Idiotizmi Šarca in njegove vlade

mesarko

Zelenc'
17. feb 2020
1
0
1
Glejte. Vsi vi oz večina vas kdorkoli bi prišel jutri na položaj predsednika vlade (ali nivo niže ekvivalentno) bi bil drugi JJ ali podobno. Zakaj? Ker vidim, da se je narava Slovencev v 30 letih tako močno spremenila na slabše, da obstaja samo še kraja in laž!

Od kje pa so prišli vsi tile, ki jih tako radi obsirjate(jo) na stotinah forumov? A iz Amerike, Kanade, Švedske, Afrike?? Ne saj so vendar do zadnjega te gore list. Pa vseeno ali moškega ali ženskega spola, ne veš kateri je hujši!

Gre definitivno za enega najbolj pokvarjenih, skorumpiranih in zmafiziranih narodov sveta..samo priložnost jim moraš dati in je to natanko to. To so postali pregovorno pošteni in marljivi ter kleni Slovenci. Baje kot "kranjske sivke". To je žal zgodovina, je nepreklicno over.
Točno tako. Zato pa. ..no comment.
 

wilburxxx

Majstr
29. sep 2010
1.542
449
83
Tako je to, ko se levosucni mesecniki lotijo gospodarstva, delavci na=bejo...
Levosučni so se lotili, desnosučni s pomočjo GZS pa to rušijo, še več kršijo zakonodajo.

Eni so se vsaj lotili, vaši še tega ne, samo lapajo in nagajajo. Na komunali imaš delavce, tako imenovane drekpumparje, vsaka jim čast, za razliko od teh drekpumparjev v parlamentu in po strankah, vsaj nekaj koristnega naredijo, ti pa samo mešajo in prečrpavajo, bolj smrdi boljš jim je, če pa ni dovolj pa še komu u rit zlezejo, direkt na izvir.
 
Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: tomi and cappy

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
1.813
1.180
113
Tako je to, ko se levosucni mesecniki lotijo gospodarstva, delavci na=bejo...
Točno tako.
.
Naj še enkrat ponovim - tvorec naše ekonomske, plačne politike s posebno izostrenim čutom za najrevnejše in ostale najobčutljivejše skupine prebivalstva: :
.
Luka Mesec - butasti:
- nima 1 dneva ekonomske izobrazbe (menda je bil 2 leti na EF vpisan na magisterij - število opravljenih izpitov: 0 (z besedo: NIČ). Pač samo zasedal "zastonjsko" študijsko mesto nekomu, ki bi mogoče celo študiral).
- nima 1 dneva delovne dobe v realnem sektorju,
- ko so prišli v parlament je njihov gospodarski program temeljil na (ne vem koliko) milijardah €, ki jih bodo še iztožili od Nemčije za vojno škodo iz WWII :bonk:,
- po njegovem je izvoz Ahilova peta našega gospodarstva - torej zagovarja zaprto, samozadostno družbo - poguuglaj Juche, North Korea,
- po njegovem je izplačilo dobička lastniku družbe, davčna utaja,
- poglej posledice izsiljenega dviga minimalnih plač: tisti z minimalnimi plačami vprašanje, če bodo - zaradi zmanjšanih ostalih transferjev - v žep sploh kaj več dobili. Vse "državne" storitve, kjer so zaposleni z minimalnimi plačami (in ti so povsod), se bodo verižno podražile, od oskrbe v domovih za ostarele naprej... Nasproti naši konkurenci (PL, CZ, SK, HU, RO...) bo naše gospodarstvo še manj konkurenčno...
- pa verjetno sem ta hip kakšen njegov "biser" še pozabil...
.
Če nam taki "revolucionarji" vsiljujejo njihove ekonomske ideje se ne čuditi nad odličnimi rezultati.
Samo Venezuelo poglejte.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
5.013
873
113
Ljubljana
hmpg.net
IJ:
nima 1 dneva ekonomske izobrazbe
Nima 1 dneva v realnem sektorju (mikroada to ni bila nikoli)
Po njegovem je Orban upravičen najmanj za Nobelovo nagrado za ekonomijo, pa za mir bi tudi lahko bil predlagan
Povezave z Madžarsko bodo Slovenijo izstrelile v razvite države
Bosna je država, kjer lahko vsak Slovenec dobi kredit ali ustanovi podjetje, saj je urejena in omogoča podjetniško svobodo.
Ne misli, da je dobiček davcna utaja, ampak sam posluje ne transparentno, skriva izvor premoženja in je v tujini javno objavljen kot prejemnik podkupnine, na katero ne on ne stranka nista plačala davka.
Podpira neoliberalizem, ki uspešno zmanjšuje pravice delavcev, za svoje otroke pa poskrbi izven "sistemskih" rešitev
Pa še kakšen diamant sem pozabil.

