Slovensko zdravstvo

conan

Zelenc'
22. avg 2007
24
0
1
ja zgleda da ta jezik razume ceu svet..sama si rekla d v tujini zrdravik sam zato dela ker drgač dnarja ni..nevem zakaj bi pol slo zdravnik mogu bit tok zanč če je ceu svet tak kd ljubljanske kurbe pol so vsi zdravniki taki..pa še neki a si ob 7.00 čakala splošnga zdravnika al kj druzga?? aja tony nerazumm kaj hočš povedt...kaj nism mogla prej prebrt??...halje...člouk v sobah kjer so po operaciji pacienti so tud obiski ki se ne oblačjo v sterilna oblačila tko d je čist useen a ma doktor haljo al pa sterilno..ko gre pa v operacisko in podobna območja se pa preobleče v zelene obleke oz lahk so tud modre ki niso bile prej na cesti....
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Sej vem, da sem off....samo a se lahko potrudiš vsaj malenkost bolj razumljivo in pravilno pisat,..mogoče bodo tudi bolje razumeli kaj hočeš povedat. Čeprav vem,da je to forum,kjer se uporablja sproščeno, neformalno komuniciranje nam vseeno ni potrebno iz našega jezika narest skropucalo
frown-1.gif
 

conan

Zelenc'
22. avg 2007
24
0
1
meni se ne zdi to kar sem napisala ne razumljivo in je žalostno, da ko človek hoče izraziti svoje mnenje in drugim to ni prav, se osredotočijo na slovnico ne pa na vsebino.če je to kar sem jaz napisala skropocalo,lahko potem samo rečem bogi štajarci...kako šele oni pišejo
 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
67
Ljubljana
Ne bo držalo.

Latovščino dovolimo v Čveku, Spamu, pogojno tudi v Ljubezni, drugje naj bi se pa le uporabljal vsaj približek knjižnemu jeziku.


@Conan: prosim, saj vem, da znaš, pa tudi brez potrebe je, da se delaš nekaj kar nisi.
Moč argumentov ...
grims-1.gif
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne rabiš se počutiti napadeno ali kaj podobnega,...jaz sem samo izrazila željo po malo lepši slovnici, ker roko na srce ni bila lahko berljiva, je pa na tebi ali to upoštevaš ali ne...drugače pa je tu kar nekaj Štajercev in tudi če pišejo v svojem narečju je bolj razumljivo kot prej napisano,...pa brez zamere
grin1.gif




dovolj offa-napiši še kaj o zdravstvu, ker v to se pa ne bom vtikala
grin1.gif




EDIT: Šefe se opravičujem,...sem mislila, da so tudi v spamu zaželjena sporočila, ki so napisana tako, da bi jih človek brez kakšnega večjega napora razumel, samo sem se očitno motila,..bom vzela na znanje
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.199
670
113
Vseeno ne smeš metat vse zdravnike v isti koš. Tud oni so ljudje. Tud oni imajo dobre in slabe dneve, uspešne in manj uspešne, ... Zdravnike spoštujem, še posebej kakšne kirurge in tiste ki delajo na intrventnih primerih, kjer dobesedno rešujejo življenja. Bi pa raje videl več strokovnosti pri splošnih zdravnikih, ki namesto strokovnega mnenja podajo raje nekaj receptov in te odslovijo. Ko vpršam zdravnico kaj naj naredim z odvečno škatlo antibiotikov mi preprosto odvrne, da jo naj spravim, čeprav kakor vem je priporočljivo zdravila vračati v lekarno. To pa nas kot državljane stane največ in zaradi takih je zdravstvo tudi drago. Ni drago zaradi plač, ampak neracionalnega razporejanja z zdravili in podobnim. Če bi porabili manj zdravil oz. bi zdravila delili bolj racionalno, bi lahko prihranili in tako bolje plačali speciliste in mlade perspektivne medicince. Problem zdravstva niso ljudje ampak po mojem organizacija ljudi in motiviranje mladih.

itak pa je sedaj čas kapitala, tako da brž delat, da bomo lahko na stara leta plačevali drgao zdravljenje za še nekaj dni življenja.

