alko 0,2?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
SJTV1 Saj to sem že razumel - ampak to nič ne pomaga, če boš objavil samo tu, ampak mora biti tudi dovolj jasno in dovolj enostavno napisano v javnem mediju z ustrezno veljavo, da bodo tudi tisti bolj počasne pameti (politiki) razumeli za kaj se gre.
Niso politiki počasne pameti. Oni dobro vedo, da je namen predloga kasiranje in to jim je v interesu, saj se potem ta denar iz proračuna prelije v njihove privatne žepe.
In zato bodo glasovali za predlog, in bodo tudi pritiskali na medije da bi javno mnenje spreobrnili v korist tega predloga. Kot so pritiskali 2015+ v primeru migrantov, ko so nam mediji lansirali samo v srce parajoče zgodbe o ubogih begunih, ženskah in otrocih, doktorjih, inženirjih in astronavtih, ki bežijo pred vojno, komentiranje podčlanki pa blokirali.
Danes skoraj ni medija, ki bi kritično pisal o oblastnikih. Komentarje pod članki pa blokirajo, kadar vedo, da je javno mnenje ne strinja z oblastjo. In tudi sedaj mediji samo hvalijo ta predlog.

Počasne pameti so tisti, ki so samo pomislili, da je ta ukrep namenjen večji varnosti.
Treba je objaviti resnico, da je ukrep inkasantski, namenjen kasiranju, da bo več denarja za korupcijo Ampak najbrž preveč pričakujem od novinarjev kajne?

Se strinjam da alkohol ne spada za volan, samo ne tisti pri 0,2 -0,5, ti vozijo enako ali boljše kot trezni. Problem so tisti, z mnogo več promilov v riti. Teh pa z višanjem kazni ne boš spreobrnil. Saj koneckoncev vsak ve, da je za njih zagrožena smrtna kazen, če bodo zleteli v kandelaber, betonski zid.... pa še pijejo. Rešitev, da se jih spravi s cest bo treba najt drugje, ne pa v kaznovanju tistih od 0,2 do 0,5. Tole zdej je čisto zajebavanje in inkasantstvo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco in tomazpog

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Že tri strani nazaj sem napisal, da se začnite pijani ali zapohani vozit ob koncih tedna med enajsto zvečer in četrto zjutraj in poročajte kako daleč vam bo neslo, pa so rekli, da sem bedak in da že 20 let niso pihali. Tudi sam nisem pihal že 15 let, samo to ne pomeni, da ni kontrol, ampak, da sem v "kritičnih" urah na cesti mogoče 5x na leto in je lažje zadet loto kot mene takrat ustavit.
Klele pri meni pr sosed prid pogledat zdele kakšno je okol šanka, pa tja do šestih bojo že zelo okrogli, pol pa vse za volan pa domov. Ni pijanih ljudi na cesti sam za vikend ponoč. Tko da kontrol ni oziroma jih je premalo. Pa tole ne napiha 0,5, polovica bi šla krepko čez 1,0. Tem teletom bo vseen al 0,2 al pa 0,5
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
18.900
1.076
113
www.adriamedia.si
Sjtv1: ampak res, imas revijo in tam napis to kar tu modrujes. Dalec od tega, da se ne strinjam s tabo (glede tega sva popolnoma na isti valovni). Ali se bojis podpornikov, 'financerjev'?

SJTV1 Saj to sem že razumel - ampak to nič ne pomaga, če boš objavil samo tu, ampak mora biti tudi dovolj jasno in dovolj enostavno napisano v javnem mediju z ustrezno veljavo, da bodo tudi tisti bolj počasne pameti (politiki) razumeli za kaj se gre.

A še kdaj nisem napisal? Tudi tako ostro, dda je znal tule na alterju kdo napisat, da sem nesramen ...

Mimogrede: politika je menda (tudi znotraj koalicije) kar precej razklana ob tem predlogu, očitno se bojijo reakcije volivcev na 0,2 ...
 

