Merkur - prenova stanovanja

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Razmišljam, da bi naročil prenovo stanovanja pri Merkurju. Ima kdo izkušnje z njimi? Zanima me kvaliteta izvedbe.

Prenavljal bom komplet: kopalnica, podi, okna, radiatorji, kuhinja, notranja vrata.
 

deedee

Pripravnik
20. dec 2008
52
1
8
Town Of Thousand Radars
Sam sem se zanimal za prenovo kopalnice pri njih. Izgledalo je tako....
Mozakar na oddelku je zadevo izrisal v tistem programu, poiskali smo material in tako dobili ceno materiala. So far so good.
Nato pridemo na temo izvedbe. Tisti dan je bil slucajno v trgovini njihov izvajalec. To je nek S.P. ki dela za njih - po besedah trgovca se za vse detajle glede izvedbe dogovarjas z njim. Vsaj pri meni je bilo tako in tukaj se je tudi zakompliciralo.
frown-1.gif

Z mojstrom sva si izmenjala kontaktne podatke in se dogovorila za termin, pri katerem bi naj naredil ogled in podal ponudbo za izvedbo.
Seveda na dogovorjen datum in uro ni prisel - po telefonskem klicu je povedal da se je zadrzal in ni mogel prit. Super vsaj poklical bi lahko in to povedal ne da cakamo brezveze. Podal je termin naslednji dan.
Seveda je naslednji dan zamudil 1 uro. Prisel na lokacijo gledal, meril, skiciral... Ponudbe za izvedbo nisem nikoli dobil, tudi spraseval nisem vec.
rolleyes-1.gif


V Merkur sem sel z namenom, da mi ni treba iskat vseh moznih mojstrov (voda, elektrika, keramika...) in da imam eno kontaktno osebo - tudi ko gre kaj narobe da se ne ukvarjam z tako imenovanimi "mojstri" - zelel sem zadevo na kljuc. Vse kaj sem dejansko dobil je obcutek, da tega niso spodobni naredit.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.303
32
48
Torej, na koncu vseeno dobiš klasičnega mojstra, ki se redko javi, če že, pa obljubi in potem ne pride. Začuda imajo vseeno vedno preveč dela. Hvala za info.
 

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
357
91
28
Mislim da bo bolj ''ugodna'' rešitev, da najdeš mojstre na svojem področju, in ti vsak nekaj naredi
zmaga.gif
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.615
410
83
Takšni mojstri so še bolj neresni in slabši. Merkur jim daje posel in če ga pač ne naredijo, jim bo že Merkur našel drugo stranko.
OK. to je znano, da je z izvajalci večni problem. Obljubijo vse, naredijo pa tolko kolko lahko oz. kolko se jim da.
Sem se naučil pri vsej gradnji kolko sem je imel, da so še najbolj zanesljivi mojstri, ki so oddaljeni vsaj 50 km. Te razmislijo, kaj imajo za narediti, kaj rabijo, kolk časa bodo delali....itd...itd. Če so pa v bližini, pa mal hodijo na ena vrata nekaj narediti, pa na druga, pa se odpeljejo drugam, pa so pozabil to, pa ono..... fak... spel se.
evil.gif

Se je pa že pojavila praksa potrošnikov, da napišejo neko pogodbo k poslu. Določijo čas pričetka in zaključke del. Vsak dan zamude....-xx%. Sem slišal, da se veliko mojstrov odpove takšnim poslom. Nekateri mojstri dodajo +20 do 30% časa, kar pa ni nič narobe.
 

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik deedee pravi:
V Merkur sem sel z namenom, da mi ni treba iskat vseh moznih mojstrov (voda, elektrika, keramika...) in da imam eno kontaktno osebo - tudi ko gre kaj narobe da se ne ukvarjam z tako imenovanimi "mojstri" - zelel sem zadevo na kljuc.

To je tudi meni interes. Ena firma vse zrihta. Pa še za (večji) popust se lahko zmenim, če vzamem vse pri enem.

V torek grem tja pa da vidimo.
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
606
8
18
Prosim porocaj, o tem razmisljam tudi jaz, me zanima izkusnja.
Kateri Merkur?
 

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Bil v Merkurju. Zaposlena mi je naročila njihovega 'majstra'. Prišel, izmeril, popisal. Klicala me je, da ima predračun ampak mi ga ne more poslat, lahko si ga pa ogledam pri njih. Ker je takšna njihova politika.
smile-1.gif
 

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
434
137
43
V pogodbo se splača navesti rok, do katerega morajo biti dela končana. Pri nas se je vse skupaj malo zamaknilo, deloma tudi zaradi dodatnih želja in pa ker se je pokazalo, da bo s stenami mičken več dela. Na splošno pa smo bili zadovoljni z izvedbo in ceno.