Evo ti slovensko sodstvo!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Evo ga, kdo bi si mislil, da se bo tako hitro javil in pokazal novo nerazumevanje navedenega dogajanja :valjamse: :aplauz:

Ja, "povsem normalno" je, da tožilec išče olajševalne okoliščine za osebo, ki se jo trudi spraviti za zapahe. :nigladek:

Res se lahko zgodi, da se obtožnica spremeni v prid obtoženega ampak da pa za to spremembo poskrbi tožilec je pa podoben fail kot ko nekdo v sodnem procesu "pozabi" na kak pomemben datum opz. rok za oddajo ali pa "založi" kakšno dokumentacijo :aplauz:
 

bizi

Guru
21. nov 2007
14.470
920
113
Kočevska
Saj sem vedel, da boš spet ves pameten? Kdaj neki si diplomiral pravo, da tako dobro poznaš sodni postopek? :nigladek: Če boš še kaj kvasil, ti pa povem, da je moj najboljši prijatelj tožilski svetnik, ki se malo bolje od tebe spozna na obtožnice in kdo ali kdaj jih lahko spreminja.
 
  • Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
LoL, pa ne da ti še kr oz. spet ne potegne kaj me pa tu matra? In ne, to ni (ne)zmožnost spreminjanja.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
2.992
637
113
Saj sem vedel, da boš spet ves pameten? Kdaj neki si diplomiral pravo, da tako dobro poznaš sodni postopek? :nigladek: Če boš še kaj kvasil, ti pa povem, da je moj najboljši prijatelj tožilski svetnik, ki se malo bolje od tebe spozna na obtožnice in kdo ali kdaj jih lahko spreminja.
moj ati ma pa večga kot tvoj.
 

Matko

pohodnik
18. jul 2007
4.480
121
63
VDT: V nekaterih primerih odločitev tožilstva prenagljena
Ko je ovadba zavržena, se oškodovanec lahko pregona loti sam, lahko pa se obrne še na vrhovno državno tožilstvo (VDT). V letih 2018 in 2019 so tako obravnavali 13 predlogov nestrinjanja z odločitvami tožilcev, v desetih primerih so pri VDT-ju odredili strokovni pregled, ki je v treh primerih pokazal pravilno ravnanje tožilca, v sedmih pa "so pregledovalci ocenili, da je bila tožilska odločitev preuranjena" so sporočili z vrhovnega državnega tožilstva. Na vprašanje, ali so lahko tožilci zaradi takega dela tudi kaznovani, pa na VDT-ju odgovarjajo: "Z zakonom je določeno, da so državni tožilci pri opravljanju državnotožilske službe samostojni, vezani na ustavo, zakon, splošna načela mednarodnega prava ter ratificirane in objavljene mednarodne pogodbe. V odločitve državnega tožilca v konkretnih zadevah ni dovoljeno posegati, razen s splošnimi navodili in prevzemom zadeve na način, določen z zakonom." Zakon sicer določa nevestno, nepravočasno, neustrezno ali malomarno opravljanje službe kot disciplinsko kršitev. Predvidene sankcije zanje pa so "pisni opomin, zmanjšanje plače, ustavitev napredovanja, premestitev na drugo državno tožilstvo in prenehanje funkcije državnega tožilca."
Tožilci/sodniki (češrav bi bilo verjtno bolj prav, da bi pisalo v ženskem spolu) so avtonomni in doživljensko zaposleni.
Njihov izdelek je mnenje. On se je tedaj tako odločil...

Enostavno se predpostavlja, da med njimi ni NESPOSOBNIH ali POKVARJENIH.
In zato je potrebno incidente pometati pod preprogo. Ne vidimo problema, zato ni potrebnih sprememb.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Matko

pohodnik
18. jul 2007
4.480
121
63
Ko nam nakladajo o odgovorni službi...
V resnici je kazen lahko zgolj to, da kakšno leto ne napredujejo :bonk:
Upoštevajmo še, da vrana vrani...

Ogorčenje javnosti, tudi iz vrst politike, je generalnega državnega tožilca Draga Šketo očitno prepričalo, da je, kot nam je potrdil, odredil strokovni pregled v posamezni zadevi za ugotovitev strokovnosti odločitev in aktov ter pravočasnosti reševanja zadeve. Ta strokovni pregled sicer še ni zaključen, predvidoma naj bi bil končan do konca januarja prihodnje leto. V primeru, da bi pokazal napačno tožilsko ravnanje, to izida kazenskega postopka, ki je že pravnomočno končan, ne bi nič spremenilo. Bi se pa to odrazilo na oceni tožilskega dela omenjene tožilke.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
14.470
920
113
Kočevska
Problem je, da jim ni treba ponovno delati izpita, kot je predvideno, če nabereš 18 pik. Sicer je pa vračanje VD kar splošna praksa sodišč in menda na internetu obstaja kar standarden obrazec, s katerim zaprosiš za vrnitev vozniškega dovoljenja.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.356
985
113
""na podlagi zdravniškega spričevala, posebnih okoliščin, osebnosti, nekih dodatnih ugotovitev". "

Yeah right...:gorjaca:
 
  • Jezen sem
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Tip si dovoli nedopustno:
"Nekdanji koprski podžupan Patrik Peroša je prejšnje poletje hudo vinjen zapeljal na avtocesto in z vožnjo v napačno smer kar 20 kilometrov ogrožal ostale voznike, ki so pravilno vozili od Nanosa proti Kozini. Ko so ga policisti naposled le ustavili, je napihal kar 1,9 promila "

In nato namesto avtomatskega odvzema celo obstaja opcija, da ga obdrži in za piko na i mu ga še za vmesno obdobje odločanja kar vrnejo :valjamse:

"Peroša se tako lahko zdaj spet vozi po slovenskih cestah, medtem pa čaka, da sodišče dokončno odloči, ali mu bo izpit vzelo ali pa bo upoštevalo njegov predlog in mu bo odvzem vozniške odložilo za čas preizkusne dobe. Ta ne sme biti krajša od šestih mesecev in ne daljša od dveh let. Če nekdanji koprski podžupan v tem času ne bo storil prekrška, mu izpita ne bo treba znova opravljati, saj bo v tem primeru štelo, da je kazen opravljena ter da je uspešno prestal preizkusno dobo.

:valjamse::valjamse::valjamse::valjamse:

Podoben razplet se je zgodil tudi pri nekdanjem direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću. Ne le, da je v Srgaših novembra napihal 1,2 promila, kmalu po dogodku je na spletu zakrožil še posnetek, ki ga prikazuje, kako s steklenico v roki v službi pleše na mizi." :cheer:


Kaj to delajo določene osebnosti in dodatne ugotovitve ej :cheer:
 

bizi

Guru
21. nov 2007
14.470
920
113
Kočevska
Smo že ugotovili, da odpustki ne veljajo samo za določene "naše", kot rad napišeš, temveč kar za vse. Beri cenik en post nad tabo. :jok:
 
  • Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
20.530
2.319
113
Abejžnobejž :valjamse:

Odpustki niti približno ne veljajo za vse, ki plačajo storitev po tistem ceniku privat firme temveč veljajo za tiste, za katere se odločijo sodniki in to te isti sodniki, kateri so "na podlagi zdravniškega spričevala, posebnih okoliščin, osebnosti, nekih dodatnih ugotovitev" začasno že vrnili izpit.