lp
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Razen izredno dolgega čakanja sem doslej vedno imela srečo z zdravniki. Za sabo imam že kar nekaj lažjih in eno težjo operacijo.
Vsi kirurgi so svoje delo opravili odlično.Jaz imam slabše izkušnje z ostalim medicinskim osebjem, ki zna biti precej osorno.
Najhujši šok sem doživela na onkologiji, ko me je sestra nadrla, da delam gužvo brez potrebe, potem pa zaradi takšnih, kk sem jaz ne pridejo na vrsto resni primeri.
Skoraj sem se obrnila in osramočena odšla domov, a mi je rekel notranji glas, da naj ostanem, saj bo zdravnik povedal je moj primer moja domišljija ali bo potreben kak poseg.
Zdravniku sem pred pregledom rekla , da se opravičujem, ker sem se oglasila na pregled, kajti sestra mi je rekla, da je to malenkost.
Prvo kar je zdravik naredil je šel do sestre in ji rekel, da se bosta kasneje pomenila na štiri oči, do tedaj mu naj ne odslavlja pacientov, ker še zdraviki ne odkrijejo na prvi pogled je zadeva rakava ali ne. Moja diagnoza ni bila rak, hvala Bogu, imela sem zamašeno mlečno žlezo na dojki, ki bi lahko privedla kdo ve kam, če mi je ne bi tedaj zdravik očistil.
Zdravniki, so bili do mene zelo vljudni vsi po vrsti, razen zobozdravnic, te so poglavje zase.
Ob tej priliki se bi ponovno rada zahvalila predvsem nevrologu dr. Podnarju in nevrokirugu dr.Tekavčiču , ki sta mi pomagala, da sem še na svojih nogah, brez njune pomoči bi bila tetraplegik,hvaležna sem tudi dr. Knificu, ki je resno vzel moje stanje in mi naredil MRT v najkrajšem možnem času.
Neverjetno, klicali so me domov, da je en pacinet odpovedal MRT pregled in naj pridem, če je možno čez eno uro na KC na pregled.
Sedaj sem se preselila v Pomurje, tu sem dobila splošnega zdravnika, ki je zelo vljuden, a zelo pogosto odsoten zaradi nenehnega dopolnjevanja svojega znanja.
Upam, da bom tudi odslej lahko pisala le hvalo zdravnikom, da me ne bodo razočarali.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.754
113
pri taščici
Pet let se že vlačim okrog belih halj, več kot pol leta že čakam na OP križnih vezi v kolenu. A ministri za zdravstvo ne znajo izračunat koliko jih stane moja operaicja, koliko pa izgubijo ko mi plačujejo boniško in ne plačujem davkov itd...

Totalna štala,
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.754
113
pri taščici
Hudo, delim, predlagam da se kaj podobnega spomnijo se gasilci....
Pac bos moral.pocakat vsaj toliko da se zacne dnevna izmena, oer ponoci je samo en dezuren, ki sprejema klice in jih razvrsca po pomembnosti.
Pa ne pozabimo.
Nekoc so se uprli zaradi desetine. Danes ploskamo ob polovici.
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

disc

Majstr
4. feb 2011
2.339
447
83
http://www.rtvslo.si/zdravje/n...-sodnika/439314

Pismo, ko tole berem me kr pogreje.

Podobno zgodbo smo imeli mi doma, ko je oče zbolel za levkemijo. Njegov osebni zdravnik itak ne pozna drugega kot lekadole (ne zafrkavam, čist resno) in vsakič ko je šel, je reku da naj jemlje lekadole. Dokler ga nismo v lj na urgenco peljali, kjer so mu podali diagnozo. No oče je potem za eno leto premagal bolezen. Ko se mu je ponovila in je šel k zdravniku, ista zgodba in naročil da se naj vrne nazaj če ne bo boljš po določenem času. Čeprav je vedel,da je prebolel levkemijo mu ni hotel dati pregledat kri, kjer bi takoj ugotovili da se je bolezen vrnila. In tako se sprašujem, če bi že takoj dal pregledat kri in ugotovili kaj je vzrok njegovega slabega počutje, ali bi pridobili dragoceni čas, in bi bil mogoče oče danes še živ? Se je pa to zgodilo leta 2015.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Mojega starega fotra so tudi komaj rešili ker ga je domov poslal z lekadoli on pa razlitje slepiča. 2 tedna je bil v komi zaradi sepse.