Če dobro premislm, jaz ne vem, da bi kdaj na kakšni kapji delal, vinograde pa tud nisem nikol okol Trebnjega mel. Mam jih okol NM.stardec kje si že ti pred penzjonom na kapiji delu? Vinograde maš pa v okolici Trebnjega al kako že? Sem že mal pozabu.
Ne. To pa res še nikol nisem mel hmirk. Priznam, da za to pa še nisem slišal.Stardec, na luno gledaš pri rezu?
Ja to pa res, en večji nad Češencam še v listju režeTud dvomim, da večji vinogradniki to upoštevajo.
Kaj pa vem....Pravjo, da konec oktobra že lahko začneš rezat v vinogradu, ko listje rumeni. Pa do začetka vegetacije. Je pa nekje normalno, da skozi vsako rano na trti lahko pridejo razne klice, bolezni itd....Ja to pa res, en večji nad Češencam še v listju reže
Če si car, si car ...Krof sem že pojedel, pljučna je pa tudi že prištimana za popeči.
Pljučno ne smeš jest danes.Krof sem že pojedel, pljučna je pa tudi že prištimana za popeči.
Ribe lahko ješ, ker kot veste, je jezus z ribami rešil lačno množico.A so ribe meso?
V bistvu je od danes 40 dnevni post do Velike noči!
Pa ne pozabit na Vseslovenski tridnevni alkoholni post 29., 30. in 31.02.!
Če pa sicer vsak dan stradaš, pa danes lahko ješ, da ne boš skumral slučajno.Jo bom pojedel še namesto tebe, da boš lažje stradal
Zakaj ne? Pravoslavci začnejo s postom šele čez 28 dni, muslimani ga imajo letos dober teden po naši Veliki noči,...Pljučno ne smeš jest danes.