Ivan Janša in pot v Jajce - AVNOJ 77

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
27
48
veliko vprašanje je, koga z vrha udbe je ivan poznal, kot komisar? Samo to pa je bila preobrazba, od komisarja do tega, da je pokleknil in poljubil roko papeža.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
15.189
547
113
Ali je že kdo ugotovil, kdaj uporablja ime Ivan in kdaj Janez? Razcepljena osebnost?
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Bil je celo ... komisar.
Kaj so bile njegove naloge bi se dalo sklepati iz tega...

---
Polítični komisár je bil naziv za častnika, ki ga je v vojaško enoto imenovala komunistična partija. Njegove temeljne naloge so bile širjenje komunistične propagande med vojaki, ideološki nadzor in zagotavljanje, da vojaški poveljniki izvršujejo politiko komunistične partije. Prve politične komisarje so v vojaške enote Rdeče armade v času oktobrske revolucije leta 1917 imenovali boljševiki pod vodstvom Lenina. Politične komisarje so v vojsko vpeljale vse komunistične vojaške enote, v različnih državah sveta. V času NOB so imele partizanske enote dodane političnega komisarja, ki je bil po vojaškem rangu podrejen poveljniku, toda po politični liniji ga je preglasil in je lahko spremenil oz. celo preklical njegove ukaze. Tedaj so političnim komisarjem rekli tudi krajše politkomisar.
---
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ali je že kdo ugotovil, kdaj uporablja ime Ivan in kdaj Janez? Razcepljena osebnost?
Nerodno je, da je med leti 2004-2008 državi vladala identiteta, ki ne obstaja. Vse URADNE dokumente je podpisoval Janez Janša, ki ne obstaja...
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Prvi bivši nacist, drugi bivši komunist.

V bistvu res idealen par.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
22.996
674
113
blizu močvirne prestolnice
Ali si ga mancate na ime JJ? Zanima me katera banda je vseskozi na oblasti že od leta 45? To je kvazi leva bada, vi si ga pa mečete na nekega brezveznika JJ.