Philips AquaTrio

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ima kdo tega pomivalca?
Kako je zadovoljen?
Kaj ga moti?
Za koliko casa so krtace?
Priporocate nakup?



Uporabljal bi ga na cca vsake 2dni. Imam pa laminat in ploscice ter tudi navaden sesalc.

 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo po cca 1 mesecu uporabe že lahko kej napišem:)
Prvo to, da mi ni žal, da sem čakal na drugo verzijo, ker je nekaj zelo dobrih sprememb.
- lažje manevriranje
- lažje ga "prekucneš" v delovni položaj. Stari je imel eno trdo tipko na desni strani.

Pomivalec žal ni ohinsplohdbest, nekak ga je treba sprejet kot roombo. Pač še vedno se potrebuje navadni sesalec, pa ni da bi ga po koncu kr v kot pospravil (roombi je potrebno praznit košek in jo kdaj celo spucat). Tukaj pa je potrebno čistit krtače (se same v kr gor na pomivalcu), praznit rezervoar...

Minusi so še, da bi lahko še bolj drgnil s kartačam po tleh, pa kabel bi lahko bil kak meter daljši, pa posodica za umazano vodo ima nekih kotičkov, da se umazanija ujame. Vsaj to zadnje bi mogli nardit bolj gladko za lažje čiščenje.

Pomivam z mešanico mlačne vode in alkoholnega kisa (ne aromatiziran). Po kisu "smrdi" zelo kratek čas, vbistvu samo takrat, ko pomivaš v tistem prostoru. Probal sem s čistilom katerga smo prej uporabljal, pa se je preveč penil.

Tla se posušijo v 10-15min. Po 10min bi rekel, da je 85% površine suhe.

Hitrsot pomivanja je malo počasneje kot sesanje.
Za cca 90m2 porabim 1.5 rezervoarja vode = cca 1l. Pa še kak liter potem za čiščenje rezervoarja z umazano vodo in krtače.

Potrebno se je malo privadit na uporabo. Če je veliko pragov med prostori, zna bit malo tečno dvigovanje, ker ni ravno lahek.

Res je, da ne pomije čist tik do roba. Ampak v tem času, ko ga imam še nisem naletel, da bi tam moral potem kaj na roke pucat. Tist del itak ponavadi potem naslednji dan posesam, tko da se ne nabira prah.

Sesalne moči skoraj, da nima. Kako malenkost ob strani še mogoče potegne, samo to res ni omembe vredno. Vbistvu je to pomivalec, ne sesalec;)

Zakaj se mi zdi boljše, kot parni čistilci. Ker pač krtače fizično drgnejo po tleh in tako umazanijo mečejo v posodo.
Ravno tako ne vrjamem v čistilce, kjer skos drgneš samo z eno krpo ali pa jo v vsakem prostoru zamenjaš in imaš potem tako en kup krp. Tukaj z velikim veseljem povabim vorwerk prodajalca, da mi pomije celo stanovanje z eno krpo in parim kapljam vode
wink-1.gif
Pa resno mislim!!

Če potegnem črto, sem s pomivalcem zelo zadovoljen in mi ni žal nakupa. Uporablja se vsak drug dan in je čisto. Vmes pa še kdaj posesam. Ja to je ogromna prednost, da ni potrebno pred pomivanjem še sesat! Prej, ko se je na ajmer in "metlo" pomivalo, je bilo potrebno najprej posesat, pa potem pomit, kar pa se nam velikokrat ni dalo tako redno počet:(

Nakup in izposojo prejšnje verzije sem uredil tukaj http://www.eltus.si/
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst sem dal 350€. Ceneje ga ne boš našel na netu;)
Roombo sem prodal, tko da ni bil tako boleč strošek, pa itak sem eno leto šparal in tuhtal, če ja al ne:)

