Evo ti slovensko sodstvo!

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...
10. feb 2008
1.709
19
38
Ali je kvadratura predpisana?
Mu 'pripada' toliko in toliko kvadratov?
Mu je bilo to kršeno?
Potem je upravičen.
Case close
 

bizi

Fizikalc
21. nov 2007
10.920
63
48
Kočevska
Ali se potem lahko pritoži tudi kak pacient KC, ki se poleti kuha na 35 stopinj in jih je v sobah natrpanih toliko, da skoraj ne moreš do postelje.?
 
Všečki: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
Osebje foruma
6. sep 2007
15.716
153
63
33

To se prav norca delajo iz proračuna in nas davkoplačevalcev. Se pa pridružujem Branetovemu postu - če imamo slučajno dejansko veljavne tako prizadeta določila glede pravic v zaporu in glede na to kako človekoljubna država se trudimo biti, me dejansko nebi presenetilo v kolikor bi se ugotovilo, da je pravaprav vse po pravilih. Ampak v takemu primeru pa za jajca obesit tistega, ki je to spisal in vse, ki so to sprejeli (ja vem, sanjam) ker v zapor verjetno ne greš zato, da bi se tam počutil super, ok ali pa zadovoljivo oz. spodobno. V zapor greš za kazen torej ti mora biti neprijetno. A tisti, ki ga fašejo med pobiranjem mila tudi tožijo državo, ker jim ni zagotovila zadostne osebne varnosti? Mislim svašta no, prav zares.

Včasih sem se kot otrok smejal Butalcem v njim namenjenemu stripu... no... nam ne sežejo do kolen :bonk:
 

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
46
0
6
sodbe za posrat

Po letih, ko so si sodišča primer podajala iz rok v roke, je sodišče ta teden izdalo zavrnilno sodbo, čeprav so v tem času še odslužili zaporne kazni, poroča časnik Dnevnik. Medtem ko so sodišča mlela, so vsi obdolženi zaporne kazni, ki jim jih je naložilo okrožno sodišče, višje in vrhovno pa potrdilo, že odslužili.
....
Toda na ustavnem sodišču je prišlo do preobrata. Sodniki so se strinjali s pritožbo obrambe, da nižja sodišča niso razsojala po pravem kazenskem zakoniku - da bi morala uporabiti novejšega, po njihovi oceni za obtožene milejšega, in ne starejšega. Vse prejšnje sodbe so razveljavili in zadevo vrnili okrožnemu sodišču v ponovno odločanje. Ker je bilo že odločeno, da bi obtoženi lahko imeli le vlogo pomočnikov, bi jim zdaj tožilstvo lahko očitalo le pomoč pri kaznivem dejanju zlorabe položaja ali pravic. Ker pa njihova dejanja, kot so vsebinsko opisana v obtožnici, ne ustrezajo vlogi pomočnikov, ampak sostorilcev, se je tožilstvo odločilo obtožbo umakniti.
 
17. avg 2007
45.767
128
63
To novico sem tudi danes zasledil. :)
Po drugi strani pa mora tudi Višje sodišče opraviti neko delo, "kontrola sodbe", sicer bi bilo nepotrebno in bi bile pritožbe nesmiselne, če bi že vse na prvi stopnji vedno štimalo.
 
25. avg 2007
12.589
77
48
Laubiču znižali kazen za umor pred celjskim Citycentrom

Višje sodišče v Celju je Zvonetu Laubiču zaradi umora nekdanje žene prisodilo 20-letno zaporno kazen, kar je šest let manj, kot mu je dosodilo prvostopenjsko sodišče.

"Pisne sodbe pa še nimam, zato tudi ne vem, kakšna bo obrazložitev in v katerem delu so višji sodniki upoštevali mojo pritožbo. Sem pa z njo vsekakor zadovoljen, prav tako tudi moja stranka," je povedal za Dnevnik. Dodal je, da je ta kazen celo nižja od tiste, ki jo je predlagalo tožilstvo, ko so se z Laubičem še pogajali o morebitnem priznanju krivde.