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Evo lep primer zavajajočega poročanja od danes.
Na naših tleh je bilo letos 32 smrtnih žrtev. Veliko povzročiteljev je bilo pod vplivom alkohola. Zato AVP predlaga znižanje iz 0,5 na=0,2.
A ne znajo preštet koliko jih je bilo pijanih povzročiteljev, ali jih je bilo premalo da bi povedali številko? Oz še bolje, koliko od teh 32 je imelo od 0,2 do 0,5 promila???? Ja najbrž nobeden a ne. Ker važno da bodo kasirali.
In potem sledi kaj meni javnost - pa enostransko objavijo samo neke podpornike za katere pravzaprav niti ni jasno kaj so jih sploh vprašali. Važno da rečejo Super, pa Slovenci preveč pijejo.... In potem Velov izjavi, da največ smrti povzroči alkohol, ga pa že prej na laž postavi novinarka, ki poroča 0 40% (kar ni večina).

Ali novinarji tako poročajo iz lastnega prepričanja ali po pritiskih politike? oz ali imajo že samocenzuro?

In drug primer, Poračanje o tistemu Sebastanu. Ko so ljudje začeli kritizirati policijo, češ kaj je 4 leta delala da ni podala ovadbe, so stare komentarje izbrisali in nove onemogočili. Demokracija pa taka :-(

No kaj pravite na tako poročanje?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Mimogrede: politika je menda (tudi znotraj koalicije) kar precej razklana ob tem predlogu, očitno se bojijo reakcije volivcev na 0,2 ...
Ja verjamem. Po volitvah bodo bolj enotni.
No bolj koruptivni so, bolj bodo podpirali predlog. Ti rabijo večji priliv v proračun,, da ga bolj lahko izpraznijo. Kar spomnimo se makete, pa ograje, pa miz takih in drugačnih pa navadnih stolov po jurja....
 

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.084
854
113
Nesramen gor, dol, to itak sam ves kako je s tem. Te nase politike je pa za v jamo zmetat, za njih je vse kupcija oz. kaksen bo (njihov) izplen. Jih bo res treba cimprej z algoritmi zamenjat, ne vidim druge.
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.774
1.857
113
Koliko bi spili oz. v kakšnem stanju bi vozili, če za alko za volanom ne bi bilo kazni oz. sankcij?
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.494
9.197
113
1 pir, kar je več je zame no go. Postanem preveč pogumen.
Pa to ni zaradi kazni, ampak ker ne bi rad sebe ali še koga drugega ubil.
In posledično me kazni za alkohol sploh ne brigajo, ampak sem proti zniževanju na 0,2. Je to kar je sedaj, čisto v redu, naj raje povečajo kontrolo.
 

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Koliko bi spili oz. v kakšnem stanju bi vozili, če za alko za volanom ne bi bilo kazni oz. sankcij?
Jaz spijem 2-3 pire. In takrat zelo pazim, da ne naredim nobenega prekrška, da vozim striktno po omejitvah in vozim pazljivo, in da v ničemer ne izstopam.

Tistih nekaj milisekund slabšega (ali boljšega) refleksa pa nisem v celi vozniški karieri nikoli potreboval. Ne vozim toliko na meji.
 

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Tole je glavni problem - vsi z malo znanja in denarja se lahko izmotajo. Tako da je vseeno ali je 0.2, 0,5 ali 0,0

Takemu, ki ve da se bo brez izpita težko preživljal bi moralo pa biti res jasno da se s tem ne igra. Če se že gremo socialno državo, bi morala biti tudi varovalka, ki bi to res omogočila samo enkrat. Ko te dobijo drugič pa nimaš več te možnosti.

Kopirano iz Motorevije AMZS:
Zgodi se, da nekoga ujamejo pijanega za volanom, čemur sledi sankcija 18 kazenskih točk in posledično prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kazen je vsekakor primerna, upoštevaje veliko nevarnost, ki jo za varnost cestnega prometa predstavljajo alkoholizirani vozniki. Vendar pa se lahko zaradi take sankcije storilec prekrška znajde v eksistenčni stiski, saj denimo kot trgovski potnik vozilo nujno potrebuje vsak dan za opravljanje dela in za preživljanje družine. Ima tak voznik še kakšno možnost, da se mu izreče blažja sankcija? Kako ravnati v takem primeru?

