Elektronska ključavnica za vhodna vrata

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.879
7.715
113
Točno to sem mislil ja, nisem vedel da se knob odstrani, preverim, če ja..potem itak vseeno a ne.

A je smotrno iskati še poleg zvonec s kamero, ki bi bil mogoče povezan s tem, da se lahko tudi remote odklene, po tem ko vidiš kdo zvoni?

jello

Guru
22. sep 2008
11.809
4.976
113
Obujam temo, vhodna vrata bi rad odpiral še na kakšen drug način kot s ključem. Na zunanji strani je samo ročaj, cilinder se od znotraj zaklepa z metuljčkom, zaklepanje bi pustil nespremenjeno, zanima me samo odpiranje "odmikača". Tega je sedaj možno sprostiti na notranji enoti domofona. Ideja je da bi zunanjo tipkovnico, čitalec prstnih odtisov ali rfid priklopil na napeljavo domofona oziroma direktno na odmikač. Zunanja enota bo na steni ob vratih. Je kdo to že delal?

Silos

Majstr
6. jun 2024
134
270
63
Zunanja enota direktno na odmikač je slaba ideja. Bo vlomilec samo odtrgal dol zunanjo enoto in na žički, ki gresta na odmikač prislonil 9V baterijo.

Zunanja enota mora biti samo vhodna enota (tipkovnica, čitalec). Vsa logika in ukazi se morajo procesirati v notranji enoti, do katere z zunanje strani ni dostopa.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.166
1.092
113
Obujam temo, vhodna vrata bi rad odpiral še na kakšen drug način kot s ključem. Na zunanji strani je samo ročaj, cilinder se od znotraj zaklepa z metuljčkom, zaklepanje bi pustil nespremenjeno, zanima me samo odpiranje "odmikača". Tega je sedaj možno sprostiti na notranji enoti domofona. Ideja je da bi zunanjo tipkovnico, čitalec prstnih odtisov ali rfid priklopil na napeljavo domofona oziroma direktno na odmikač. Zunanja enota bo na steni ob vratih. Je kdo to že delal?
Zakaj pa ne?
Znotraj daš paralelno shelly, sonoff, ipd, s brezpotencialnim kontaktom. Zunaj pametno tipkovnico preko zigbee (ne klasične z relejem).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.619
1.171
113
Obišči stran

kaj takega?

irwin

Guru
13. mar 2008
2.310
830
113
Ce imas swiss lock system odpade. Malo zadev kompatibilnih z omenjenim sistemov.