Evo ti slovensko sodstvo!

McGiver

Guru
14. avg 2009
8.174
967
113
Matey: Imaš lastno negativno izkušnjo z "začasni odvzem d.o.o."? saj nudijo 100% garancijo. ;)

Ali pa je tvoja firma in veš to.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
11.005
567
113
Marlbor
Sem že enkrat pisel na alterju, da obstajajo firme, ki se profesionalno ukvarjajo s tem. Poznam osebo, ki je napihal čez 1,5 promila, dobil odvzem, so mu rešili izpit in je dobil pogojno. V času pogojne je priletel na radar čez 90km/h v naselju, spet bi mu moral iti izpit, pa so mu ga rešili. Spet je bil v času pogojne in je še enkrat pihnil, pa so mu rešili izpit.
Ko sem poslušal te pripovedi, nisem mogel verjeti. No potem je pa sorodnik pihnil, sem mu zrihtal kontakt od teh in so mu rešili izpit.
Zakonodaja je tako napisana, da se zadeva elegantno reši, samo postopke je treba do potankosti poznati, pa po moje tudi sodniki tu zraven kaj sodelujejo.
Ker je sorodnik dal kopije teh pritožb enemu kolegu, ki je tudi pihnil, pa si sam ni mogel rešiti izpita.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
8.174
967
113
Tako kot razne "poravnave d.o.o." tam pa zavarovalnice zraven štrikajo, pa oni "ki kredite rihtajo", pa reprogram kreditov,...
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Verjamem, da se premnogi primer tako reši ampak, da je pa garancija 100% pa pomeni, da ti zagotovo rešijo izpit ne glede na vse in sorry ampak tega pa ne kupim. V večini povprečnih pijanskih primerov, ki jih v naši pijanski državici ne manjka pa kot rečeno verjamem, da zna it čez.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Kar pomeni, da moj prej spisani post #1759 povsem drži:

Odpustki niti približno ne veljajo za vse, ki plačajo storitev po tistem ceniku privat firme temveč veljajo za tiste, za katere se odločijo sodniki in to te isti sodniki, kateri so "na podlagi zdravniškega spričevala, posebnih okoliščin, osebnosti, nekih dodatnih ugotovitev" začasno že vrnili izpit.

In tu potem spet pride do tega, da lahko šteje ali si prvorazredni ali drugorazredni in ne samo to ali se pritožiš ali ne kot trolla bizi v postu 1758 z namigovanjem, da plačaš za pritožbo privat firmi in je rešeno.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
14.470
920
113
Kočevska
Ne drži. Pbutec je napisal, da so bili vsi primeri, kjer je človek kupil storitev, uspešni. Tisti, ki bi rad pa še pri tem goljufal, pa ni bil uspešen.
 
  • Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Vsi (poznani) primeri do sedaj niso vsi možni primeri, ki se lahko zgodijo in primeri so zaradi magnitude prekrška ali kaznivega dejanja lahko nerešljivi.
Bluzi zdaj dalje, troll. :nigladek:
 

netko

Majstr
25. jul 2007
4.641
427
83
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Tip si dovoli nedopustno:
"Nekdanji koprski podžupan Patrik Peroša je prejšnje poletje hudo vinjen zapeljal na avtocesto in z vožnjo v napačno smer kar 20 kilometrov ogrožal ostale voznike, ki so pravilno vozili od Nanosa proti Kozini. Ko so ga policisti naposled le ustavili, je napihal kar 1,9 promila "

In nato namesto avtomatskega odvzema celo obstaja opcija, da ga obdrži in za piko na i mu ga še za vmesno obdobje odločanja kar vrnejo :valjamse:

"Peroša se tako lahko zdaj spet vozi po slovenskih cestah, medtem pa čaka, da sodišče dokončno odloči, ali mu bo izpit vzelo ali pa bo upoštevalo njegov predlog in mu bo odvzem vozniške odložilo za čas preizkusne dobe. Ta ne sme biti krajša od šestih mesecev in ne daljša od dveh let. Če nekdanji koprski podžupan v tem času ne bo storil prekrška, mu izpita ne bo treba znova opravljati, saj bo v tem primeru štelo, da je kazen opravljena ter da je uspešno prestal preizkusno dobo.

