Denarne transakcije-info

blazko

Guru
21. sep 2007
7.715
591
113
Bancni target hrcki na veliki petek pocivajo ze od nekdaj ni to neka novodobna pogruntavscina.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.058
5.701
113
Bancni target hrcki na veliki petek pocivajo ze od nekdaj ni to neka novodobna pogruntavscina.
v bistvu je nova pogruntavščina, da se na to v praksi ni treba ozirati več.

Evropska unija je sprejela uredbo ki od bank zahteva, da svojim strankam obvezno ponudijo možnost pošiljanja in prejemanja takojšnjih plačil (SEPA Instant) v evrih po enaki ceni kot za običajne prenose. To pomeni, da je v letu 2026 takojšnje bančništvo postalo standard za vse uporabnike v območju SEPA.

SEPA Instant Credit Transfer ni omejen z urnikom sistema TARGET oziroma nadgrajenega TARGET2
SEPA Instant (SCT Inst): Deluje preko storitve TIPS (ali EBA Clearing), ki je "vklopljena" 24/7/365. Ta sistem nima praznikov. Denar se poravna v nekaj sekundah, tudi če je božič ali nedelja opolnoči.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.682
688
113
je pa verjetno omejeno na koliko instant plačil boš lahko naredil. Pri N26 sem želel nakazat 2x 900€, različnim osebam. Eni je šlo takoj. Za drugo pa ni bilo več možnosti. Pa imam premium račun.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.715
591
113
Tako, dnevni limit in limit po transakciji (ta je privzeto izklopljen) moraš nastaviti, znotraj appa.

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.014
970
113
v bistvu je nova pogruntavščina, da se na to v praksi ni treba ozirati več.

Evropska unija je sprejela uredbo ki od bank zahteva, da svojim strankam obvezno ponudijo možnost pošiljanja in prejemanja takojšnjih plačil (SEPA Instant) v evrih po enaki ceni kot za običajne prenose. To pomeni, da je v letu 2026 takojšnje bančništvo postalo standard za vse uporabnike v območju SEPA.

SEPA Instant Credit Transfer ni omejen z urnikom sistema TARGET oziroma nadgrajenega TARGET2
SEPA Instant (SCT Inst): Deluje preko storitve TIPS (ali EBA Clearing), ki je "vklopljena" 24/7/365. Ta sistem nima praznikov. Denar se poravna v nekaj sekundah, tudi če je božič ali nedelja opolnoči.
Samo ena finta je:
če izvedeš plačilo na valuto, je potrebno še vedno gledat, da je normalno obratovanja. Drugače prvi naslednji delovni dan.

Se pravi, da bi danes nastavili plačilo v nedeljo NE BO šlo.
Razen, če v nedeljo uporabiš SEPA Instant.