Pogosto opažam, da me mnogi ne razumete in na prvo žogo skačete v svoji zaslepljenosti.
Naj razložim. Ona je sestra. To je njen poklic. Ko se je odločala za poklic sestre, je dobro vedela, da so urniki ubijalski (že takrat), turnusi, plača slaba. In dobro je vedela, da če pride do družbene nesreče, bo potrebno delat še več. Vse to je znano za ta poklic že dooolga leta.
Kljub temu se je odločila biti sestra. Odlično, ker se take ljudi rabi (in ja, sem eden tistih, ki bi jim takoj dal višje plače, če bi lahko). Pride do družbene nesreče (virus). Njena enota še ne poka po šivih, ni krize kot v drugih državah. Tja ji vozijo bolnike, ki so se okužili od njenih kolegov ali neznano kje. Ona ni pristojna stigmatizirati bolnikov zakaj so tja prišli. Ona je pristojna za svoje delo, ko ji tam ležijo. Kot predstavnica stroke, ki se gre javno izpostavljati, bi pričakoval nek nivo in nikakor ne f***ing pljuvanja čez ljudi in njene bolnike in jamranja, da je težko. In to po dveh tednih.
Pa mimogrede, sem tam preležal nekaj časa in sestre so v večini super prijazne in nimam slabe stvari za rečt čez njih. Nobena mi pa ni f***ing težila, da sem bedak, ker ležim tam zaradi xxx problema, kot tale na netu. Izrazoslovje proti koncu je njeno, da me ne bo kdo postrani gledal.