PS. Dejansko se nam obeta jagodni izbor. Sami najboljši. V rezervi čakata bademajter pa direktor narodnega parka. Pa magistrico ne sme pozabiti.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bizi

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.472
1.108
113
Ne da bi zagovarjal Šarca, a firme so zvišanje minimalnih plač uporabile predvsem kot izgovor za zvišanje cen, ki nima nobene zveze z tem, da morajo dati delavcem par evrov več. Firma, ki dela tako "na knap", je bolje da neha delati.
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
4.792
637
113
Nuku`Alofa
Gre definitivno za enega najbolj pokvarjenih, skorumpiranih in zmafiziranih narodov sveta..samo priložnost jim moraš dati in je to natanko to. To so postali pregovorno pošteni in marljivi ter kleni Slovenci. Baje kot "kranjske sivke". To je žal zgodovina, je nepreklicno over.
Točno tako. Zato pa. ..no comment.
Se eden, ki misli, da so vsi ljudje enaki. NIS(M)O!
Nasisticna politika v zadnjih 70 letih je iz politike v Sloveniji naredila greznico, je pa jasno, da je v greznici najvecji d.rek na vrhu. Posteni in normalni ljudje se tega izogibaj(m)o kot hudic kriza, ker nocemo biti usrani, ce pa so zaradi nasega osiranja politiki malo bolj usrani pa se jim to nic ne pozna. Dokaz je ze stalno padajoca volilna udelezba, ko je vecini jasno, da karkoli bos obkrozil, bos obkrozil d.rek. Male nianse razlike so mogoce edino v tem, da obkrozis manjsi d.rek.

Posteni in marljivi Slovenci pa garajo za minimalca, da se lahko greznica se bolj polni.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

Gavran

direktor!
22. jul 2007
4.792
637
113
Nuku`Alofa
Zakaj pa ti ne greš na 600€ plače, da boš iz prve roke poročal, kako se s tem krasno živi. :evil:
Ce je letelo name, zena z visjo solo ima dodatek do minimalca...

Nacin, na katerega se je levosucni mesecnik lotil problema, je bil v osnovi popolnoma zgresen, kar seveda ni cudno glede na njegov IQ. Posledice zgresenega pristopa pa so dvigi cen, kjer imajo delodajalci zgresen pristop samo za prorocen izgovor, posledicno imajo tisti na minimalcih dejansko manj denarja kljub nominalno isti placi... In ni treba biti nevemkako izobrazen, da ti je to jasno, dovolj je ZKP...
 
