iGO Primo, Nextgen - [Android OS]

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To je fjučer radia - poko soldi poka kvaliteta al nekaj takega.
wink-1.gif

Daj vseeno pripni sys sem.
 

bmwslo

Zelenc'
9. jul 2015
14
0
1
Sem že malo poskušal z raznimi nastavitvami v SYS fajlu pa nič uspeha. Ugotavljam, da gre v "mute" položaj, tudi takoj ko se dotaknem ekrana v iGO-to . Na netu pa nikjer rešitve, čeprav je veliko poročil o težavah in to že iz leta 2011
frown-1.gif
 

bmwslo

Zelenc'
9. jul 2015
14
0
1
Nove ugotovitve. DAB+ radio se med navigiranjem - govor - ne ugasne popolnoma, ampak gre glasnost na cca 20% in se po končanem navigiranju vrne na normalno raven. Ta DAB+ radio je sicer zunanja komponenta priključena na USB vhod.
Druga ugotovitev. Če nastavim Pogostost usmerjanja na Srednjo , radio ali MP3 tudi ne gre več v "mute" mode takoj ob dotiku ekrana. Svašta !
 

bmwslo

Zelenc'
9. jul 2015
14
0
1
Po zadjem testiranju predvidevam, da je tezava v napravi in ne v iGO tu. Ce je navigacija v ozadju in igra FM radio, vse deluje b.p. enako pri mp3 playerju. Kitajci so mi poslali fajl za upgrade radia, bom porocal ko mi rata nardit. Trenutno sem na prepocasnem wifiju .
 

bmwslo

Zelenc'
9. jul 2015
14
0
1
Ugotovil sem, da zadeva deluje normalno, če uporabim MP3 player in internetni radio iz google stor-a . Problem je le s sistemsko naloženimi programi.

Pa še eno vprašanje o iGO-to. Ali je mogoče v menujih po želji dodajati in premeščati gumbe ? Gre za funkcijo pregleda poti z vmesnimi točkami, kjer se vidijo razdalje do vseh vmesnih točk in čas prihoda. Ta je skrita v glavnem meniju pod Povzetek poti - Potovalni načrt- Informacije o poti , Raje bi jo pa imel na gumbu, levo zgoral na osnovni strani, kjer se sicer nahaja roadbook, ki je za me ne neuporaben.
 

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
Ali mogoče obstaja kakšna možnost da bi iz iGO Primo 9.6.29.353462 presnel vse priljubljene točke (shranjen položaj) na iGO Nextgen 9.18.27.682862
 

Gladiac

Zelenc'
5. dec 2007
26
0
1
Smlednik
Ima kdo mogoce tezavo na s8+?
Jaz instaliram igo in cez nekaj casa se mapa izbrise in ne deluje vec. Mape ni nikjer vec za najti?

Kaksen predlog?
 

jaz_novi

Zelenc'
17. dec 2017
2
0
1
Pozdravljeni!
Iz pašnika sem popasel iGONextgen 9.18.27.627562(26 Jan 2016) in mape Europe HERE 2017.Q3 ter to po navodilih mojstra namestil na zunanjo SD kartico tablice Lenovo tab 4 7, model TB-7304F, android 7.0, za katero še ni roota. Navigacijo uporabljam v tovornjaku in deluje v redu, vozil pa sem v Italiji, Avstriji, Madžarski in Sloveniji.
Za pot na Madžarsko sem vnesel koordinate na področju, kjer je sicer vrisana cesta in je edino dovoz, velja pa prepoved prometa za vsa vozila. Iz Avstrije do cilja ni bilo težav. Če vnesem isti madžarski cilj v Sloveniji, pa se iGO ujame v zanko. Najprej pokaže cilj na zemljevidu, to potrdiš, nato pokaže profil vozila - tovornjaka in potrdiš tudi to. Potem se prikaže opozorilo, da pot poteka tam, kjer to ni dovoljeno. Ko potrdiš še to, pa se ponovno vrne slika s ciljem na karti in take vedno znova. pot sicer izračuna in začne z vodenjem. Kakšna ideja?
In še nekaj - resolucija! Ker tablica ni rootana, ne znam popraviti sys datoteke in tega, kako to narediti nisem našel. Lepo prosim za pomoč! Ali se da povečati tudi velikost polja s podatki o trajanju vožnje in času prihoda na cilj levo spodaj in polje z zamudami levo zgoraj?
Hvala vnaprej in lep pozdrav
 

bmwslo

Zelenc'
9. jul 2015
14
0
1
SYS datoteka je na kartici. Lahko jo editiraš na računalniku. Velikost polja pa spremeniš v temle delu sys datoteke

[rawdisplay]
;driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"
;dpi=120
;dpi=160
;dpi=240
dpi=320
;dpi=480 ;za qhd
;dpi=auto

Namesto auto, omogočiš recimo 320, tako da tam izbrišeš podpičje in ga daš pred auto.

