Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.091
6.478
113
Če ma kdo višek časa
smile-1.gif


https://optimisingnutrition.com/2018/01/17/micros-macros/
 

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.515
57
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:...Idelno je najti rutino, ki ustreza...kakšna pa je, pa mora vsak pri sebi ugotovit...
Točno tako, ker vsak posameznik ima malce drugačno prebavo in izkoristek. Ja, vsak mora na sebi sprobat, kaj njegovemu telesu odgovarja ...

Ja res je. Jaz če ne migam takoj začnem izgubljati težo. Sem bil pred kratkim na bolniški 2 meseca zaradi poškodbe. Po treh tednih sem že izgubil 3kg in sem začet doma telovadit da sem ustavil ta trend. Po koncu bolniške pa spet nazaj v fitnes in po cca mesecu dni sem dobil nazaj izgubljene 3kg.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.091
6.478
113
Sicer malo špekuliram, ampak za človeško telo pač ni naravno imeti pretirano mišično maso, ker vzdrževanje le-te pomeni nepotrebno energijo, zato taka reakcija, ampak to je čisto ok )
 

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.515
57
48
Kranj
Nimam pretirane mišične mase. 192 cm..90kg. Res imam pa zelo malo maščobe tako, da ni nič zaloge za hude čase
smile-1.gif
 

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.515
57
48
Kranj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tam pod 10% bf ni optimalno za telo
Hm pojma imam koliko imam. Se mi pa poleti ko je vroce precej vidijo žile po rokah in nogah. Ampak tako je že od najstniških let.
 

pastet89

Zelenc'
15. jan 2018
2
0
1
Citat:
Uporabnik pastet89 pravi:
Pozdravljeni,

sem iz Bolgarije.

Sam nimam težav z težo, ampak v moji državi je neki zdravnik, ki je naredil program oz. sistem detoksikacije ki ga uporablja za veliko stvari - bodisi pri boleznih, bodisi za hujšanje. Med detoksikacijo se organizem znebi 13 litrov toksinov in na ta način trajno izboljša metabolizem. To pomeni, da koliko in kaj ješ postane manj pomembno, ker sam organizem jemlje substance na drugačen način in lahko skujhaš ne da bi upošteval dijet v ostalem času.

Načeloma se tri dni ne je skoraj ničesar (je določen program za te tri dni), v ostalem času oz. 27 dni v mescu pa lahko ješ karkoli. So dodatni nasveti tudi o tem kaj delati vmes tih ostali 27 dni, ampak lahko je učinek samo od teh treh dni v mescu, celo če se ne upoštevajo kakršnihkoli ostalih pravil v ostalem času. Ljudje pravijo, da dobijo na ta način trajne rezultate. Velja pa omeniti, da za resne rezultate je nujno tam okoli 3 do 10 mescev. Ena ženska pravi, da je shujšala 21 kg za 10 mescev oz. od 10 takih tridnevnih procedur.

Če se kdo zanima, lahko dam gor recept.

LP

Pozdravljeni,

evo to sta dve izmed treh varijant recepta.

Detoks se dela tri dni, in se sicer začenja natančno tretji dan pred ščipom. Tukaj mate faze lune:
http://www.lunin.net/koledar/lunine-mene/

Če je naprimer ščip 20.02, se detoks začenja 20-3 = 17.02.

Varijanta 1 - boljša, vendar ni priporočljiva za ljudi, ki imajo težave z zolčnikom.

Varijanta 1 - boljša, vendar ni priporočljiva za ljudi, ki imajo težave z zolčnikom.

Hrana za tri dni: GHEE (maslo gi iz trgovin za zdravo hrano), riž.

Zjutraj date maslo gi na štedilniku za zelo kratko da bi se otopilo. Ko se otopi, date proč peno in ostalo spijete.

Količina je: za prvi dan - 30 gr., za drugi dan - 60 g., za tretji dan - 90 g.
30-40 minut po jemljenu gi-ja se začenija pitje tople vode. Med celim dnevom 2l. vode. Lahko tudi čaj, ampak brez sladkorja in brez medu.

Kosilo in večerja: skupaj 85 g. riža skuhan v 1l. vode. Brez soli in ničesar drugega, lahko samo malo petršilja. Ne je se niti se pije nič drugega.

Če ste izjemno lačni in ne morate zdržati tako, lahko jeste malo medu s sokom iz limone in mineralno vodo ali pektinom.


Četrti dan - navsezgodaj se jemlje na tašče 1-2 žlic ricinovega olja in dve skodelice čaja. Po 1-2 uri lahko začnjete jesti sadja. Kosilo in večerja - zelenjavo.

Petji dan - jeste kot normalno.



Druga varijanta

Vsak dan jeste to in samo to, nič drugega:
5 grenivk
5 beljakov.
ena ravna žlica grenke soli oz. Magnezijevega sulfata (iz lekarne) -> iz nje boste dobili drisko.


Vzimamo 5 jajc in jih skuhamo zelo dobro (10 minut). Potem odvajamo beljake, rumenjake pa damo proč (jih ne bomo rabili).

Zjutraj ko se vstanemo, spijemo 10 g gorke soli v 70 ml vode. Potem čakamo 30 minut. Nsto pa začenjamo jesti. Hrana za cel dan je: en skuhan beljak, eno uro pavzo, ena grenivka, potem eno uro pavzo, potem en skuhan beljak, potem ena grenivka in tako naprej. Imamo jih na razpolago za 10 ur.

Med dnevom pijemo veliko vode (vsaj 2l) pa čaje ali/in kave. Ampak čaj pomeni dobesedno čaj in voda. Kava tudi brez sladorja in česarkoli drugega.

Edina izjema je, če se počutimo zelo šibki, lahko naredimo sok iz limone in ga damo v toplo vodo pa to spijemo.

To ponavljamo tri dni. Če smo pravilno upoštevali datume, tretji dan bo ravno ščip.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Če se počutite izjemno slabo in ne morat zdražti, prekinjate detoks in če želite poskušate ponovno naslednji ščip.

Poleg tega recepta so pa še kar nekaj nasvetov za bolj učinkovito hujšanje iz tega istega zdravnika, ampak mislim, da je to za začetek dovolj. Če se dela vsak mesec čez nekaj mescev bo rezultatov.

Upam, da bo komu pomagalo. Mimogrede detoks deluje zelo dobro na razpoloženje in mentalne sposobosti - hitrejše mislimo pa bolje spimo po detoksu itd.

LP
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sicer malo špekuliram, ampak za človeško telo pač ni naravno imeti pretirano mišično maso, ker vzdrževanje le-te pomeni nepotrebno energijo, zato taka reakcija, ampak to je čisto ok )
Odvisno, kakšen tip telesa imaš (ektomorf, mesomorf ali endomorf). Jaz recimo moram kljub keto dieti še vedno precej pazit, koliko pojem, da ni preveč. Recimo zadnje pol leta sem se vseeno zredil nekaj kil - žal ne v mišice, ker je bilo športa skoraj nič (sem endomorf - po slovensko, redim se od zraka
grin1.gif
). Zdaj si prav merim, koliko dnevno pojem, in ni čudno, kako hitro sem dobil kile. Verjamem, pa da eni to skurite že samo, ko pogledate utež.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.091
6.478
113
Zanimivo. Jaz ne športam konkretno že več kot 7 mesecev, delam samo vaje z lastno telesno težo, pa imam skoraj na grama isto težo. Pa ne vagam, jem po potrebi. Možno sicer da sem že tako navajen, da že na videz vem koliko in kaj pojest.
Sem pa še znižal vnos beljakovin, zdaj ciljam na nekje 70g dnevno.
 

B81

22. jul 2007
34.259
8.812
113
Ksz
Skrat Bolfenk je povedal nekak tak:
Kak se hujsa? Kaj te sprasujes take bedarije???? Zri maJn PTM!!!
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.091
6.478
113
Saj ne "hujšam", jem pač "po potrebi"
smile-1.gif


Velikokrat se zgodi, da se konkretno najem, potem pa naslednji dan skoraj nič, ipd. Pač telo samo pove ko rabi, oči pa natreniraš
wink-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj pri meni je tudi šlopodobno, tudi počasi dol, dokler ni šport "ugasnil". Zdaj sem se odločil vreči dol tam do 10 kg, ampak vidim, da brez kontrole hrane nekako noče. Sem pač nagnjen k temu da rad dobro jem. Pravijo sicer, da je vse v glavi, kar je najbrž res, ampak problem je, da je volja zelo različna pri posameznikih.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.091
6.478
113
Saj ni problem to kombinirati, pač imaš samo en obrok dnevno, če pa nekdo spravi v sebe 3000kcal v enem obroku pa kapa dol, če seveda to ni deci, dva kokosovega olja
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, jaz zlahka pojem tudi 4000 v enem obroku (pa ne ravno solate), to res ni noben problem, magari še malo zraven pogrickaš dve palčki masla
smile-1.gif
. Dejansko pa da shujšam, sem zmanjšal na pod 2000 kalorij dnevno (kot ženske), razen v športnih dneh. Da bi pa jedel enkrat dnevno, pa odpade zaradi večih razlogov (kot pri veliki večini).
 

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
354
43
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Samo tako, z moje strani.. Sam sem večino življenja jedel po 3 obroke, seveda krepke porcije, pa še kaj vmes. Lansko leto sem poskusno zmanjšal predvsem 3. obrok, ter sladkane ali gazirane pijače nadomestil z nesladkanim zeliščnim čajem. V pol leta sem izgubil 15 kg, pa čeprav se sem pa tja zvečer pregrešim s kakšno pico, teža ne gre več gor. Brez dopolnil, itd. Manj mastnega, nezdravega in 4 ure pred spanjem čisto nič jest, samo pit. Težko je, a da se.
 

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Vemo da je lakota hudič. Da te testira tako psihično kot fizično. Tako pač je.
Za hujšanje človek potrebuje samo deficit. Odvisno od metabolizma, je potem odvisna tudi velikost kaloričnega deficita. Deficit povečamo tudi z gibanjem. Torej ali manj jemo, ali več telovadimo. Oboje pripelje do istih rezultatov.

Fora teh keto diejet je zopet deficit. Zavestno poješ manj kalorij, ker so maščobe zelo nasitne, poleg tega pa se tudi počasneje presnavljajo, tako da si kasneje lačen. Dodaten plus teh keto dijet je to, da telo porablja za energijo maščobe in ne OHje (ker jih seveda ni).

Meni osebno je lažje preskočiti večerjo, kot pa pa naklestiti 400 kalorij na sobnem kolesu. Lažje se je odpovedati čokoladici (500k) kot pa teh 500 kalorij oddelati v fitnesu. Zato je dijeta vedno ključ do izgube teže in ne rekreacija.