2007 Volvo V70 navigacija

dask

Majstr
21. sep 2023
843
999
93
Imamo tudi tega "dedka" pri bajti in sem se mal za hec, mal zares lotil iskanja, pa vprašam še tukaj. Ima kdo idejo, če se bi še kje dalo dobit update navigacije za našega "dedka" pri bajti? Kolikor sem uspel izbrskat, naj bi bili zadnji updejti na cd-ju nekje 2017-18, potem ne več. Tko simpatično se tist ekran pripelje iz armaturke, potem pa nima nič gor :p

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
240
45
28
Štajerska
Če se prav spomnim, so bile nekje 2017 dane ven zadnje posodobitve kart.
Novejših ni.
Pa nekak se mi zdi, da si potreboval DVD. Pa še tega ti glavna enota ni hotela več brat, ker ke bilo vedno nekaj narobe z lečo v glavni enoti.
V glavnem, novejših zemljevidov ni.
Lahko bi si pa zamenjal celoten zaslon, ki pride ven iz armaturke, za kak kitajski android. Če se ti da.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
263
71
28
ljubljana
Za mojega obstaja na uradni strani zadnja posodobitev preko USB iz leta 2020-sensus.Avto letnik 2012.
Brez prometa v živo.Kar je danes seveda popolnoma nesmiselno.
Zato je še enkrat več potrjeno,da ni smiselno doplačat za tovarniško vgrajeno navigacijo.

dask

Majstr
21. sep 2023
843
999
93
No saj se mi je zdelo, da je tako, ker ne uspem izbrskat karkoli pametnega. Dobr, nič hudega, bo pač en fensi zaslonček tam gor pospravljen v armaturi.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.301
2.119
113
Volvo Sensus navigacija iz okoli 2014, tudi v kasnejših V70 je zame najboljša navigacija, kar sem jih uporabil! Jebe se meni za trafic info, ko potujem po Evropi, takrat malo Google maps preverim za trafic info in grem v izogib po vgrajeni navigaciji, ne po Google blesavih idejah. Google me je že tolikokrat naf00kal, da še dobro da nisem kakšnega telefona razbil.

Volvaši imate zgoraj opisan postopek nadgradnje Sensus navigacije, če vam pride prav. Postopek je dolg, je pa opravljiv doma.

dask

Majstr
21. sep 2023
843
999
93
Volvo Sensus navigacija iz okoli 2014, tudi v kasnejših V70 je zame najboljša navigacija, kar sem jih uporabil! Jebe se meni za trafic info, ko potujem po Evropi, takrat malo Google maps preverim za trafic info in grem v izogib po vgrajeni navigaciji, ne po Google blesavih idejah. Google me je že tolikokrat naf00kal, da še dobro da nisem kakšnega telefona razbil.

Volvaši imate zgoraj opisan postopek nadgradnje Sensus navigacije, če vam pride prav. Postopek je dolg, je pa opravljiv doma.
Hvala za tole, mogoče se pa lotim kak vikend cajt zapravljat ;)

blazko

Guru
21. sep 2007
7.653
548
113
Brez prometa v živo.Kar je danes seveda popolnoma nesmiselno.
Fun fact: zadnja generacija sensusa (pred menjavo z google aaos, tam nekje do 2022) je pred casom izgubila moznost prikaza prometa v zivo. Popravek so pacali skupaj kaksno leto, pa se ta je bil zacasen. Ker ob naslednji nadgradnji sistema lahko spet crkne. Edina dobra stvar je bil odgovor servisa, da ti v tem primeru ponovno nalozijo popravek. For free, ampak avto mora k njim.

V bistvu niti ni fun, ce vozis tak avto :rolleyes: