Avtonomna vozila:

ales85

Pripravnik
9. nov 2007
526
0
16
#42
16. avg 2007
6.312
138
63
#44
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ne vem če spada v to rubriko,je pa sigurno neka povezava...

http://www.t3tech.si/si/932/2438/morbidna-realnost--manj-nesrec---manj-organov.aspx
Sigurno je nekaj na tem. Ampak tisti, ki opozarja, da bo manj organov zato, ker bomo zaščitili več ljudi, je precej moten. To seveda ne pomeni, da v tem ni resnice. Če organov ni, jih pač ni. Upam, da se ne bo kdo spomnil lobirati blokiranja uvedbe avtonomnih vozil zaradi tega.
Še vedno mamo motoriste za organe. In vedno se bojo našli alter vozniki, ki bolje vozijo od avtonomnih vozil.

Za organe se ni za bat.
 

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
13.999
52
48
#51
Drugače pa Waymo (Google-ovo AV podjetje) toži Uber, ker so jim ukradli velik del programske kode za avtonomno vožnjo. Uber je itak podjetje polno (ob)tožb nepovezanih z AV.
V zvezi z AV pa sledeče glede Uberja:
Uber dismissed warnings about its illegal self-driving test for months

Uber's self-driving vehicle has first California car crash in San Francisco
Uber's self-driving cars are back on the road after an accident

Uber je tako poln nepravilnosti in kriminalnih dejanj, da bi ga morali že zdavnaj zapreti.
 

shootek

Pripravnik
3. sep 2007
695
0
16
select 1 from dual;
#54
https://slo-tech.com/novice/t720024#crta

BBC - Sinoči se je v Arizoni zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen Uberjev samovozeči avtomobil. Po podatki policijske uprave v Tempeju, kjer je prišlo do trčenja, je vozilo v času nesreče obratovalo v avtonomnem načinu, je pa za volanom sedel operater za prevzem nadzora v sili. Vozilo je ob 22. uri po lokalnem času trčilo v 49-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto. Ponesrečenka je pozneje v bolnišnici umrla zaradi posledic prometne nezgode. To je prva nesreča s smrtnim izidom, v katero je udeleženo avtonomno vozilo. Pred poldrugim letom je sicer v trčenju s tovornjakom umrl lastnik tesle, ki se je zanašal na asistenčni sistem, a Tesla svojih vozil nikoli ni oglaševala kot samovozečih, temveč je ves čas poudarjala, da ponujajo zgolj asistenco.

Nesrečo Uberjevega vozila so potrdili tudi v podjetju, kjer so dejali, da bodo do razjasnitve vseh okoliščin prekinili vsa testiranja svojih samovozečih avtomobilov. Izvršni direktor Dara Khosrowshahi je že izrazil sožalje in napovedal pomoč policiji pri preiskavi. Uber je svoja avtonomna vozila začel testirati leta 2016 v Pittsburghu, kasneje pa so projekt razširili na San Francisco, Toronto in Phoenix. To je drugi Uberjev incident, saj je decembra 2016 eno izmed njihovih avtonomnih vozil prevozilo rdečo luč, zaradi česar so začasno ustavili program.

Manjši trki samovozečih avtomobilov niso redki, a so večinoma posledica nepravilnega ravnanja drugih udeležencev v prometu in se končajo zgolj z manjšimi poškodbami na vozilih. To je prva smrtna žrtev v nesreči s samovozečim avtomobilom, kar bo zagotovo pomembno vplivalo na razvoj tega področja v prihodnosti.
 

R0KY

Fizikalc
30. apr 2010
2.591
29
48
#58
Update: According to Tempe police, the crash happened as the victim, Elaine Herzberg, 49, walked from a center median into a lane of traffic with a bicycle. The San Francisco Chronicle reports that police chief Sylvia Moir said based on videos taken from the car "it's very clear it would have been difficult to avoid this collision in any kind of mode (autonomous or human-driven) based on how she came from the shadows right into the roadway." Still, she could not yet rule out charges against the backup driver, or confirm what might happen if the car itself were found to be at fault.


https://www.engadget.com/2018/03/19/uber-stops-all-self-driving-car-tests-after-fatal-accident/
 
20. sep 2007
8.573
103
63
#59
Ne vem ali česa ne razumem, ali pa se ta vozila res zanašajo na vidni spekter svetlobe? Pričakoval bi, da bo avtonomnost vožnje prišla do izraza najbolj pri slabih voznih pogojih, ker bo v igri še kaj drugega kot to, kar vidijo naše oči.