HP EliteOne 800 G2 težava z zaslonom

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.679
1.046
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Doma imam ta računalnik, ki je All-in one, se pravi PC+monitor. Sicer malo starejši ampak še vedno dober računalnik za pisarno, i7 cpu itd...Se je pa pojavil en problem in sicer vse deluje normalno, ampak po nekaj časa se na točno določenem mestu zaslona pojavi "motnja" (težko opisat) in sicer kot, da bi s prstom pritiskal na točno to določeno mesto in kazalec miške na tem mestu nekako zmrzne oz utripa in potem ne moreš nič več delat. Ko ga potem resetiram, dela spet cca 10 min in potem se pojavi isti problem. Ker ta PC praktično deluje tudi kot tablica (zaslon na dotik) sklepam, da gre za HW okvaro v zaslonu na tistem mestu. Računalnik je sicer čist, brez kakršnih koli virusov ipd in drugače vse deluje gladko in hitro. Core temp ne kaže pregrevanja, vse komponente so pod 40 C. V bistvu je sedaj moje vprašanje, ali lahko windowsu (10) kako dopovem, da nočem, da ima monitor tudi touch screen opcijo, se pravi, da se obnaša kot navaden monitor. S tem bi verjetno rešil ta problem, saj noben pritisk na monitor potem nebi imel funkcije.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
15.351
2.887
113
Probaš onemogočit HID-compliant touch screen, če ga vidiš v Device managerju? Ali pa v registry.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
172
4
18
Točno ta model zna imeti podobne težave kot si jih opisal, če je del ekrana osvetljen s soncem ali močnejšo lučjo. Sklepam da ga zmede višja temperatura na delu ekrana. Mogoče se ti v ohišju kaj pregreva in s tem zmede ekran, ki misli, da je to tvoj prst.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.679
1.046
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tablični način se itak nikoli ni uporabljal tako da trajni izklop touch screena v device managerju nima nobenih negativnih posledic. Lastnica je upokojenka, ki je navajena fizične tipkovnice in miške.