Fasada in terasa izvajalci

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.486
591
113
45
Še vedno Rdeči revirji
Planiram obnovo fasade. Ugotavljam, da ploščice na terasi tudi cvetijo. Prvo kaj pride prej obnova terase - hidroizolacija, tlak, ploščice- ali fasada? Ali morda mix?
Pri fasadi želim zapreti napušč. Baje se to dela z neko varianto gips plošč. Tretja glasbena želja je zapreti plac pod stopniščem do vhoda za ropotarnico.
Rabim kakega dobrega izvajalca, ki to naredi za solidno ceno. Lokacija Zasavje. Ali ima kdo kak predlog za izvajalca za omenjene zadeve?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.318
1.055
113
Za zapiranje napusca ti predlagam stirodur in ne gips. Razlogi - lazji, pa po karakteristikah blizji stiroporju fasade (pomoje manjs verjetnost da ti pokajo spoji).
Balkon alpa fasada - pa ne vem.. jest bi reku zbij stare ploscice in estrih, hidroizolacijo do in na stene, estrih, potem fasado, pa potem ploscice recmo da je keramicar manjsi “pacek” od fasaderja.. lohk pa estrih kasnej delas ko fasaderji gredo.. bos mel izoliran do plate..
sumasumarum - mix ;)

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Jaz bi absolutno teraso prej uredil in potem šele fasado.
Jaz sem žal moral prej fasado in bo sedaj bolj zapleteno.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.561
6.877
113
Za zapiranje napusca ti predlagam stirodur in ne gips. Razlogi - lazji, pa po karakteristikah blizji stiroporju fasade (pomoje manjs verjetnost da ti pokajo spoji).
Ne samo predlagaš. Gips v nobenem primeru ni za napušč. Gips ni material za vlažne pogoje (kar napušč je) in bo 100% slej kot prej vse skupaj spustilo.
Še nisem videl napušča iz gipsa, ki ne bil v k.
Spoji pa itak nesmejo pokat, če jih narediš kot je treba. Ampak kdo naredi kot je treba? Praktično noben, ker je predrago in predolgo traja. Kdo se bo je**l z diletacijami, pa s profili ki so 10€ na meter in tako dalje. Daš mrežico v enem kosu in rešeno. Že to ti vse pove, ko greš diletacijske profile kupovat te v 80% trgovin gledajo kot teleta kaj te to je, pa tega itak ne rabiš, to noben ne da not, v 15% je samo po naročilu, v 5% majo dejansko na zalogi ampak ti sprve reče, da so dragi. To ti pove marsikaj o izvedbi...

• Všeč mi je
Reactions: mtl

luka51

Guru
16. avg 2007
15.561
6.877
113
Nima veze al so zelene al navadne. Nobena ne zdrži. Tudi zeleni niso narejene za konstantno mokro okolje, ampak samo za povišano (očasno) vlago v zraku.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8 in sad

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.318
1.055
113
Nima veze al so zelene al navadne. Nobena ne zdrži. Tudi zeleni niso narejene za konstantno mokro okolje, ampak samo za povišano (očasno) vlago v zraku.
Pa dobr - kaksno konstantno mokro okolje? Od zunaj je prekrit z lepilom in fasadno barvo.. zadeva bi mogla bit zascitena - ni tko? od kje torej “voda”?

luka51

Guru
16. avg 2007
15.561
6.877
113
lepilo in zaključni sloj je 100% vaserdih? Ne ni, vsak bo nekaj vlage potegno na sebe. In kam gre vlaga Gips jo celi srečn spodaj spije in gre lepo počasi v krščen duš. XPS pač ne. Ne vidim razloga, zakaj bi uporabil neprimeren material če lahko uporabiš primernega. Pa še lažje je delat z njim.
Ampak ja zunanji ovoj zgradbe načeloma ni izpostavljem vremenskim vlivom....