Janševo uničevanje Slovenije in maščevalnost SDS

cappy

Guru
8. apr 2010
3.359
936
113
:cheer::cheer:linkinson se je oglasil

vse ok? ste se že sprjaznl da si je vaš "luka dončič slo politke" zabil koš? :valjamse::valjamse:
 

bizi

Guru
21. nov 2007
14.743
1.026
113
Kočevska
Odličen komentar:
Hvala bogi za našega Janšeka!
Tako je pred davnimi leti v televizijsko kamero dahnila mamka nekje na Štajerskem in človeku se je milo strilo: kako iskreno in brez dvomov ljudje verjamejo, tako v ljubega bogeca kot v politika. Nobena dejstva, nobena razočaranja ne odpravijo te želje po odrešeniku.
Od tedaj je naš Janšek storil že marsikaj, med drugim je tudi sam začel verjeti, da je od bogeca poslan, edini, ki ve, kaj je rešitev za narod, državo, Boga. Ljubi bogec, ki ima sicer od vseh najraje konvertite, pa mu je zaradi njegovih grehov vendarle naložil kazen: vice. Vice, v katerih sedi do popka potopljen že dvanajst let, oblasti blizu, a tako daleč od nje, čička v parlamentu (če se ne muli doma, kar se največkrat, saj je po udeležbi med največjimi abstinenti v parlamentu), opazuje igrice na vrhu, a ga vanje ne pripustijo več.

Enkrat vmes mu je predsednik (v odhajanju, hvala istemu bogecu) sicer podelil še eno šanso, a so se po dveh letih v vladi tako zravsali, da je moral nazaj v oslovsko klop – tako vsaj on razume parlament. Medtem pa lasje sivijo, mišice plahnijo, ideje so vse bolj klavrne, živci vse rahlejši, šibek moški pa vedno išče družbo robavsov: najprej je bil to Sanader, zdaj Orban.

Ker pa se je minuli teden pokazalo, da v koalicijskih strankah ne manjka nevretenčarjev, ki so za zasebno eksistenco pripravljeni pogoltniti tudi kačo, ko se je pokazala možnost, da se naš Janšek spet zavihti na pilotski sedež, ga je, reveža, spet zaneslo in je telebnil naravnost na nos v to, kar ga zares določa: nenadzorovanje svojih frustracij. Iz čistega mira je na povsem benigno novinarsko vprašanje kolegice Mete Roglič, kaj imajo na dnevnem redu organi stranke SDS, butnil kot kakšen besen najstnik: »Uredniško politiko Dnevnika.« Na njeno začudenje »Že zdaj?« pa je pribil: »Če se vi vmešavate v našo stranko, se bomo tudi mi v vašo uredniško politiko, saj smo v svobodni državi.«

Kako tipično za našega Janšeka: v trenutku, ko mukoma skuša sestaviti vlado iz konvertitov (SMC in DeSUS) in travestitov (NSi), ki bi sicer vsi legli v njegovo posteljo, a le za lep denar, v trenutku torej, ko bi moral biti maksimalno zbran in osredotočen, mu izleti potlačeno, pred mikrofoni se mu kolcne njegova avtoritarna bit, izgubi razsodnost in dobesedno razglasi, da namerava ukiniti demokracijo. Če mediji SDS vsa ta leta smetijo sivo obrobje medijskega prostora s tretjerazrednimi pisarijami, blatenjem ljudi in primitivnostjo, bi po sestavi vlade, kot je sam napovedal, ponovil natančno to, kar je počel v obdobju 2004–2008: takrat je zasegel Delo, Dnevniku odtegnil vse njemu podrejene oglaševalce, podpisnike peticije zoper discipliniranje medijev pa demoniziral do nezavesti. Zdaj bi spet ponovil isto in končno vzpostavil nekritično enoumje, ki bi hvalilo njegove »podvige«, po svetlem Orbanovem zgledu. Ali po onem iz časov, ko je tovariš Janša še tekal po Jajcu.

V resnici je kar žalostno. Človek blodi o hostah in verjame, da »svobodna država« pomeni, da lahko politiki svobodno zatirajo medije! Definitivno ne razume več, kaj je oblast, komu mora odgovarjati in kdo vse jo sme in mora nadzirati. Ne razume, da je dolžnost medijev kritično poročati o politiki, in dolžnost politike, da spoštuje ustavni demokratični pravni red, ki medijem zagotavlja svobodo kritičnosti, ki jo državljani potrebujejo pri političnem odločanju. Janša komunist je s palico preskočil demokrata in pristal v zatiralskem populistu.

No, da moramo te abotnosti poslušati, da smo sploh v položaju, da obstaja možnost ponovnega vzpona avtokrata na oblast, pa se je seveda treba zahvaliti odhajajoči koaliciji. Šarcu v prvi vrsti, kot premierju, ki je v tisti tesno zaprti kuhinji očitno sedel tako dolgo, da se mu je skisalo. Njegov odstop s položaja predsednika vlade ni vseboval prav nobene prvine resnega političnega premisleka, nasprotno, zakuhali sta ga v prvi vrsti dve njegovi usodni kadrovski napaki, minister za finance in zdravstvo, ki sta mu spodjedla položaj; preostali so seveda veselo pomagali žagati vejo, le da so pozabili, da na njej sedijo tudi sami. Če so nas leto in pol prepričevali, da je za vse kriva levica, so potem, ko so se je rešili, zagrizli drug v drugega. Šarčevi odločitvi za odstop pa je na koncu botrovala neverjetna naivnost: pričakovanje boljšega rezultata na novih volitvah. Ali res ni vedel, da iz neuspehov drugih vedno profitira SDS? Res ni videl v nebo vpijočega dejstva, da je Počivalšek, na katerega je stavil, tako po svoji neoliberalni tank politiki in flancanju o nadstrankarstvu kot po svoji vulgarnosti (oploditev žensk kot krav) esdeesovec že po naturi? Da se je nova vrhuška DeSUS za svoje privilegije pripravljena odreči svojemu generično levemu volilnemu telesu in da je SAB sračje gnezdo interesov? In si je v svoji konfuznosti v nedeljo privoščil še reči, da gospoda Orbana ceni in da ta dobro dela za svojo državo? Medtem ko je gospod Orban zaradi omejevanja svobode pod lupo EU, sočasno pa razglaša, da bo »Velika Madžarska vedno obstajala«? Prav vse kaže na to, da je tudi njegov kompas podivjal.
Avtorica: Tanja Lesničar Pučko
Dnevnik
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.456
1.075
113
Seveda je ilegalno. Ni pa ilegalno, da denar dobiva stranki naklonjen medij. Saj je tudi recimo Mladina financirana z tujine (celo lastniki so "tujci", čepra gre seveda za denar, ki ga je SDV poskrila po zamejskih firmah).
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.714
2.525
113
:valjamse:

Prav zares. Daj, pokaži "na papirju" tisto, kar se najbolj trudijo zakamuflirati in v kolikor to ne gre čez pa definitivno populistično natolcuješ. Faking leftard. :aplauz: