ovinki).

Zvečer, spet 30-40 km/h.
Potem za češnjo na torti začne en v rikverc voz.... no ja, drset, ker je vzpetina. Sem ga iz križišča potem prehitel (nisem bil edini, sem videl v ogledalu).

Aja, so to mogoče tisti "te gume so čisto v redu, bom pač malo bolj previdno vozil" ????

stupid-1.gif

PS: Tisti prvi primer je bila avtošola, zato mu je oproščeno.
PPS: Voznik Audi TT, poglej v navodilih, kako grelec zadnje šipe vklopiš, pa še brisalce zraven. Če ne gre, vprašaj nekoga.
PPPS: S kom vse delim cesto, fak it!

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.895
2.299
113
Meniš, da boš z vožnjo po omejitvah (zgornjih..) namesto 30 km/h v mestu v takšnih razmerah kaj hitreje na cilju? Mogoče pri naslednji rdeči luči, drugje pa ne.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.526
1.176
113
43
Če bi vsi hitreje speljali in vozili tudi na semaforju nebi bilo zastojov. SIcer pa nej folk doma ostane.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ja ...ocitno je za postal vozniski izpit ze kar pravica in ne nekaj za kar moras pokazati tako teoreticno kot prakticno znanje.
To da v avtosolah ucijo voznjo mocno pod omejitvijo (v nasih casih sem v avtosoli moral drzati tempo da nisem delal kolone) in da gres pac 5x ali vec delat dokler se te ne usmilijo in senkajo izpit bo tako.
Potem pa taksni se vozijo z letnimi gumami pozimi ali pa 6 let starimi letnimi poleti in ne prizigajo luci, telefonirajo ali zrejo v avtu in delajo vse drugo kot bi skoncentrirano spremljali dogajanje na cestiscu.

Ja vedno vec je debilov po cesti in srcno upam da uvedejo kaksno prakticno preverjanje znanja na 5 let, kjer bos na poligonu moral s svojim avtom dokazati, da si sposoben voznje tudi v neidealnih razmerah ter pravocasnega reagiranja ob nepricakovanih dogodkih. pa policaje na ceste ter taksne kaznovat....konec koncev kdo pa je rekel, da moras z avtom guzvo delat, javna prevozna sredstva so tam za take nalimance na sprednjo sajbo ali ostale ignorante, ki niso zmozni slediti prometi iz takega ali drugacnega razloga.

Da ne bo kdo mislil da se zmisljam...pred casom je neka gospa bila prepricana da ce gre iz Skofje Loke v LJ je skoz na prednostni ker gre v vecje mesto?! Spet drug primer...na nekem ozkem cestiscu, ko so srecali z avtomusom zmrzne ko je potrebno na rikverc in mora to opraviti voznik avtobuso...pol se pa pejt no
frown-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
19.186
10.262
113
MB
to pa zato ker ni nobenega nadzora nad šolami vožnje, in je lahko inštruktor kdo pač ma 5 min časa pa opravljen izpit

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.993
1.465
113
Titograd
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to pa zato ker ni nobenega nadzora nad šolami vožnje, in je lahko inštruktor kdo pač ma 5 min časa pa opravljen izpit

Točno to. Hvala lepa pa za še več policije, lahko pol evrope prevoziš, ne da bi policijo sploh videl in zato še ni anarhije na cestah, kak prideš čez našo mejo pa takoj radar, pa verige itd. Ljudje naj znajo vozit, če ne pa naj ne dobi izpita..... kje pa piše da je izpit za avto ustavna pravica.

Vsak bi se, preden dobi izpit v roke, moral spopasti tudi z snegom in nalivom ter vožnjo na poligonu kjer te naučijo reakcij v nepričakovanih razmerah, ne pa da pol folka zna vozit samo v idealnih razmerah, če je 5 cm snega ali par dežnih kapelj pa zbezljajo....

tomi

Guru
1. sep 2007
19.186
10.262
113
MB
saj se lepo vidi ... kaki inštruktor je to da pusti kandidatu na 90 omejitve vozit 60
confused-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Meniš, da boš z vožnjo po omejitvah (zgornjih..) namesto 30 km/h v mestu v takšnih razmerah kaj hitreje na cilju? Mogoče pri naslednji rdeči luči, drugje pa ne.

