Dimljenje - smokerji

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.438
4.545
113
Že več kot 10 let za domačo žar peko uporabljam Webra Q2000 (plin). Bil je ena boljših investicij, saj skozi celo leto pečemo veliko več, kot pa smo prej z ogljem.
Edino kar pogrešam pri tem žaru je, da ne morem določenih jedi dimiti. Ne uspe mi z nobeno metodo (alu folija, namenski box,..) saj dima ni od nikoder.

Ker menim, da dimiti s tem žarom ne bo šlo, si ogledujem namenske smokerje. In ker spet vem, da se zadeve ne bomo šli prav pogosto, če ne bo preprosta, sem opazil tudi električne smokerje, ki so kot manjše omare, vanje daš sekance in lepo pečejo/dimijo na dolgi rok. Glede na teste vidim, da so zelo priljubljeni, mene pa zanimajo še vaše izkušnje z njimi? So dobri, se splačajo, katere firme so boljše, katere slabše, na kaj pazit pri nakupu, itd.? Bolj podrobno gledam Masterbuilt smokerje recimo, ki so dobavljivi pri nas.
 

Nekdoiznekje

Pripravnik
13. avg 2019
108
18
18
Kaj pa če bi namočene sekance dal v eno emajlirano posodo in postavil zraven na ogen da se mal dima ustvari?