:valjamse::valjamse::valjamse::valjamse:

Podoben razplet se je zgodil tudi pri nekdanjem direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću. Ne le, da je v Srgaših novembra napihal 1,2 promila, kmalu po dogodku je na spletu zakrožil še posnetek, ki ga prikazuje, kako s steklenico v roki v službi pleše na mizi." :cheer:


Kaj to delajo določene osebnosti in dodatne ugotovitve ej :cheer:
pa sej plesanje po mizi ni prometni prekršek:nazdravje:
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Ti pa seveda poznaš vse možne primere in veš kako so se končali. :evil: Presneto teslo vsevedno. :nigladek:
Ti torej resno dopuščaš možnost, da kao niso oz. nebi odvzeli vozniškega izpita nekomu, ki je/bi pod vplivom alkohola za volanom v smrt spravil enega ali več oseb? Resno? Presneto teslo naivno :nigladek: Oziroma bolj realno - troll spammerski :nigladek:
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
pa sej plesanje po mizi ni prometni prekršek:nazdravje:
Ja "hvala bogu" da ni saj bi drugače moral tudi sam najemati take in podobne firme, ki ti absolutno uredijo, da obdržiš izpit NE GLEDE NA TO KAJ TOČNO SE JE ZGODILO PA MAGARI ČE SI MNOŽIČNI MORILEC Z VOZILOM KOT OROŽJEM, saj ti to daje vedeti njihov zapis "100% garancija" iz cenika :aplauz::valjamse: :nigladek:
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
14.518
229
63
v lokalni ostariji
Tale pogojna je cist ok. So pogoji ki jih moras izpolniti... Pa delavnice... In ce uspes 2leti bit brez prekrška (radar) je cist ok... Ne verjamem pa zgodbi pbutca...
 

HEPAN

Fizikalc
5. sep 2007
2.727
12
38
Ja "hvala bogu" da ni saj bi drugače moral tudi sam najemati take in podobne firme, ki ti absolutno uredijo, da obdržiš izpit NE GLEDE NA TO KAJ TOČNO SE JE ZGODILO PA MAGARI ČE SI MNOŽIČNI MORILEC Z VOZILOM KOT OROŽJEM, saj ti to daje vedeti njihov zapis "100% garancija" iz cenika :aplauz::valjamse: :nigladek:
obstajajo točno določenipogoji kdaj in kako se izpit vrne. in če izpolnjuješ pogoje ga dobiš nazaj. ne glede na to kdo si in kaj si. Preberi si zakon pa nehajte že enkrat bedarij lapat, ker se da s 100% gotovostjo ugotovit kdaj boš dobil vrnjen izpit in kdaj ne. In eno je vračilo po poteku 24 ur, drugo je vračilo za čas do pravnomočne potrditve prekrška na sodišču...

tvoj primer z nesreco in smrtjo je pa kaznivo dejanje in tudi če dobiš izpit nazaj ga ne boš mogo uporabljat ker boš v čuzi...

jao ta alter postaja leglo šank debat...
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Preberi si zakon pa nehajte že enkrat bedarij lapat, ker se da s 100% gotovostjo ugotovit kdaj boš dobil vrnjen izpit in kdaj ne.

No tule pa le prideva skupaj. V zgornjem citatu si napisal točno to, kar jaz trdim že od začetka in sicer to, da v določenih primerih pač ne boš dobil izpita nazaj, bizi pa trolla, da ga dobiš nazaj v vsakem primeru, saj ti tako zagotavlja zapis "100% garancija", lol.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
30.678
1.265
113

Plačali davkoplačevalci

Sežanskemu okrajnemu sodišču smo zastavili vprašanje, ali bo sodnica, ki je vodila postopek prodaje Ražmovih zemljišč in pri tem naredila napako, prevzela odgovornost za nastalo škodo. Odgovorila nam je predsednica okrožnega sodišča v Kopru, pod katero spada sežansko sodišče. »Državno odvetništvo, ki je v zadevi zastopalo Republiko Slovenijo, je ocenilo, da je v zadevi prišlo do napake, za katero na podlagi 26. člena ustave odgovarja Republika Slovenija, ki je zato tudi prevzela odgovornost za plačilo odškodnine,« je pojasnila Darja Srabotič.