Za tisto ciklanje pa žal ne vem rešitve.
 

jaz_novi

Zelenc'
17. dec 2017
2
0
1
bmwslo, hvala! Sem naredil in je dosti bolje. To s podpičji sem sicer vedel, sem kar nekaj prebral tukaj, prepričan pa sem bil, da mi ne bo uspelo datoteke spremeniti niti na računalniku. Zanka se še pojavlja, povsod tam, kjer moraš do cilja in kjer je znak za prepoved za tovorna vozila z izjemo tistih za dostavo. Mogoče pa kdo ve...
 

cvetkop1

Zelenc'
20. jun 2015
6
0
1
Pozdravljeni,
imam Pioneer avic f9880dab z Igo Nextgen navigacijo, ki bi ga rad nadgradil z skinom by Pongo. Zadeva se mi je zdela sila preprosta, zdaj pa sem ugotovil, da temu ni tako. Z androidom nisem ravno na ti, pa imam sedaj problem. SYS.TXT in ostali faili so v "com.navngo.igo.javaclient" direktoriju, kjer pa določenih direktorijev in datotek ne morem niti kopirat. Poleg tega obstaja še en iGO direktorij, ki je po mojem mnenju zgolj link, tam lahko sicer brišem UX direktorij, lahko naložim ostale datoteke, kjer pa ob naslednjem bootu izgine data.zip oz. po brisanju ux direktorija se ta potem zopet pojavi..
Drugo pa je, da se bojim, da bi naredil kako neumnost. Prepisat bi moral data.zip, ux direktorij in sys.txt in še par drugih v com.navngo.igo.javaclient direktoriju. Mi lahko kdo pove, kako naj naredimin kakšne so nevarnosti pri predelavi.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja, pazi, da ne boš naredil kakšno neumnost. Avic modeli niso najbolj dovzetni za razne modifikacije..Sicer imam izkušnje samo z modeloma F920 in F930 vendar sta to starejša modela na wince platformi. Ampak ravno tako ne moreš kar menjavat .exe in ostalih iGO sistemskih datotek. Namreč pri Avic modelih gre za posebne iGO verzije, ki so prilagojene celotni grafični podobi sistema, ena najpomembnejših je tudi deljen zaslon in tu po navadi potem nastane problem. Če boš nanj tlačil skine, ki so prilagojeni standardnim igo Nextgen verzijam, boš skoraj zagotovo prišel do situacije, ko ti bo popolnoma popačilo sliko ali pa se ti bodo ikone grdo prekrivale. Če za po vrhu izgubiš tovarniško verzijo navigacije, potem ti bo zelo žal, da si se sploh lotil projekta..
wink-1.gif
 

cvetkop1

Zelenc'
20. jun 2015
6
0
1
Hvala Janch, sem se bal tega, da bo tako. Sicer na WinCE platformi mi je uspelo uredit vse, še vedno dela na AVIC f-900BT. Windows mi ni tuj, pri androidu pa se ne znajdem oziroma nimam dovolj informacij. Ne upam si oziroma niti ne morem preimenovat direktorija in naložit drugega. Zanimivo je, da tudi na portalu AVIC411 ni kaj dosti napisanega o teh navigacijah, krekih, zadnje čase se vse bolj in bolj nagibajo k telefonom. Morda pa se le kdo ukvarja tudi z AVIC sistemom, pa tudi krekov ni za enkrat za nove mape.
 

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.643
147
63
@Janch, a bi lahki izpostavil kak, po tvojem objektivnem (ali pa subjektivnem) mnenju, najboljši skin za iGO Nextgen?


Hvala
 

cvetkop1

Zelenc'
20. jun 2015
6
0
1
Jaz sem zadovoljen s Pongo, ima veliko možnosti. Če ima kdo F900bt in bi rad slovensko vodenje, lahko dobi komplet backup. Drugih niti nisem probaval, ker je bil pred 3 leta ta najbolj podprt. Skin je bil seveda takrat za Igo Primo, zdaj pa je prirejen tudi za Nextgen. Sem pozabil, da imam tudi nextgen by Pongo. Priredil sem ga za Blaupunk navigacijo San Diego, je skrekan in se lahko naloži nove karte, pa še map change je urejen.
 
Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
sam sicer ne uporabljam skinov, nekak ne maram preveč funkcij na razpolago, hkrati pa imam rad čim bolj čist zaslon. Menda je trenutno zelo aktualen Pongo. Sem se pa pred časom kar ukvarjal s prevodi skinov..Imam tudi Pongo skin za Nextgen preveden v slo nekje na 90%. To sem delal lani ob koncu leta, ko mi je blo malo dolgčas..šele ob prevajanju sem spoznal razsežnosti tega skina..enostavno preveč vsega, večino itak nepotrebnega za navigacijo. Ne vem, kdaj bom dokonča šel tistih 10%
evil.gif


Za San Diego oz za različne modele imam jaz krekane verzije originalov, tako da ostaja privzet blaupunktov skin, hkrati pa delujejo pašniške karte.
 

cvetkop1

Zelenc'
20. jun 2015
6
0
1
No, saj to krekano verzijo sem nadgradil s pongo skinom. V bistvu maš prav glede podatkov, hitro jih je preveč. Sem ravno danes ob vožnji študiral, da jih je v bistvu dovolj in se ne bom več kaj dosti ukvarjal s tem. Bom pa poskušal dobit krekano verzijo, da ne bom kupoval map. Skini so precj bolj popularni v ameriki, kjer dejansko lahko izrabijo tudi vse možnosti povezave z internetom preko telefonov.

Bolj kot ne, je bil to izziv, da to naredim, pa bom očitno odnehal.