Ni pa to res ne za množnično prodajo za vsako hišo/stanovanje. Jst sem ga nabavil zaradi psa. Ker so dlake po tleh, ker se stopinje poznajo... pri navadnem sesalcu je čez čas začelo iz vrečke smrdet, no tega tukaj ni, ker po vsakem pomivanju zliješ v wc.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KATIJANKO pravi:
zdravo,

morda veste kaj je razlika med modeloma fc 707/01
in fc 7088/01?

fc 7070/01 mi google najde pod prejšnji model. Kr novga nabavte
wink-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Bom še malo izkušenj dodal;

Uporabo kisa odsvetujem:) Predvidevam, da so zaradi njega začel rjavet vijaki in vzmet v rezervoarju, katerega sem potem tudi moral zamenjat, ker je začel spuščat.

Čistilo, ki se ni preveč penilo, sem našel v hoferju (imena sedaj ne vem, rumene barve je bilo)

Spodaj je neka guma, ki drgne po tleh. Ta guma se mi je zvijugala, kar se je potem poznalo na slabše osušenih tleh. Men ni uspelo odnesti do servisa, če se to menja pod garancijo al ne... Zna pa bit dost velik problem, ker tla zgledajo flekasto.

Kljub zelo pogosti uporabi sem krtače zamenjal po slabem letu, pa z novim ni bilo nekih bistvenih sprememb.

Kot sem že zgoraj napisal, zadeva zasede nekaj prostora, jst sem ga shranjeval "raztavljenega" (sprednji pokrov odrpt, pa gor zložene obe posodici. Zato, da se je vse sušilo in se mi ni zasmrdelo od vlage in umazanije) Pač ne zgleda tako lepo kot na sliki, če slučajno nimate kake omare ali skritega kota za shranjevanje:)

Ja tudi zasušene fleke kr dobro odstrani. Če je slino od mojga psa, potem so vrjetno razni sokovi mala malca:)

Jst sem z njim pomival celo stanovanje, vedno v " enem šusu" in to skoraj vsak dan, kar je bilo malo tečno, če sem moral vmes praznit in polnit rezervoarja. Če se uporablja samo za kak prostor, sta rezervoarja dovolj velika in je potem delo bolj prijetno:)
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Ima še kdo izkušnje s tem sesalcem? Namreč doma imamo psa, po celem stanovanju pa ploščice. In je potrebno pogosto pomivati, sploh zdaj ko menja dlako. Če bi vzel ta sesalec, bi moral predčasno še posesati z navadnim (zaradi dlake)? Je še kakšen sesalec na tržišču podoben temu?
 

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Načeloma ni treba sesati, vendar ti priporočam. Pasje dlake in krtače nikoli ne gredo dobro skupaj.

Sicer optimalna izbira za tvojo kombinacijo (imam tudi sam).
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.308
5.339
113
Je za kupit potem ali ne. Nimamo domačih živali samo veliko hišo. In najprej sestati in potem pomivati pa potem čakati da se posuši. Vmes pa seveda otroci gore dole...

Imam vse v enem nivoju (ni pragov med prostori) tako da to ni problem. Za stenge je najbrž preokoren? Koliko pa kaj "spodaj prideš" npr pod omarice ali posteljo ali kavč. Tam najbrž klasika se vedno prevladuje?
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.308
5.339
113
berem da je zadeva super...dokler dela. očitno ni prav kvalitetno skupaj dan. je še kaj podobnega, da vse naenkrat opravi. ni treba da suši, npr. to lahko malo počakamo. jest sem 20 let za leseno žlico, kar se tega tiče. običen sesalec pa krpa na štilu, do tle sem prigurala. za prejšnjih 55m2 povsem dovolj, zdaj bi pa kaj hitrejšega predvsem... da ne delam to 5x dlje vse skupaj. zato mi je tudi vseeno če se normalno dolgo suši, zle ni treba moje asistence.

kva kej uporabljajo vaše drage oziroma sami seveda...
 