Svetujem, da tak voznik v 15. dneh od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pri sodišču, ki je izdalo ta sklep, vloži predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vlogi naj priloži zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu, razen če je to morda že storil v predlogu za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja. Zdravniško spričevalo je ključnega pomena za odločanje sodišča in če to ne bo predloženo, voznikova vloga ne bo obravnavana.

V vlogi naj voznik navede tudi vse razloge, zaradi katerih je vozniško dovoljenje ključnega pomena za njegovo preživljanje, saj sodišče pri odločanju upošteva tudi voznikovo osebnost, dosedanje življenje in obnašanje po prekršku.

Tudi, če bo sodišče predlogu ugodilo, vozniku vozniško dovoljenje še ne bo vrnjeno brezpogojno – sodišče ima namreč možnost le odložiti izvršitev ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja pod pogojem, da v preizkusni dobi (med 6 in 24 mesecev), voznik ne stori hujšega prekrška, in če v roku, ki ga določi sodišče, izpolni obveznosti, ki se mu določijo na podlagi zakona o voznikih.
To so bodisi udeležba v programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo, bodisi udeležba v ustreznem rehabilitacijskem programu po zakonu o voznikih, lahko pa tudi udeležba v obeh navedenih programih. Te obveznosti mora voznik brezpogojno izpolniti in sodišču v roku, ki ga določi, predložiti ustrezna dokazila o vključitvi v program.
Če preizkusna doba preteče, ne da bi v tem času voznik storil hujši prekršek in poleg navedenega izpolni obveznosti, ki so mu bile določene, sodišče s sklepom odloči, da se izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izvrši.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Država se preživlja tudi od davkov morilca. Ga naj zato spustijo na prostost?
Evo lep primer, do kam smo prišli s to protialkoholno gonjo - že enačimo morilce z tistimi, ki spijejo 4 pire = 18 točk.

In ja, jih poznam kar nekaj, ki so po izgubi izpita pristali na socialni pomoči.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.494
9.197
113
Evo lep primer, do kam smo prišli s to protialkoholno gonjo - že enačimo morilce z tistimi, ki spijejo 4 pire = 18 točk.

In ja, jih poznam kar nekaj, ki so po izgubi izpita pristali na socialni pomoči.
Ne, ni lep primer. Če boš dobro prebral, sem zgoraj izrecno napisal, da sem proti znižanju stopnje.
Ampak tvoja logika opravičevanja je pa žal bolna. V normalnem svetu to nekako ne more pit vode. Oz. izgleda to postaja normalen svet: to zahtevam, to zahtevam, poščijem se pa na moje obveznosti in dolžnosti.
In ena od teh je tudi, da ne ogrožaš ostalih z vožnjo pod vplivom alkohola. Če se sam ubiješ, mi dol visi, vozi tudi s 3.0 pod kapo. Samo ubij sebe, ne pa drugih nedolžnih.
In zanimivo je, da preskok od vožnje nažgan do morilca niti ni tako velik.
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.644
3.530
113
In ja, jih poznam kar nekaj, ki so po izgubi izpita pristali na socialni pomoči.

Si jim čestital za darwinovo nagrado? Vseh pač država kljub vsemu ne more zaščitit pred njimi samimi.

Sicer pa, takim bi morala biti socialna pomoč izplačana v tekoči valuti (recimo v 100% alkoholu).
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.263
5.822
113
pri taščici
Koliko bi spili oz. v kakšnem stanju bi vozili, če za alko za volanom ne bi bilo kazni oz. sankcij?
Najbrž tolk kot zdaj. Na tešče en pir ali dva deci vina, ob hrani in zabavi to lahko spijem skoraj vsako uro. S tem da nekaj ur pred vožnjo neham piti alkohol.
Ker v 23 letih B kategorije sem 3x pijan (glej gornje limite) pihnil 0.
Tako da ne vem kdaj imam 0,5 1,0....
Priznam pa da sem kot najstnik nekajkrat pogledal pregloboko v kozarec. Ampak za volanom nisem bil nikdar tak,da ne bi vedel naslednji dan kje sem bil včeraj in kaj sem tam počel.