Domače goveje meso

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
klanja...

kar se pa tiče mesa pa definitivno premalo ja..
vsaj na to kaj dobiš v trgovinah...
ampak tako pač je..
nimaš kaj
 

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
355
44
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Jaz se s prodajo končnemu kupcu ne ubadam več izven kroga lokalne skupnosti. Same neresnosti, tvegaš preveč, da nimaš kam z mesom. Naroči 200 kil, pol ure pred prevzemom se pa spomni, da bi pol kile od zadnjega stegna, pa še 40 kilometrov stran pelji zastonj, ker v okolici ne moreš nikomur drugemu prodat, saj imajo vsi svoje. Pokličeš zadrugo, pride kamion in gre bikec papa. Res pa je, da goljufajo barabe pri tehtanju in je fino it zraven na ogled tehtanja.. Moti me samo to, da ni nobene razlike pri plačilu, ali krmiš govedo s suho krmo in silažo brez dodatkov(ni nobenega smrdenja, če delaš vse natur - vam smrdijo dodatki) ter žita, ali pa samo z mešanico silaže, umetnih dodatkov, pa žitom prešpricanim s pesticidi. Pomembna jim je samo kilaža.
Ko sem nazadnje peljal lepo mlado telico in vprašal mesarja za kvaliteto mesa, je rekel: "meso je kot za angelčke." Plačano pa isto kot tretirano sranje. Ko vzamem nazaj meso, ga vzamem zase in za družinski krog. Vem, da je super in boljše kot to ne more bit. Neke bajne ekonomske računice ni, subvencij ne dobim, čim se vpleteš v katerokoli državno shemo imaš takoj inšpektorje vsak dan na grbi... a najbolj pomembna je samooskrba.
 

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
s tem se MOČNO strinjam, neresnega folka je preveč in to so stari po 40-50-60 let pa taka otročja neresnost...... mi vsako leto vzamemo nazaj 2 in doma razrežemo z elek.žagco, sam pri nas gre v prodajo, pokličemo 1 teden pred temo....stalo gre v skrinjo za klobase, salame....