Ma folk nima nobenega potrplenja, kolikokrat na leto so take razmere, pa še takrat vsi mislijo, da so frajerji, če tudi po taki cesti vozijo kot običajno sej oni obvladajo vozilo. Sam osebno raje ceste delim z mečkači kot pa z dirkači.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.993
1.465
113
Titograd
Jaz če sem bil malo presran, me je inštruktor natulo, da oviram promet za sabo in mi na svoji strani stisnil po gasu.... pa sma šla
smile-1.gif

Rondo sem prvič, ko sem prišel vanj, moral prevoziti 3 krat, da sem peljal po reglcih...... ni prav, ok izvoz odkoder si prišel in ponovimo vajo. Dokler nisem zadeve naredil 100%, nisma šla dalje. Pošteno me je driblal, čeprav mi je bil stric me ni nič kaj šparal, skoraj vsako uro sem mu kak nov sivi las naredil
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
19.186
10.262
113
MB
jaz sem se tu gor po košaških bregih učil z ročno speljevat ... pa pozimi sem delal
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.110
17.637
113
Pravkar slišal po radiu - v zadnjih 24h urah smo imeli preko 260 prometnih nesreč, torej cca.1,8 oz. skoraj 2 nesreči na 10 minut
crazy1.gif

Pa še to so bile zgolj nesreče, katere so obravnavali policisti, upoštevati je pa treba še cel kup drugih, neprijavljenih....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bojo, iz omar na policijski postaji, ker jih preveč spravljajo.
hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.272
3.624
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pravkar slišal po radiu - v zadnjih 24h urah smo imeli preko 260 prometnih nesreč, torej cca.1,8 oz. skoraj 2 nesreči na 10 minut
crazy1.gif

Pa še to so bile zgolj nesreče, katere so obravnavali policisti, upoštevati je pa treba še cel kup drugih, neprijavljenih....
Treba je upoštevat tudi to, da so tu pri nas recimo pluge poslali na delo še le danes ponoči, ko je nehalo snežiti. Precej manjših cest, pa je še danes popoldne nespluženih. Očitno bi morali začeti pošiljati kakšne odškodninske zahtevke zoper odgovorne, pa da se jim naprti namerno dejanje, pa je to to ...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
30 km/h sredi dneva, sredi mesta (15 metrov široka cesta, res blagi ovinki).

Zvečer, spet 30-40 km/h.
Potem za češnjo na torti začne en v rikverc voz.... no ja, drset, ker je vzpetina. Sem ga iz križišča potem prehitel (nisem bil edini, sem videl v ogledalu).

Aja, so to mogoče tisti "te gume so čisto v redu, bom pač malo bolj previdno vozil" ????

stupid-1.gif

PS: Tisti prvi primer je bila avtošola, zato mu je oproščeno.
PPS: Voznik Audi TT, poglej v navodilih, kako grelec zadnje šipe vklopiš, pa še brisalce zraven. Če ne gre, vprašaj nekoga.
PPPS: S kom vse delim cesto, fak it!

A ti si pa eden tistih, ki si včeraj vozil, kot da ni snega, ker ti obvladaš? Pa si pomisli, da morda ne obvladaš toliko, kot si mislil....
grin1.gif

Moram priznat, da ne podpiram tistih, ki se v razmerah, kot so bile včerajšnje vozijo, kot da ni nič. Nove gume gor ali dol.....namesto 50 je kar v redu 40 in namesto 90 je kar v redu 60 po takih cestah, ker ne bo drug kriv ampak boš sam, če se kaj zgodi.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.817
4.876
113
Z dobrimi gumami se da po snegu voziti skorajda tako kot po mokri cesti, v ovinkih sicer malo počasneje, da te ne odnese drugače pa gre brez težav do omejitev oz. pred sabo vozečih.

V avtošoli pred kakšnimi 11 leti je tudi mene inštruktor izven naselja priganjal, da sem moral voziti 90 sem pa bil takrat ob tem čisto trd, ker se mi je zdelo nenormalno hitro a drugače se ne moreš navaditi, kot da te nekdo prisili.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Evo, čisti primer včeraj ob 15.30; križišče Drenikova-Samova.

Folk je stal na tistmu klančku in se skor ni premaknu. Problem je seveda bil, ker cesta ni bla tud posoljena ne in je blo kr nekej ledu na cesti (pri 10kmh se mi je vklopu ABS)...

Ampak, res nevem, a je narod tok debilen, da, ko na klancu spelje, pritisne še na plin? In na ravnem in na klancu mi je ratal speljat pred kopanja in brez, da bi mi avto drsel na levi pas..