Čiščenje ventilatorja na prenosniku

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Se strinjam boljši modeli prenosnikov imajo zelo enostaven dostop do teh delov
smile-1.gif

Žal ne vsi. Ampak če se spomniš dost kmalu, gre s sesalcem ali pištolo ali zrakom v piksni. Sem že precejkrat s sesalcem in zaenkrat vedno preživel. Sevede blokiram ventilator. Pa delno zaprem reže in cev in sesam v kratkih potegih, nekako inverz tistega kar bi delal s pištolo, s tem da ne zabašeš prahu računalniku v jetra. Pištola je sicer učinkovitejša pri razbijanju žmukljev.
 

tarzan333

Pripravnik
27. maj 2014
102
0
16
Zdravo. Ma kdo kaki predlog kje v mariboru bi se dalo očistit ventilator prenosnika ter menjava termalne paste. Imam 2 prenosnika za ocistit. Zanima me tudi cena.

Hvala
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.147
5.569
113
Čez palec bi rekel da so cene močno odvisne od modela prenosnika (vsaj pri resnih ponudnikih tovrstnih storitev), kajti pri nekaterih odstraniš dva vijaka in prideš do cpu/coolerja, medtem ko moraš pri nekaterih razdreti pol prenosnika.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Hitro vprašanje. Na mizi imam enega sterejšega Elitebooka (i5 cpu). Dobil sem ga v hitro popravilo, ker se je konstantno ugašal. Predvideval sem da zato, ker so bile hladilne reže zabite s prahom, kar se je res izkazalo. Sem ga odprl in očistil in ga sedaj deluje že 3 ure (youtube) brez problema. Gledam pa temperature (HWMonitor) in so vseeno precej visoke se mi zdi. Skačejo se od 65-75 stopinj. A je to sprejemljivo ali je do kljub vsemu previsoko? Ostane mi potem samo še opcija da zamenjam termalno pasto na cpu ampak do tega mi ni, če so temperature trenutno še sprejemljive. Računalnik se uporablja samo za pisarniške zadeve.