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
1.813
1.180
113
kak pa tvoja firma dela?
Npr. firma, kjer sem jaz zaposlen 95% proizvodnje izvozi.
Naše kupce v tujini kaj malo brigajo všečni "socialistično/populistični" vladni ukrepi na napačni strani Alp, če nisi konkurenčen - adijo.
Torej bo šel ves strošek višjih plač direktno iz marže podjetja.
Tako bo šlo do točke, ko se bo lastnik firme odločil, da bi bilo pametneje (ceneje in/ali stabilnejše) imeti proizvodnjo kje drugje.
.
Btw... ...kaj ni bilo nekje zapisano, da je slovensko gospodarstvo izrazito izvozno usmerjeno?
Torej bo ta ukrep najbolj prizadel prvenstveno izvozna podjetja.
Naš ekonomski guru Luka Mesec-butasti je itak javno povedal, da je izvoz Ahilova peta našega gospodarstva tako, da je povsem v skladu z njegovim prepričanjem, da se z=be izvoznike.
:bonk::nigladek:
 
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.472
1.108
113
kak pa tvoja firma dela?
Dela dobro in daleč nad minimalci (mislim da je minimum okoli 1200 + stimulacija) ampak ni stvar v tem. Težava so delovni intenzivna podjetja ((kjer je večina stroškov delo) in podjetja z nizko dodano vrednostjo.

Ne poznam kako je v Sintalu, poznam pa razmere v našem vrtcu. Ta ima 10 oddelkov in 45 zaposlenih.

Tako "od oka" so to:

10x pomočnica (faks)
10x vzgojiteljica (srednja)
2x vodja oddelka (faks)
1x ravnateljica (faks)
2x čistilka (nekv)
3x kuharica (3 letna)
1x Svetovalka za prehrano (faks)
1x Psihologinja (faks)
1x tajnica (srednja)
2x hišnik (3 letna)
1x šofer (nekv)
1x kadrovska (faks)

Pomočnice imajo po statističnih podatkih plače med 950 in 1300 eur, pač glede na staž. 10% jih dobiva minimalca (novinke), torej 2.

Od ostalih so verjetno blizu minimalca še: 2x čistilka, 3x kuharica, 2x hišnik in 1x šofer, skupaj torej 10 ljudi.

Minimalna plača je šla gor iz 886 na 940, torej povprečno za 54 eur oziroma če upoštevamo bruto-bruto, skupaj za recimo 80 eur, torej skupaj 800 eur na mesec.

Vrtec obiskuje 170 otrok, povprečno plačilo je recimo 100 eur (realno je verjetno nekaj več). Skupaj je to 17.000 eur. Cena vrtca se je dvignila za 8%, torej za 1360 eur. Realno je veretno res še to, da sta res na minimalni samo čistilki, ostalo je že iz rednega napredovanja izven te cone.
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
4.792
637
113
Nuku`Alofa
Minimalna plača je šla gor iz 886 na 940, torej povprečno za 54 eur oziroma če upoštevamo bruto-bruto, skupaj za recimo 80 eur, torej skupaj 800 eur na mesec.
Realnost pa je taka, da so tisto kar so bili prej dodatki dali v osnovno placo, posledicno zaposlena v kuverto ni dobila niti evra vec, so pa "povecanje" izkoristili za dvig cen...
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.472
1.108
113
uff, 100€ za vrtec? jes pliz
Se strinjam, a sem probal vzeti raje manj. Realno je tako, da se z dvema povprečnima plačama in dvema otrokoma plača prvo obdobje 175 in drugo 135 euro. Če gre za enega otroka, je to potem 265 in 205, a je po drugi strani tudi res da je verjetno en kup "samohranilk" (z pogostimi obiski) in podobnih primerov, kjer se ljudje "švercajo".
 

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
1.813
1.180
113
Sicer malo Off topic - zanimiv (realen-pljuni istini u oči) zapis na temo minimalne plače s foruma Financ (uporabnik: NemirniTujec):
.
Tak ti to dođe, če je politična volja da naj bo minimalec tam, kjer je povprečna slovenska produktivnost, davki na delo pa so med rekordnimi v svetu.

Edini način, da človek povprečne inteligence v Sloveniji ne bi imel minimalca, bi bil minimalec 250 evrov in sociala 150 evrov. In potem bi spodnjih 20% pač stradalo in crkovalo kot v Albaniji, povprečno inteligenten človek pa bi od gospodarske mediane denimo 1400 evrov brutto domov odnesel 900 evrov, in bi s tem cisto drugače živel, ko bi mu sirotinje na 250 evrih pucale stanovanje, avto, in stregle kavico.