lone7

Zelenc'
23. nov 2017
2
0
1
Še moj prispevek glede sesalca: ravno včeraj sem šel na servis po novo zgornjo posodo (ta je že tretja po vrsti v približno letu in pol). Po nekaj mesecih namreč ne tesni več in voda lepo steče iz posode. Pretekle posode so bile zamenjane v sklopu garancije, tale zadnja pa ne več. Tako da gre strojček lepo v prodajo, v roke pa spet krpa z držalom. Kakšen je vzrok puščanja tesnila mi ni znan. Čistili smo s samo s čistilom, pa s čistilom + kisom. Na servisu so enkrat rekli, joj pa ne s kisom, ker bo prežrl tesnilo, ob naslednjem obisku so rekli "pa dajte malo kisa notri, zaradi vodnega kamna". Sicer pa čakam na odgovor proizvajalca, zakaj je temu tako...
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
Jaz ga imam od lanskega septembra.
S tem tesnilom nimam problema, sesalec uporabljamo nekje 1x na teden, včasih na 14 dni.
Je pa pred kakšnim tednom odpovedalo stikalo za vklop/izklop, v okviru garancije je pooblaščen servis popravil v parih urah.
zmaga.gif

Bi bila pa plastika sesalnika lahko boljša: po enem letu občasne uporabe je že ves popraskan.
Za primerjavo: že dobrih 10 let imam Dysona in ni 30% toliko popraskan.

Zaenkrat še vedno priporočam nakup Philipsa AquaTrio.
 

lone7

Zelenc'
23. nov 2017
2
0
1
Me veseli, da nimate pretiranih težav. Serviser mi je rekel, da mu težava ni znana (čeprav sem pri vedno omeni zakaj potrebujem novega).

Kar se tiče Dysona pa upam, da ne bo šel na servis. Nam se je pokvaril motor. Da skrajšam: brez smo bili 3 mesece (čeprav sem redno povpraševal kdaj bo - so bili pa vmes božični prazniki, če je to lahko kak izgovor). Skratka: šele ko sem naročil motor s servisa na Dunaju (prišel je v 3 dneh) so po ca. 10ih dneh zamenjali motor...
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
Da ne bom preveč off, pa vseeno:
Dyson je bil kupljen pred 10 leti s popustom vred za nekih 420 (ali 450) €. Preživel je 7 let tepihov v stanju in pasjih dlak (sesanje 5x tedensko), nato sem z njim sesal gradbene odpadke na novogradnji, zdej ga imam za sesanje po hiši in oba avta.
Enkrat vmes sem samo kupil nov filter in en nastavek, oboje skupaj manj kot 20 €.
Stroškov z njim torej nobenih, ker nima vrečk, ampak plastično posodo.
Tako, da če jutri odpove, ne bom nič jezen
smile-1.gif
.
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
In, kako si zadovoljna?
Karcher ima vidim samo dva valjčka vporedno (levo-desno), Philips ima pa enega za drugim. Ne vem pa, če to kaj vpliva na kvaliteto čiščenja.
Jaz sem tudi kolebal med enim in drugim, pa sem potem našel iz prve roke nekaj kontaktov, ki so bili zadovoljni s tem Philipsom in sem ga vzel, pa cena je bila tudi kar solidna, ker sem ga vzel na firmo.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.188
1.797
113
Nekaj vprašanj..če je že iz prve roke...

Kako taka zadeva dejansko deluje?

'Spredaj' sesa, zadaj pa riba?

Pa dejansko kaj poriba ali bolj kot ne razpacka?...torej zdaj ko ga uporabljaš..rabiš dodatno še vsake toliko prijeti ročno guralico in poribat kot se spodobi ali je to to?

Kolk je pa težka zadeva (z vidika prenašanja po nadstropjih)..kako gre z njo (če sploh) sesati/pomivati stopnice?

Koliko kvadratov opravi pred ponovnim filanjem/praznenjem..kako hitro vse skupaj poteka.

Zanima me razlike med prej - ročno pomivanje + prej sesanje in zdaj s tole zadevo.

Od kar imaš to..sesaš in/ali ribaš še kaj po starem..ali je to zdaj to ?