Davek na nerealizirane dobičke pri ETFjih v Nemčiji

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Ravnokar dobil od TradeRepublic sporočilo, da je v Nemčiji potrebno plačat Davek od nerealiziranih dobičkov za imetnike ETF-jev..

Nimam ETF-jev in misli, da to velja samo za DE rezidente...

Zgleda pa da nas je Nemčija pri tem davku prehitela

Komentirajte....

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Ravnokar dobil od TradeRepublic sporočilo, da je v Nemčiji potrebno plačat Davek od nerealiziranih dobičkov za imetnike ETF-jev..

Komentirajte....

first1

Fizikalc
19. mar 2018
378
174
43
Davek na nerealizirane dobičke - to je meni sicer čisti WTF. Bi si mislil da je nekaj takega neustavno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.290
8.572
113
Razumem, bolj je bil odgovor oziroma komentar predhodniku. To obstaja ze tudi pri nas.

In ko bomo rabili soet se en davek, ta ze caka na lagerju.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
378
174
43
Ok se pravi verjetno zaenkrat tega še ni pri nas. Pa vseeno me zanima, če tole 1x pride k nam ... se pravi ti plačaš davek na nerealiziran dobiček na koncu leta 2025. Potem na koncu leta 2026 imaš pa recimo nerealizirano izgubo. A potem ti odmerijo 0 davka ali ti vrnejo davek (del ali celoto) ki si ga vplačal na nerealiziran dobiček iz leta 2025?

• Haha
Reactions: tomi in Najbolji

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Ok se pravi verjetno zaenkrat tega še ni pri nas. Pa vseeno me zanima, če tole 1x pride k nam ... se pravi ti plačaš davek na nerealiziran dobiček na koncu leta 2025. Potem na koncu leta 2026 imaš pa recimo nerealizirano izgubo. A potem ti odmerijo 0 davka ali ti vrnejo davek (del ali celoto) ki si ga vplačal na nerealiziran dobiček iz leta 2025?
FURS davkov ne vrača....

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113

Komentirajte....

Smo sigurni, da to velja le za nemške davčne rezidente? Zakaj so potem poslali mail in nikjer napisali (niti v mail, niti v linkan help s primeri) za koga to dejansko velja.
Že to je šalabajzarsko, da ne morejo sfiltrirati prejemnikov preden pošljejo.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
378
174
43
To je za mene bolj kot akontacija davka, tako kot pri dohodnini. In ta se lahko vrača. Ker davčni dogodek naj bi bila nakup in prodaja etf/delnice.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Smo sigurni, da to velja le za nemške davčne rezidente? Zakaj so potem poslali mail in nikjer napisali (niti v mail, niti v linkan help s primeri) za koga to dejansko velja.
Že to je šalabajzarsko, da ne morejo sfiltrirati prejemnikov preden pošljejo.
Nismo sigurni...

Davčne uprave kaj rade poberejo davke vnaprej..
Če so pobrali preveč te napotijo na nerazumno dolge procedure, ki te običajno stanejo precej časa in živcev, lahko pa tudi denarja...

Probaj samo nazaj dobiti preplačan davek na nemške dividende...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113
Support je sedaj poslal takšen odgovor:
“We recently sent you a mail about an upcoming tax event for ETFs and investment funds (Vorabpauschale). This mail has been sent to you in error. According to our records, you are not a German tax resident. Therefore, this tax does not apply to you. Your ETF and investment fund holdings will not be subject to this tax. No action from your side is required. If you have further questions about your holdings, our support team is available via chat.”

first1

Fizikalc
19. mar 2018
378
174
43
Kako je mozno da naredijo tako neumnost, a hkrati upravljajo s 100+ miljardami? Mene kar strese, verjetno bom etfe prenesel nekam drugam, verjetno kar ibkr.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.902
3.207
113
Marketing agencija/oddelek, ki jim dela newsletter ni ustrezno segmentirala baze kontaktov ali pa so poslali napačnemu segmentu.

Shame on them.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44