Ampak to ne bi bila Slovenija. To bi bil Čile ali Brazilija.

In tudi če bomo zlagoma z izobrazbo in nabranim kapitalom dvigali slovenski produktivnost, bo razmerje enako, ker je taka naša volja. Ko bo povprečen Slovenec produktiven za dva jurja, bo minimalec dva jurja brutto, kar bo kakih 1200 netto, in to bodo dobili vsi od polpismene čistilke do povprečno inteligentne novinarke na Financah. To je najboljši možen scenarij Slovenije.

In s tem ni nič narobe... to hočemo tako imet :)
 

wilburxxx

Majstr
29. sep 2010
1.542
449
83
A se produktivnost meri samo čez količino delavčevega dela? A je delavec kriv, če se je lastnik odločil delat kar pač dela, tega pa ne zna tržiti za primerno ceno?
A vi vrli kapitalisti vidite produktivnost le čez strošek delavca?
 
  • Haha
Reactions: tomi

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
23.769
873
113
blizu močvirne prestolnice
Fašisti vohunite za svojimi fašisti

Spletni portal Požareport razkriva, da je Damir Črnčec, državni sekretar v kabinetu Marjana Šarca in njegov največji osebni zaupnik (dejal je, da sta eno), s svojimi zaupniki v Slovensko-obveščevalni agenciji (Sovi), Nacionalnem preiskovalnemu uradu (NPU) in Generalni policijski upravi (GPU) vzpostavil vohunsko mrežo.

Ta je bila namenjena zasledovanju in zbiranju podatkov o politikih iz vrst SMC, DeSUS in SAB – ne samo za njimi, temveč celo za njihovimi družinskimi člani in bližnjimi sorodniki.
Poročanje Požareporta danes povzema Nova24TV.si, ki navaja, da sta si Marjan Šarec in Damir Črnčec povsem podredila policijo in obveščevalne službe za politične namene. Ker imata pred seboj cilj predčasne volitve, ki LMŠ edine lahko ohranijo pri življenju, sta zanje pripravljena iti celo “preko trupel”.

Vendar je zasledovanje prišlo v javnost, saj se je na NPU zgodil upor proti direktorju Darku Muženiču, ki je pokrival vse, kar sta si zamislila Črnčec in Šarec.
Ključne informacije je po poročanju Požareporta za Črnčeca dostavljal Matjaž Jerkič, namestnik direktorja kriminalistične policije pri Generalni policijski postaji. Vse depeše, informacije, naj bile posredovane nekdanjemu kriminalistu Franciju Kregarju, zaupniku notranjega ministra Boštjana Poklukarja.
Novinar in lastnik portala Bojan Požar je ob tem danes na Facebooku zapisal: “Zbirale naj bi se čisto vse “uporabne informacije”: od tega, ali je kdo kdaj in kje kaj “napihal”, do prepirov v družinah, jointov pri otrocih, pretepov v šolah in tako naprej …). Informacije naj bi se zbirale tudi iz arhivov”.
Šarec “naj bi bil fasiciniran nad informacijami, ki jih dobiva iz takšnih virov, zato naj bi verjel v uspeh te strategije in na podlagi tega tudi “zaostril” svojo retoriko v javnosti …”
Počilo pa je pred nekaj dnevi, ko so za dejavnosti izvedeli tudi drugi zaposleni v Policiji, vendar sta generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in nekdanji direktor kriminalistične policije Branko Japelj po navedbah Požareporta obremenjenega Jerkiča zaščitila.
O vohunjenju je v tv-oddaji Tarča 30. januarja 2020 govoril tudi Dejan Židan, predsednik SD, ki je novico, če je resnična, kot je dejal, vidno vznemirjen označil za “največjo politično afero v zgodovini samostojne Slovenije”, ki jo je treba raziskati.
 
Nazadnje urejeno: