Evo ti slovensko sodstvo!

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...

ferdo

Fizikalc
3. sep 2007
3.140
0
36
Ljubljana
Mr 15% bi moral biti procesiran. Če drugega ne, da na sodišču dokaže, da je nedolžen. Ampak za razliko od nekaterih, se sodišča ne izogiba in pošto prejema.
Pa še policija in Interpol ne izgubita faxov in poizvedb:)
 

Spajky

Pripravnik
7. jun 2017
554
0
16
Obala
.. treba je samo dokazati "zmanjšano prištevnost" kar dvig oneta tudi je, zaradi tega ali onega vzroka (ala zmanjšan pretok krvi v možganih ipd.)
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
19.797
19
38
blizu močvirne prestolnice
Jankoviæa upravičeno strah: čeprav kazenski postopki tečejo po polžje, bo pri nekaterih le prišlo do sojenja
Nenad Glücks 12. avg. 2017 6:39 4 | 1130 | Osveženo: 6:46 / 12.8.2017

Kaj se dogaja s kazenskimi postopki zoper ljubljanskega župana Zorana Jankoviæa, za katerega se zdi, da je pred sojenji zaščiten kot kočevski medved.
Pred kratkim je udarila novica, da je sodnica z okrožnega sodišča v Ljubljani Mojca Kocjančič odredila izbris policijskega prisluškovanja, ki po prepričanju tožilstva dokazuje, da je Jankoviæ od ljubljanske farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za to, da ji bo uredil zaposlitev.
Ta postopek je torej kljub trdnim dokazom, za kar se sicer šteje prisluškovanje, vprašljiv, nekateri drugi postopki pa so vendar že v fazi preiskave. S Specializiranega državnega tožilstva (SDT), kjer vse postopke proti Jankoviæu vodi tožilka Blanka Žgajnar, so nam poslali najnovejše podatke o zadevah ljubljanskega župana.
Ena od njih je preslepitev bank pri pridobitvi posojila za družbo Grep pri gradnji športnega centra Stožice. Tožilka trdi, da je šlo za dogovor med ljubljansko mestno občino, Grepom in Javnim zavodom Šport Ljubljana o fiktivnem najemu parkirnih prostorov, da bi Grep zavedel banke in pridobil 115 milijonov evrov posojila.
Maja 2015 je tožilka vložila zahtevo za preiskavo zoper šest fizičnih oseb zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pranja denarja. Junija lani je okrožno sodišče v Ljubljani izdalo sklep o uvedbi preiskave, vendar je bil razveljavljen. Pred dvema mesecema je sodišče znova izdalo sklep o uvedbi preiskave zoper šest fizičnih oseb.
Glede suma goljufije na škodo Evropskih skupnosti pri gradnji centra Stožice (MOL naj bi napačno prikazala stroške za izkop gramozne jame in drugega – dva milijona evrov preveč) pravijo, da je tožilstvo septembra 2014 na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper devet fizičnih oseb zaradi kaznivih dejanj goljufije na škodo Evropskih skupnosti, preslepitve pri pridobitvi posojila in ponarejanja poslovnih listin.
Aprila 2015 je bila uvedena preiskava, a je sodišče sklep proti eni osebi razveljavilo. Marca letos je tožilka prejela spis iz preiskave (torej je končana), vendar odločitve (vložitev obtožnice ali odstop od pregona) še ni sprejela.
Župana bremeni tudi sum kaznivega dejanja davčne zatajitve pri prodaji delnic Mercatorja v višini 700 tisoč evrov leta 2004. Jankoviæu očitajo, da se je kasneje izognil plačilu davka na osnovi dobička iz kapitala, utajil naj bi sto tisoč evrov. SDT je decembra 2015 vložilo zahtevo za preiskavo proti štirim osebam zaradi zatajitve finančnih obveznosti in davčne zatajitve. Maja lani je sodišče izdalo sklep o uvedbi preiskave, tožilka je prejela spis decembra lani, januarja letos pa je vložila zahtevo za dopolnitev preiskave.
V kateri fazi je primer suma prejemanja podkupnin od Ranka Mimoviæa oziroma firme KPL, ki naj bi morala za vsak posel z mestno občino županu plačati deset odstotkov vrednosti? Kot kaže, naj bi sodnica zahtevala izbris tudi tega prisluškovanja, specializirano sodišče pa je januarja letos prejelo ovadbo zoper pet fizičnih oseb zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje in dajanje daril. Tožilska odločitev še ni sprejeta.
Če ste mislili, da je to vse, se zelo motite, kako je z drugimi (pred)kazenskimi postopki zoper »najbolj poštenega župana na svetu«, pa v kratkem.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
19.797
19
38
blizu močvirne prestolnice
Jankoviæ je nesrečni farmacevtki zrihtal tudi odvetnika?! Ogabno.
"Jankoviæ farmacevtki v zameno za spolne usluge očitno ni uredil samo službe ampak tudi odvetnika? Ogabno. (vir: Twitter)"
(... Tako Silvester Šurla, odgovorni urednik tednika Reporter, potem ko se je razkrilo, da je "odvetnik farmacevtke" nihče drug kot - Miha Kozinc, odvetnik Mestne občine Ljubljana?!
Miha Kozinc je sicer nekdanji vplivni politik LDS, bil je tudi minister za pravosodje v času vlade Janeza Drnovška, kasneje predsednik odvetniške zbornice, od prihoda Zorana Jankoviæa na funkcijo ljubljanskega župana pa je Kozinčeva odvetniška pisarna od Mestne občine Ljubljana pokasirala že okoli 2 milijona evrov.)
 

bizi

Fizikalc
21. nov 2007
10.449
7
38
Kočevska
Kaj je ogabno, presneti tepec?
Kdo pri zdravi pameti bi nekomu, ki ga obremenjuje, rihtal odvetnika? Morda ga je pa zato, da bo v njenem imenu tožil državo za razkritje osebnih podatkov. Na podlagi razkritih podatkov lahko vsak mazač, ki misli, da je morala nekaj za na kruh namazat, odkrije v petih minutah ime in vse druge osebne podatke, ter jih objavi na enemu tebi ljubih driskastih portalov. Ta ovadba tudi ne bo nikoli prišla do sodišča, oziroma bo zavržena, ker ni nobenih dokazov.
Najhujša stvar v prisluhih je "jaz sem opravil svoje, sedaj daj pa še ti". Pri tem lahko na seks pomisli samo kak spolno zafrustriran drkač. Ker naj bi bil Jankovič "splošno znani mafijaš" in "mister 15%", bi prej pričakoval, da je z izjavo mislil na pol njene letne plače ali 15% kredita. Ne pa na njeno fuflo, od katere, razen morebitne bolezni, nima nič.
 
23. jul 2007
13.895
0
36
v lokalni ostariji
ne zagovarjam jankoviæa ampak sklepat da gre za fuk iz "ti pa nared svoje" je pa tko tko...
ker lahko da tale farmacevtka pozna koga ki lahko kaj drugega zrihta...

je pa zadeva res vredna obravnavanja... korupcija pa prekoračitev pooblastil (od kdaj je župan kadrovnik?)
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
19.797
19
38
blizu močvirne prestolnice
Škoda da imamo v Sloveniji nesposobno in koruptivno pravosodje in policijo. Če bi bila Slovenija pravna država, bi tale že zdavnaj bil v arestu, Res pa sem eden redkih tukaj na forumu in hočem da so isti vatli za vse tako črne kot rdeče, tako cerkvene, kot borce.... Žal tega ni, pravosodju pa pomagajo še eni in drugi pisuni.
 

ferdo

Fizikalc
3. sep 2007
3.140
0
36
Ljubljana
Čeprav, sedaj ko so prisluhi javni, ne vem kdo Jankoviča sploh lahko obsoja zaradi presuštva.

Njegovi otroci bi bili bolj primerni kot storilci tega sprevrženega dejanja, res pa je, da bi, če bi bil nesramen, ugotovil, da "ti pa nared svoje", pomeni, da ti pa zrihtaj zdravila (to je delo farmacetov), ki jih rabimo v družini. Kaj konzumirajo, recimo njegovi otroci, je pa tudi znano, dobi se, ampak zelo težko:)
 
15. avg 2007
10.515
15
38
Ko tok palamudite o "ti pa nared svoje" pozabljate da je ravno omenjena zenska potrdila, da je prislo do spolnih odnosov in to dvakrat ter da je to bil njen del izpolnitve dogovora. Tko da lahko 100x obrnemo, pogledamo stran, se muzamo, relativiziramo ampak fakt je, da ce prisluhi ostanejo ima tozilstvo trden materialni dokaz, zraven pa se prico, ki izpove, da je nudila spolne usluge v zameno za posredovanje pri zaposlitvi.

Problem je, da je ta drzava (zaradi drzavljanov) tako v k.urcu, da se pri vecini projektov lazje zmenis s tipi kalibra jankovic kot pa z obicajnim kao postenim folkom. Namrec pri takih ki bi 10% ni 500 podvprasanj in kar se zmenis je narejeno. Ce se pa probas nekaj normalno dogovorit ali lotit mas pa na poti polno nesposobnezev in zavistnezev. In na koncu ze mislis da z 10% pac placujes normalnost pri poslovnem sodelovanju.
 

Spajky

Pripravnik
7. jun 2017
554
0
16
Obala
... ma meni se zdi, da tudi ta "farmacevtka" ni najbolj "čista". A staršev pa nima, da bi ji pomagali? A socialna pa nič, če jo je nekdo (njen bivši mož?) vrgel in stanovanja z deco? Pa na banki iskala baje 100k€ kredit? Kura, kdo ji bo pa dal brez določenih pogojev. Očitno zna bit zabita ko štor, a ni pomislila da bi zadeve skrivaj snemala (vsaj zvočno?), za si krit vsaj delno hrbet ...


Pri tej zadevi je ena sama močvara, ki utegne nekomu priti prav. Pa mučkarski župan mi gre grozno na je**a drugače (še iz časov, ko je postavljal Mečkator kot Mega-lomansko firmo) ... Tudi enega Al Caponeja so spravili za rešetke v ameriki nekoč zaradi prevare davkov ... tudi Lisjaki se lahko kdaj čisto slučajno ujamejo v past, ki jo nastavijo drugi (lahko celo iz istega "kluba") ...
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
25.955
15
38
https://www.portalplus.si/2326/jankovic/

Citat:


Bolj bodo v zadregi feministike, intelektualci in legendarna skupina modrecev, ki se je doslej javno že večkrat izpostavila kot Jankoviæevi podporniki (vir). Kaj naj porečejo oni? Dilema je huda; po eni strani nimajo težav, ko je treba linčati Donalda Trumpa zaradi seksističnih hvalisanj, nič bolj neprizanesljivi pa niso niti takrat, ko je čas za medijski linč Boštjana M. Zupančiča.Toda zdaj ga je hudo polomil župan najlepšega mesta na svetu ... njihov ljubljenček. Kaj bo v njegov bran porekla Svetlana Makaroviæ? Pa Spomenka Hribar? Lojze Ude? Jože Mencinger? Rajko Kenda? Milan Kučan? Jože Mermal? Danijela? Oto Luthar? Nedžad Grabus? Joc Pečečnik? Vlado Kreslin?Opravičujem se vsem Jankoviæevim podpornikom, ki sem jih izpustil. Ampak tudi zanje velja enaka dilema: kaj bodo porekli o seksu v Mestni hiši, kjer je župan najlepšega mesta na svetu zlorabil svoj položaj, moč in vpliv s tem, da je od ženske, ki je bila v izjemno ranljivem obdobju, v zameno za pomoč zahteval spolne usluge? Mu bo Svetlana Slapšak v obraz zabrusila, da je navaden prasec, ki zlorablja ženske v stiski? Se bo odzvala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in povedala, da je šel župan čez vse meje?
 
15. avg 2007
10.515
15
38
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
... ma meni se zdi, da tudi ta "farmacevtka" ni najbolj "čista". A staršev pa nima, da bi ji pomagali? A socialna pa nič, če jo je nekdo (njen bivši mož?) vrgel in stanovanja z deco? Pa na banki iskala baje 100k€ kredit? Kura, kdo ji bo pa dal brez določenih pogojev. Očitno zna bit zabita ko štor, a ni pomislila da bi zadeve skrivaj snemala (vsaj zvočno?), za si krit vsaj delno hrbet ...


Pri tej zadevi je ena sama močvara, ki utegne nekomu priti prav. Pa mučkarski župan mi gre grozno na je**a drugače (še iz časov, ko je postavljal Mečkator kot Mega-lomansko firmo) ... Tudi enega Al Caponeja so spravili za rešetke v ameriki nekoč zaradi prevare davkov ... tudi Lisjaki se lahko kdaj čisto slučajno ujamejo v past, ki jo nastavijo drugi (lahko celo iz istega "kluba") ...
Pa kaj ma to veze? Pac tip ji je zrihtal siht ker mu je dala in ne zato ker bi bla sprejeta na razpisu. Ker mogoce jih je se ene par na pogodba za dolocen cas, ocetov, alterjevcev ki bi radi mulcu zrihtal stanovanje kjer bo imel svojo sobo. Pa ne dobijo sihta za nedolocen cas ker je prepoved zaposlovanja. In zakaj od takega oceta otrok ne bo mel svoje sobe, od farmacevtke pa? Ker je ona seksala z zupanom, alterjevec pa tega biti ne more narest (ker je dec).

In tu nima veze kdo bi njej lahko pomagal ali pa ne. Ti Spajky se ne mores zaposlit, ona se je pa lahko.

In komur je to cist ok in normalno naj pove s cem se ukvarja pa mu takoj tri opcije najdem na kak nacin se njemu to lahko zgodi ce se gremo brezmejno korupcijo.